50 123
發新話題

[砌版討論] 配邊塊板好d?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

配邊塊板好d?

海夫藍鯨 2
做反手好少見~~
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

正手膠why會拉唔到?
我覺得用海夫打正手較好

天弓3是什麼性能

相信好少人打過
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

引用:
原帖由 Darkz#2000 於 2011-5-21 19:44 發表
本人主要打攻擊形(抽,衝,拉),但希望其他方面也能兼顧(旋轉方面),已計劃了膠,但不知配邊塊板好d.......希望各位俾d意見.(也請幫忙看看膠這様配合行不行.(謝謝)
正手: 天弓 3
反手: Donic Desto F3
板  :???( ...
唔知你budget 幾多 ?
Stiga Rosewood 5 / Stiga CC 5 都是打弧/快的好板 (both under $800)
天弓, 我都冇試過, 但相信都應該唔差
反手, 可以考慮 Baracuda or S1 (會比 F3 更好)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 Darkz#2000 於 2011-5-21 21:31 發表
budget $800-1500
Baracuda or S1 拉到球嗎?他們速度(力度)又如何?
當然得啦 ~ 強 + 轉 (而且較輕)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 Darkz#2000 於 2011-5-21 21:54 發表
how much are they?
Only around $200

引用:
原帖由 Darkz#2000 於 2011-5-21 22:04 發表
GD,那正手用T05 ok 嗎?強 or 轉 嗎?and about how much?
咁 T05 一定有佢既好處和保證, 性能不用懷疑...around $450
我覺得 T05 就配碳板會較木板好

引用:
原帖由 Darkz#2000 於 2011-5-21 22:34 發表
那好吧。我先試試這:
板:Stiga Rosewood 5 / Stiga CC 5
正手:天弓 3
反手:Baracuda or S1
然後post 成果吧~
也問一下,有冇d 板約$500,又合適我打法((抽,衝,拉))?
YES (Yasaka Extra Special), 雖然是7夾, 但板身較薄, 也適合快攻/弧圈 ($400-$450)
Nittaku WANG LIQIN (黃勵勤) $550-$600

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-5-21 21:15 發表

唔知你budget 幾多 ?
Stiga Rosewood 5 / Stiga CC 5 都是打弧/快的好板 (both under $800)
天弓, 我都冇試過, 但相信都應該唔差
反手, 可以考慮 Baracuda or S1 (會比 F3 更好)
想問一問師兄玫瑰5同黑檀5各有咩特性
我宜家打緊橙晶,,要轉轉邊塊好D(橫板)

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2011-5-21 22:48 發表

想問一問師兄玫瑰5同黑檀5各有咩特性
我宜家打緊橙晶,,要轉轉邊塊好D(橫板)
Rosewood5 手感冇 黑檀5 咁硬, 控制好d
其實橫板橙晶都唔錯吖, 拉弧圈一流 ! 不過如果想要升呢就一定首選考慮 Rose 5 or CC 5

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-5-21 22:57 發表

Rosewood5 手感冇 黑檀5 咁硬, 控制好d
其實橫板橙晶都唔錯吖, 拉弧圈一流 ! 不過如果想要升呢就一定首選考慮 Rose 5 or CC 5
明白哂
咁如果我要打玫瑰5
正手打hexer
反手打hexer duro可以嗎?

50 123
發新話題
最近訪問的版塊