發新話題

[膠皮討論] 狂皓656配膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

狂皓656配膠

本人打弧圈結合快攻
用緊NANO OC
想轉全橫打..

所以想買塊有機狂皓練好全橫打
再買狂皓656

正手諗住用:NEO 省狂3/NEO 天極3

而反手就未諗到,聽人講SRIVER既膠好似唔錯

而有機果塊就仲未有IDEA

唔該各位師兄幫幫忙=]

引用:
原帖由 ivanmok1993 於 2011-6-23 11:28 發表
本人打弧圈結合快攻
用緊NANO OC
想轉全橫打..

所以想買塊有機狂皓練好全橫打
再買狂皓656

正手諗住用:NEO 省狂3/NEO 天極3

而反手就未諗到,聽人講SRIVER既膠好似唔錯

而有機果塊就仲未有IDEA

唔該 ...
舊狂飆皓正手用NEO 可能會覺得跌,
如果唔係打比賽, 不如用省狂, 否則就冇得講啦...
反手初級橫打不適用過硬或過軟的套膠, 最好弧線不要太高的 (low arc / low catapult)
可考慮 Yasaka Raz7 / S1 / Platin 之類.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-6-23 11:36 發表

舊狂飆皓正手用NEO 可能會覺得跌,
如果唔係打比賽, 不如用省狂, 否則就冇得講啦...
反手初級橫打不適用過硬或過軟的套膠, 最好弧線不要太高的 (low arc / low catapult)
可考慮 Yasaka Raz7 / S1 / Platin 之類 ...
多謝版主意見
但係省狂唔係NEO有出既咩?
定係舊省狂?
個人覺得PLATIN不太好控

那版主認為當我練好橫打後,新狂皓反手配什麼膠較好呢
多謝賜教~

引用:
原帖由 ivanmok1993 於 2011-6-23 11:40 發表

多謝版主意見
但係省狂唔係NEO有出既咩?
定係舊省狂?
個人覺得PLATIN不太好控

那版主認為當我練好橫打後,新狂皓反手配什麼膠較好呢
多謝賜教~
是舊版的省狂(都要差不多$200)
反手不如用 Yasaka Rakza7 啦(應該$250 左右), 可以適用於在新/舊狂飆皓之上, 日後唔需要再轉膠.

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

發新話題
最近訪問的版塊