發新話題

大專體育聯會黑箱作業 選拔結果難以服眾

邊會有比賽打完之後先至話俾人知點樣計分架

打兩ROUND 打完之後計到自己學生有得去打世大  去到都唔光彩啦
好奸姐

我都見過佢地女仔FIRST ROUND 之後出左0個個SECOND ROUND名單
佢地填到個表好似須係城大0個個女仔出到線咁
我諗如果唔係有人出聲佢地真係諗住側側賻

咁奸 唔好選啦 佢地出哂自己D學生算啦
咁多年選拔其他學校都無事 到佢地就咁  過分

回復 30# 的帖子

咁即係話, 佢地本身真係完全無公開過入選名單?

如果係既, 佢地真係太過分喇  

做到咁唔公開, 咁就唔好選拔啦

回復 37# 的帖子

女仔仲有潘CHONG 微, 駱HOI YAN

引用:
原帖由 亞俊 於 2011-6-6 13:42 發表
我認識一d 入選同落選的朋友.
聽完都好火, 因為原全亂咁來!
我曾聽說.....
一位教練說佢地的criteria (dictatorship!!!!)很著重有冇打過港青/港隊, 唔會理你打得有幾好的, 因為佢地怕出到去輸左冇面交唔到代.
上 ...
女仔前六陳X欣都係港青都無份  真係亂黎

如果真係要咁, 咁做咩要佢地打選拔姐 出黎自我介紹都得啦

香港大專體育協會於一九六一年成立。是中國体育協會暨奧林匹克委員會成員之一。

不如腥埋去中國体育協會暨奧林匹克委員會啦
電郵: [email protected]

支持推到佢地有回覆~!
撐爆superhero兄!!!!!

就算報紙唔報呢件事, 但起碼都俾打波既人知道有一間咁既學校同咁既教練做埋D野咁奸

個教練真係好有問題, 佢咁答人野好明顯佢覺得自己無錯

如果唔需要向參賽者交代, 咁邊個先有資格知?
咩都唔洗交代, 原來連最後final result 都唔係官方公佈係要d人收風先知
死都死得不明不白

咁狗既話不如選拔日期時間都唔好向d參賽者交代, 你地乘大自己選哂佢算啦

引用:
原帖由 青見人 於 2011-6-9 18:58 發表
男子劉某第一次不是第二,第二次不是六嗎?最後得分都係三!野原係五+二,唔係2.5嗎?就算佢雙打有成績!佢今次會夾番上次partner嗎?
女子仲荒謬,鍾+潘恒生雙打冠軍實至名歸!駱又算甚麼呢?雖則鍾+駱也不錯,但到 ...
鍾+潘雙打係唔係今年既恆生雙打冠軍?
咁佢地要駱既原因係咩?  咁樣, 好似場場都要鍾打雙打, 但係明明佢係最勁, 應該打2場單打!

點解同一個比賽, 選男仔同女仔既準則可以咁唔同?咁樣公平咩?

引用:
原帖由 mandychan 於 2011-6-12 23:27 發表

各位朋友,有時間看一看今日恒生學界的賽果究竟陳教練是有眼光還是未卜先知

男子冠軍及女子亞季分別是樓主認為不能代表香港的人
如果係真係咁眼光獨到, 你就唔會到今日先至可以回到呢個post 啦
選拔結果如果可以以未來既比賽名次黎決定, 咁佢唔係眼光獨到, 係未卜先知

大家針對緊既係選人方法混亂, 男女子方法唔同, 你唔好放錯重點

引用:
原帖由 dowhatiwant 於 2011-6-13 01:52 發表
首先, 我覺得你地係針對人唔係針對事!
你地講選拔問題, 唔應該focus o係賽手度,
選拔o既方法, 係主辦o既問題, 你地不斷咁針對住某人o既方案,
令到我覺得你地唔係批評個方法, 同埋好唔尊重賽手
我又想問下你地 ...
你用拉curve 呢個例子, 咁會唔會拉完curve 之後30分0個個A, 但係90分0個個F 啊?

如果你話因為唔知佢地既水平所以唔公開選拔準則, 說穿了咪即係大會都唔可以為呢個結果俾到一個合理既解釋囉
就係咁簡單

由頭到尾大家討論都係對事 , 唔係對人
瓜田李下, 如果佢d球員真係咁勁, 身為乘大教練唔係應該做得好d,
一早列哂所有rules 出黎等以示公正咩?
咁樣大家都服啦

樓主已經講左, 由參加人數開始, 乘大已經益緊自己友
睇呢件事如果有人覺得係對人唔係對事, 係因為佢都覺得呢件事係有一個人搞出黎既
咁咪好似對緊人囉

ps 我都係中立路過的

發新話題
最近訪問的版塊