發新話題

[砌版討論] 硬馬碳配膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
引用:
原帖由 kanlok 於 2011-6-9 09:15 PM 發表
好似cctvb個隻底板咁細 咁樣一定好快 不過食唔食波我就唔知
cctvb個塊須風極品 又食波又爆,可惜唔出讓比我

~超級榮譽~

紅雙喜08而家仲有冇的買?

回復 21# 的帖子

cctvb個隻雙魚底板 佢好似買左好多塊 不過我唔多覺眼出面有得買

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-6-9 09:18 PM 發表
紅雙喜08而家仲有冇的買?
我塊90年代,cctyb割愛比我,好似沒有掛

~超級榮譽~

引用:
原帖由 kanlok 於 9-6-2011 20:57 發表

同海夫2俾起邊一隻爆d?
海夫2...........!!!!!!!!!!!!!!
沖爆超

引用:
原帖由 hkchiuhk 於 2011-6-9 21:20 發表

海夫2...........!!!!!!!!!!!!!!
thz 咁我就用海夫2做正手

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-6-9 09:19 PM 發表
cctvb個隻雙魚底板 佢好似買左好多塊 不過我唔多覺眼出面有得買
雙魚好野呀,又食波,拉過嚟波旋轉強又有小小下沉
弧線底,平野未必唔好,

~超級榮譽~

回復 27# 的帖子

佢個隻雙魚板點會唔好 我都想整返塊 不過唔多覺有邊到有得買

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-6-9 09:26 PM 發表
佢個隻雙魚板點會唔好 我都想整返塊 不過唔多覺有邊到有得買
25元人民幣,買短市停產了,比cctvb買哂

可惜打唔到粒仔,唔係佢一定讓塊比我

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2011-6-9 21:30 發表

打粒仔食唔到粒? 定係隻木太軟
我上次用過佢個塊 手感一流

引用:
原帖由 閃人 於 2011-6-9 21:30 發表

買斷貨~~~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-6-9 21:36 發表

買斷貨~~~~~~
始終呢隻底板唔係咁多人買 停產好正常

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-6-9 09:33 PM 發表

打粒仔食唔到粒? 定係隻木太軟
我上次用過佢個塊 手感一流
要打落塊板到,停小小再出,控制一定好
硬未必食波,軟自己發力,粒仔十分困難搵板底
上次個塊又係cctyb讓比我.最早期紅色cl

~超級榮譽~

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-6-9 09:36 PM 發表

買斷貨~~~~~~
真,您可以打電話問佢

~超級榮譽~

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-6-9 09:38 PM 發表

始終呢隻底板唔係咁多人買 停產好正常
係d人諗,平野無好錯覺

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2011-6-9 21:38 發表

你打有海綿粒仔搵板都唔算太難 打無海綿個d就真係好難搵
打沒海綿粒仔/長膠好睇個人手感 有人鐘意硬 有人鐘意軟 全部要靠自己慢慢摸出黎

引用:
原帖由 閃人 於 2011-6-9 21:40 發表

係d人諗,平野無好錯覺
咁又係大多數 見到呢個價錢都唔會有太大興趣去試 唔係試完cctvb個塊 我都唔知呢一隻咁好打

引用:
原帖由 閃人 於 2011-6-9 21:38 發表

要軟硬適中的話 可以試下施碳or用竹/滕做ge底板
竹同滕一定夠力 但埋有彈性 會食到波同有停留時間

我比較喜歡cctvb上次果支 許紹發 支柄真係太舒服了~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-6-9 09:43 PM 發表

你打有海綿粒仔搵板都唔算太難 打無海綿個d就真係好難搵
打沒海綿粒仔/長膠好睇個人手感 有人鐘意硬 有人鐘意軟 全部要靠自己慢慢摸出黎
我5個月前打單面粒仔,背面都係沒有海綿粒仔
橫打食唔到波 所以改打雙面粒仔
左右可以拉弓打,可惜忘記中路推
所以日後一定要平衡左中右,三條線路

~超級榮譽~

發新話題
最近訪問的版塊