35 12
發新話題

[砌版討論] 唔該幫手俾下意見砌板 Thanks

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
引用:
原帖由 eddieho 於 2011-6-26 19:37 發表

以我打過好多塊正手膠來說:最好打同全面,G1排第二,T05排第一呀!
呢個似乎係相當高既評價
有冇具體少少既比較?
Thanks

引用:
原帖由 bigfatsiu 於 2011-6-26 19:46 發表

呢個似乎係相當高既評價
有冇具體少少既比較?
Thanks
我冇打波四年五年後,岩岩大前年見個仔學打波.我就乘住個勢打番波.初時不知打咩膠就上網買膠打lo!初時打過海夫2,狂3.後來就一轉就T05同T64.點知加價後.就不段找T05代替品.以下是依兩年試過的膠,有D是自己比錢買的,有D是試朋友的.
Donic的Desto F1,Desto F3,Coppa J.O GOLD,Coppa J.O Platin,Baracuda,Acuda S1,S2.
Andro的ROXON 500 Pro,HEXER,HEXER+
Nittaku的FASTARC G-1,RENANOS HOLD,RENANOS BRIGHT (SOFT),HAMMOND PROβ,NARUCROSS GS (HARD).
Yasaka的RAKZA 7.

發覺可打正手最可以代替T05的膠有兩塊是:Nittaku的RENANOS HOLD同Yasaka的RAKZA 7.
但上星期再試埋FASTARC G-1後發現他比RENANOS HOLD更好控,好拉,好沖同轉呀!所以極之推銷呀!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 eddieho 於 2011-6-26 21:14 發表

我冇打波四年五年後,岩岩大前年見個仔學打波.我就乘住個勢打番波.初時不知打咩膠就上網買膠打lo!初時打過海夫2,狂3.後來就一轉就T05同T64.點知加價後.就不段找T05代替品.以下是依兩年試過的膠,有D是自己比錢買的,有 ...
聽完你咁講都好想試下, 雖然依家都唔平, 迫近$400

引用:
原帖由 bigfatsiu 於 2011-6-26 21:34 發表

聽完你咁講都好想試下, 雖然依家都唔平, 迫近$400
我上左華星買$380.都平過T05,$100架!
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 eddieho 於 2011-6-26 21:37 發表

我上左華星買$380.都平過T05,$100架!
都真係可以考慮下, 不過比較擔心係耐用程度
外國用家對佢既耐用度好似一般

引用:
原帖由 bigfatsiu 於 2011-6-26 21:42 發表

都真係可以考慮下, 不過比較擔心係耐用程度
外國用家對佢既耐用度好似一般
耐用度,就好睇人了,我點解上星期要買G1呀?就係上星期救波打爆左塊T05.下月點打比賽Wor!
肉痛到呢!只打左兩個月炸!

引用:
原帖由 eddieho 於 2011-6-26 21:46 發表

耐用度,就好睇人了,我點解上星期要買G1呀?就係上星期救波打爆左塊T05.下月點打比賽Wor!
咁又係...我塊T05都開始爆緊條邊, 我果塊都個半月多D...
其實我都仲有一塊好有興趣, 就係Adidas既P5
當初$6XX真係有錢都唔會買佢, 宜家拍賣網有, 仲要300有找, 都幾心動
不過我個人都係覺得NOVELIAR配咬波好啲既膠感覺較好, 而P5聽聞偏硬唔太咬波, 唔知試唔試好

打Acuda S1啦,我打過T05,省狂,CJ8000,改打S1正手都好快適應,又速又衝又有中國膠既球感
木:樓下文具店流星(TM)
正手:盾牌套膠
反手: 紅雙喜C8

引用:
原帖由 bigfatsiu 於 2011-6-26 21:49 發表

咁又係...我塊T05都開始爆緊條邊, 我果塊都個半月多D...
其實我都仲有一塊好有興趣, 就係Adidas既P5
當初$6XX真係有錢都唔會買佢, 宜家拍賣網有, 仲要300有找, 都幾心動
不過我個人都係覺得NOVELIAR配咬波好&#2 ...
Adidas既P5
貴過05的膠,我不會考慮lo!

引用:
原帖由 eddieho 於 2011-6-26 22:01 發表

Adidas既P5
貴過05的膠,我不會考慮lo!
我都同你一樣唔敢試
始終adidas係乒球界都係新手, 仲要賣到咁貴

引用:
原帖由 bigfatsiu 於 2011-6-26 22:21 發表

我都同你一樣唔敢試
始終adidas係乒球界都係新手, 仲要賣到咁貴
如果Canon不出相機,出手機你會買嗎??答案心照LA!!!

引用:
原帖由 eddieho 於 2011-6-26 22:24 發表

如果Canon不出相機,出手機你會買嗎??答案心照LA!!!
我中意你既比喻
雖然外國用家評價唔錯

但係canon 出膠皮 同板我會買喎!
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

引用:
原帖由 是神 於 2011-6-27 02:13 發表
但係canon 出膠皮 同板我會買喎!
!

引用:
原帖由 eddieho 於 2011-6-27 07:05 發表

!
Leica 出我都会買...
①: 柳承敏 Max(99G), Xiom Sigma 1 Pro Max
②: Darker Speed 90 10mm Jpen (98G), Xiom Omega IV Pro Max
③: 柳承敏 G-Max(92G), Xiom Omega IV Pro Max
④: 柳承敏 G-Max(82G), Xiom Omega IV Pro Max
⑤: 柳承敏 G-Max  (91G),
⑥: Cypress-S KOR  10.5mm (91G),
⑦: Darker Speed 90 10mm *3(102G,100G,98G),
⑩: Darker Speed 90 特厚10.5mm 105G

35 12
發新話題
最近訪問的版塊