發新話題

[是非] 令人最厭倦的一場西貢區區賽

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動
ricky,
不要傷心,
下年決賽請定100個臨記來support,嘈過佢

ad  oil

點解細路仔打波甘大厭力~~尤其西x區區賽

點解小朋友比賽.....甘多事件發生
真的是....幾年都係甘

如果球技真係甘高.....就好.啦.....不用這麼多......事非

小朋友辛苦
大人都辛

AR..................一場區賽....但支持者很多.............3/40上年紀的人在為一方打氣...其中說了一聲影響孩孑的話....
另一方人數少
心理未有大人成熟..........又悟識借聾耳陳隻耳

勝利与落敗很小事.波係圓的,今天你贏下次我贏
但是只是覺得場會太大,觀眾支持聲太.................
嬴要贏得利落,輸要輸得光彩
否則................只是苦了孩孑

我不想詳盡,因不想鬧交.........
只是想小孩子在公平公正的安靜環境下比賽

贏輸無PROBLEM,只要係實力
而唔係打氣團出口.............................

不是父母給PRESSURE....

是的,只是一場 game
最緊要happy
winner or loser 有也"所謂"

i need to clarify I am not the parents of both 比賽者
引用:
原帖由 feideepking 於 2011-8-24 10:35 發表
始終有d人上左年紀就越嚟越懵盛盛, 就算家長係咁, 觀眾都係咁.  家長'投注'得大, 自己入咗個窿; 觀眾'投入'得深, 又入咗個窿. 唔記得咗人性.

4 6 兄
小朋友好難心理質素好高
始終係child
引用:
原帖由 44_66 於 2011-8-24 10:39 發表

完全同意防兄 , 畢竟我們都差吾多年紀 ... 講番場比賽 , 不說一方用人海戰術蘇妖對方 , 但參加者亦應學好控制情緒 , 心理質素亦係比賽勝利關鍵 , 希望小朋友學會成長 ... 好好磨鍊吧 !

絕對係
引用:
原帖由 wlwlwl 於 2011-8-24 10:56 發表

有好多時, 啦啦隊真係會影响咗場球賽既賽果

呢句好,為你clap hand
引用:
原帖由 大偉 於 2011-8-24 11:24 發表
觀眾看球賽要有禮儀和尊重球員...

當然有人輸有人贏
輸4:0
但0盤小朋友高波的
引用:
原帖由 kensze 於 2011-8-24 11:29 發表
可以告訴賽果?......

甘利害?要見識!
我不是重輸贏,只是有感而發,發下風
引用:
原帖由 44_66 於 2011-8-24 11:49 發表

此言差矣 , 現在世界環境轉變 小朋友早熟 , 我就識好多小朋友(波友)心理質素好好喇 , 真係出黎打比賽淡定過抬炸彈 , 不過點都好 , 我都係希望 d 小朋友 同大朋友打波比賽勿太執著姐 ...

防守王,你分析得好好,thank you
你袋錢落我袋
引用:
原帖由 防守王 於 2011-8-24 12:35 發表
如要講小朋友在場上的承受能力. 我有少少看法.

無錯, 要一位小朋友在公開場合面對數十, 甚至數百觀眾打球已非等閒, 再加上不斷聽到有人對自己的批評, 不同聲音, 有好有壞, 有針對, 有人身攻激尤甚. 這一點可對小 ...

阿舜,你說得對 ...現今小孩不珍惜居多
引用:
原帖由 阿舜 於 2011-8-24 13:18 發表
其實我都覺得, 而家香港多左好多無乜禮貌既人睇波, 唔係好慣..
我都試過有幾次自己開失波後, 俾對方觀眾狂拍手歡呼...
好彩我EQ唔係太低, 每次發生咁既情況後, 我都會立即集中精神打波, 結果對方之後只係拿到一兩粒 ...

可以想像!
引用:
原帖由 kensze 於 2011-8-24 16:39 發表
話說回頭將軍澳球會其實好團結,你看有多少比賽可以象他地今熱鬧和人數冇辦法郭為其主

發新話題