發新話題

Nittaku 狂飆2 NT50 TYPE

Nittaku 狂飆2 NT50 TYPE

Nittaku 出左塊新野 ~ Nittaku Neo 狂飆3
仲好d, 我試過
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-5-14 06:33 發表
Nittaku 出左塊新野 ~ Nittaku Neo 狂飆3
仲好d, 我試過
Nittaku DHS Neo 狂飆3 好用過DHS省狂3嗎? 兩者比較如何?
話時話, 好似冇出Neo 省狂2, 可能買塊Nittaku DHS Neo 狂飆2 玩下

引用:
原帖由 bond 於 2011-5-15 21:10 發表

Nittaku DHS Neo 狂飆3 好用過DHS省狂3嗎? 兩者比較如何?
話時話, 好似冇出Neo 省狂2, 可能買塊Nittaku DHS Neo 狂飆2 玩下
我唔知有無 Nittaku Neo 狂飆2 ?

但Nittaku Neo 狂飆3 就真係好正 ! 比所有狂飆更有內能感(包括Nittaku 之狂飆系列)
重量也較輕, 主要係日本海綿加有別一般狂飆的膠面,
80% 以上係似外國膠, 20% 保持狂飆既特質.
我敢講, 佢性能上好過"國狂" (個人意見 / 感受)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

Nittaku Neo 狂飆3幾錢左右
同埋係邊有得買?

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-5-15 21:37 發表
Nittaku Neo 狂飆3幾錢左右
同埋係邊有得買?
$300, 問問d 乒乓球用品店
(華星而家有得買)

點解唔方便講話@

仲貴過國狂   
多謝分享

國狂300? 邊度搵?- - 華星賣310 原來

引用:
原帖由 vickyw288 於 2011-5-15 22:16 發表
點解唔方便講話@
我之前唔知道原來華星有得買
咁我都會去買返塊 Nittaku Neo 狂飆2

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-5-15 22:17 發表
仲貴過國狂   
多謝分享
no, 國狂要$5XX
不過呢塊都係跟國狂同級數 (但內能感較優勝)

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-5-15 22:37 發表
http://www.hkttf.com/viewthread.php?tid=15036&extra=page%3D1
呢到個國狂 $220
我唔係講呢隻"國狂"囉

其實國狂有幾多隻?
邊一隻先好打?

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-5-15 22:48 發表
其實國狂有幾多隻?
邊一隻先好打?
香港一般買唔到, 大陸買都驚會係假,
除非靠熟人, 靠關係, 否則算吧啦...
真正國狂一d都唔平 (唔抵買), 打外國膠仲好啦

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-5-15 21:28 發表

我唔知有無 Nittaku Neo 狂飆2 ?

但Nittaku Neo 狂飆3 就真係好正 ! 比所有狂飆更有內能感(包括Nittaku 之狂飆系列)
重量也較輕, 主要係日本海綿加有別一般狂飆的膠面,
80% 以上係似外國膠, 20% 保持狂飆既特 ...
即Nittaku neo 狂3的海綿和 DHS neo 省狂3完全不同?

引用:
原帖由 bond 於 2011-5-15 22:59 發表

即Nittaku neo 狂3的海綿和 DHS neo 省狂3完全不同?
當然不同, 這塊是用日本海綿 (貴就貴在呢度)
甚至面膠都比一般的狂飆面膠靚d

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-5-15 23:01 發表

當然不同, 這塊是用日本海綿 (貴就貴在呢度)
甚至面膠都比一般的狂飆面膠靚d
可能會沒有了狂飆的特點了...正如Nittaku NT50Type 狂飆系列 係日本海綿 和DHS 狂飆系列幾乎完全不同的東西, 反而Nittaku Pro 狂飆系列就係用DHS特制海綿,保留狂飆的特點,但質素及性能高得多

引用:
原帖由 bond 於 2011-5-15 23:11 發表

可能會沒有了狂飆的特點了...正如Nittaku NT50Type 狂飆系列 係日本海綿 和DHS 狂飆系列幾乎完全不同的東西, 反而Nittaku Pro 狂飆系列就係用DHS特制海綿,保留狂飆的特點,但質素及性能高得多
少少都仲有既, 不過真係似一塊粘/轉的外國膠多d囉,
冇可能仲會好似架喇, 性能好咪得囉, 係咪 ?
(若然似我, 除非是我)
研發年代已經再不同了, 都算是一個進步里程碑啦.

係咪收...我有Nittaku狂3

發新話題
最近訪問的版塊