發新話題

[正貼] 粒仔口訣

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:27 下沉

粒仔口訣

粒仔顆粒真奇妙,左推右攻是高招,手腳奔馳揚展翅,腦筋靈活病全消
莫忘戰術前三板,正手衝擊全無敵,步法輕鬆似小燕,面對弧圈威風凜
橫打快帶快而準,提拉過渡效果高,男女老幼都適宜,長年堅持最重要.

~超級榮譽~

多謝啦!!

本帖最近評分記錄
  • monkey330 -1 注意不能只用表情作回覆 2012-7-9 23:14

本帖最近評分記錄
  • monkey330 -1 注意不能只用表情作回覆 2012-7-9 23:14
Donic~Butterfly,DHS,Double fish,Xiom

Nice!!!!!!!
騎牛遠遠過前村,吹笛風斜隔壟聞。
多少長安名利客,機關用盡不如君。

真經
adam

以轉生膠一年,我的体驗係

生膠粒仔巳用上,左推右攻我慣常,手腳經常不協調,腦筋用盡不靈光,
輸波常在前三板,正手衝擊靠運氣,站在枱中左右set,面對弧圈只捱打,
單面粒仔欠橫打,提拉欠穩待磨練, 一年生膠試練成過去, 未來打法要週張
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

引用:
原帖由 old-cake 於 2012-7-9 10:18 PM 發表
以轉生膠一年,我的体驗係

生膠粒仔巳用上,左推右攻我慣常,手腳經常不協調,腦筋用盡不靈光,
輸波常在前三板,正手衝擊靠運氣,站在枱中左右set,面對弧圈只捱打,
單面粒仔欠橫打,提拉欠穩待磨練, 一年生膠試練 ...
努力加油

~超級榮譽~

有配合正板橫打嗎?

請問各位大人,如果打開反膠直拍,
想轉生膠,但係配咩直拍好??

(以前用STIGA OC + 狂飆3正手)

我轉打正膠以個多月啦,是用802-40,用粒仔推擋終於打敗了一個以前不能打敗的橫板高手,但有時在 chance 波竟然會抽出界,可能仲未十分了解它的性能。

引用:
原帖由 ricky_table 於 2012-7-11 15:12 發表
請問各位大人,如果打開反膠直拍,
想轉生膠,但係配咩直拍好??

(以前用STIGA OC + 狂飆3正手)
通常會用硬7夾,千其吾好用軟木板
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

引用:
原帖由 SIUWW 於 2012-7-12 00:24 發表
我轉打正膠以個多月啦,是用802-40,用粒仔推擋始終於打敗了一個以前不能打敗的橫板高手,但有時在chance 波竟然會抽出界,可能仲未十分了解它的性能。
會架,粒仔的錯容性係低過反貼好多

佢吾慣我推擋,如果我在轉打膠粒初期,現在轉用傳奇105會好啲嗎?

發新話題
最近訪問的版塊