發新話題

世大選拔 黑箱作業的 報道

乒總真的好出色, 越做越好, 雖不完美但加求改善. 單單看乒總的網站便看到乒總有heart

我希望 以後所有有關代表香港既選拔 , 無論係青年隊 , 中小學及大專等等, 總之係代表香港. 就應該由乒總負責去選..

始終乒總係一個專業團體,  唔似今次選拔咁, 1個人話晒事, 要邊個就入邊個

support fat gor.

專教院係咪IVE呀?! 如果係, 本身無乜牙力, 遇有不平事間院校都fight唔起或者唔fight

引用:
原帖由 bd_fan 於 2011-9-2 12:22 發表
.
早十年前, 我已口誅筆伐!!
黑箱作業係乒總一貫的政策 ..........我地又如何???
今次都完全吾關乒總事:)

The selection criteria suggested by the coach is absolutely illogical! The result of the second round tournament is the final decision to choose the suitable table tennis players. Only the idiot could have invented such absurd regulation!

黑暗

支持!支持

引用:
原帖由 野原新之助~ 於 2011-9-2 15:43 發表
我希望 以後所有有關代表香港既選拔 , 無論係青年隊 , 中小學及大專等等, 總之係代表香港. 就應該由乒總負責去選..

始終乒總係一個專業團體,  唔似今次選拔咁, 1個人話晒事, 要邊個就入邊個
那又不是,新界學界體育聯會也辦得不錯!
其實我哋攪比賽或選拔賽!重要嘅係兩樣嘢,
一個有經驗嘅攪手,無可否認陳教練算是一個!
先不說她辦得好不好!
其二係賽前有一個清晰嘅章程、指引!怎樣為選拔
要求、比賽規則等!
達致公平、公開及公証為大前提!
當然,論壇也攪得相當不錯!

引用:
原帖由 kin123 於 2011-9-3 00:12 發表
The selection criteria suggested by the coach is absolutely illogical! The result of the second round tournament is the final decision to choose the suitable table tennis players. Only the idiot could ...
She/they are not idiots, they are people with hidden agenda.
In fact she/they are very smart people.
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

支持發哥!

Reply to #30.

You are perfectly correct with the second thought in an reverse angle!

以我所知..大比賽前夕既選拔係唔會唔公平, 因為係代表香港, 唔會只得一個陳教練可話哂事, 係成個會決定, 派幾多人, 有哂指引, 可能係第一組win咗,  但第二組又輸咗咁, average計係每個球員既狀態, 隠定性都好緊要, 選唔到既球員應該要專重大會決定, 無謂周圍投訴, 最重要今次世大既成績香港真係打得好好..這就証明選人方面未必係咁黑箱既, 始終最後目標係要win波, 為香港爭光啫..

引用:
原帖由 bd_fan 於 2011-9-2 12:22 發表
.
早十年前, 我已口誅筆伐!!
黑箱作業係乒總一貫的政策 ..........我地又如何???
Such '黑箱作業' does not only happened in the cirlce of Table Tennis, but also many other areas in Hong Kong.

The controllers only look for their only interests, rather than a fair competition or environment.

引用:
原帖由 popo_wong2001 於 2011-9-6 11:38 發表
以我所知..大比賽前夕既選拔係唔會唔公平, 因為係代表香港, 唔會只得一個陳教練可話哂事, 係成個會決定, 派幾多人, 有哂指引, 可能係第一組win咗,  但第二組又輸咗咁, average計係每個球員既狀態, &#385 ...
Not agree.... 理論上是要公平,但指引規則等咁唔清晰搞到咁教練冇責任? 不公就要投訴,否則下次又係咁咁點算?

引用:
原帖由 popo_wong2001 於 2011-9-6 11:38 發表
以我所知..大比賽前夕既選拔係唔會唔公平, 因為係代表香港, 唔會只得一個陳教練可話哂事, 係成個會決定, 派幾多人, 有哂指引, 可能係第一組win咗,  但第二組又輸咗咁, average計係每個球員既狀態, &#385 ...
講呢句就o岩啦.... 香港既大學生   你唔派李靜 高禮澤出去 點贏呀?  其他人出去都係參與遮  女仔又唔見于國詩會去打?

Preferred candidates prior to announcement and hidden agenda were the selection criteria of this incident. The Selection Board and the Coach definitely ignored the Golden Rule " Fair Game, Fair Play " in Sports.

引用:
原帖由 kin123 於 7-9-2011 10:18 發表
Preferred candidates prior to announcement and hidden agenda were the selection criteria of this incident. The Selection Board and the Coach definitely ignored the Golden Rule " Fair Game, Fair Play " ...

引用:
以我所知..大比賽前夕既選拔係唔會唔公平, 因為係代表香港, 唔會只得一個陳教練可話哂事, 係成個會決定, 派幾多人, 有哂指引, 可能係第一組win咗,  但第二組又輸咗咁, average計係每個球員既狀態, Ɓ ...
以你所知? 你係參選既球員,定係內部工作人員呢?咁厲害知道公唔公平?

派幾多個人,當然係個會決定, 但人選就係由"最公平"既陳教練提議, 上面個會要決定10幾個項目,你估下有幾多個人真係識乒乓波?????

由細到大, 大大小小既選拔都係咁, 都係一次定生死,之後咁多屆世大,亞大都係咁樣選, 依家陳教練自己用自己方法去玩,

如果你話要穩定性,不如直接係乒總排名上面最好果幾個大學生去代表LA, 洗唔洗搞場大龍鳳出黎.做show俾人睇呀

"最重要今次世大既成績香港真係打得好好..這就証明選人方面未必係咁黑箱既"
呢句你覺唔覺得自相予盾? 上面又話唔會唔公平, 下面就講未必咁黑箱?

即係港隊第一場輸左, 就代表佢黑箱作業?      

我唔知你係陳教練既打手,定係咩人, 唔好馬後炮  ,  成績好還成績好,  選拔還選拔

唔該你睇晒d文先, 打手

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2011-9-7 04:41 發表

講呢句就o岩啦.... 香港既大學生   你唔派李靜 高禮澤出去 點贏呀?  其他人出去都係參與遮  女仔又唔見于國詩會去打?
先生, 唔好為抽水而抽水...
世大要28歲以下先打得, 李靜 高禮澤28歲前,浸大都未收佢地. 點去代表呢?

于國詩一早退左出中大la, 用咩身份代表呀???
人地抽水,你又抽水,抽水前麻煩搵下資料

發新話題