發新話題

[砌版討論] 小妹有些問題,可唔可以幫下手?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

小妹有些問題,可唔可以幫下手?

這世上沒有什麽黃金重量
馬琳用94g
黃大力用過100g也ok
要看自已能力
如是女仔
83-85已ok丁
太重會傷的
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
原帖由 Dilun 於 2011-3-13 18:58 發表
如果係男仔又應用幾重的板呢?
要看你自已體能
和打法
如我要95g-99g才行
但有一位甲組朋友80g也覺重
男仔多數可打到90g左右就會滿意
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

BrianDD 師兄講得好啱,
有人鍾意打重板, 有人只可以打輕的, 要量力而為,
我自己就打95g-105g (因為反手發大力時肯定冇虛彈感覺)
不過(橫板)弧圈結合快攻, YES 會是妳講的3塊當中最適合,
ST柄就難揾d (可以試問華星, 因為我上次訂購時佢入多左幾塊)
正手 Hexer (good)
反手 Baracuda / roxon450 (Baracuda手感會硬d, 快彈更出色)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 Windy 於 2011-3-13 19:06 發表
Yes
正手 : omega 4 asia
反手 : tangle extrem
這樣有什麼問題?
會唔會太重/控制較差?
都ok而且唔算太重, 但tangle是上一代的膠了 & 容易爆邊
正手Xiom Vega Pro 會好過 Omega4 Asia
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

YES是很好的板
它是從我的一支yasaka sample 中變出來的
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-3-13 19:08 發表
BrianDD 師兄講得好啱,
有人鍾意打重板, 有人只可以打輕的, 要量力而為,
我自己就打95g-105g (因為反手發大力時肯定冇虛彈感覺)
不過(橫板)弧圈結合快攻, YES 會是妳講的3塊當中最適合,
ST柄就難揾 ...
st金運樂有
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
原帖由 Windy 於 2011-3-13 21:00 發表
Yes
正手 : Spin Art
反手 : vega pro
這樣又點?
2.0??max??
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

由於yes重心向前
可能會覺得重if(正手 : Spin Art
反手 : vega pro)
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

其實
正手 : omega 4 asia |反手 : tangle extrem
ok 的
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

點解你問既問題唔似係一個女仔問GA.. BUT ANYWAY,如果YES配S1會有點太彈,唔係太好控,尤其女仔一般都係打台內兩邊快攻,S1有機會易出界,我見有D女仔通常都打S2會好D.

木:樓下文具店流星(TM)
正手:盾牌套膠
反手: 紅雙喜C8

發新話題
最近訪問的版塊