發新話題

[砌版討論] 新手想砌板 $2000<

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
引用:
原帖由 Yin=] 於 2011-10-10 18:23 發表
Timo Boll Spirit +T05+T64
罷買T 系膠, $500 又快縮水, 打xiom / andro / nittaku 好過

引用:
原帖由 neku 於 2011-10-12 00:08 發表

罷買T 系膠, $500 又快縮水, 打xiom / andro / nittaku 好過
果然是一個聰明的用家
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

Innerfiorce Zlf , 05 n haifu 3
Is quite a gd combination

回復 20# 的帖子

如果真的是新手上路的話
最好都係 整塊純木底板 正手 中國膠 練下發力同手感較好

$2000整塊板 ...
多謝多謝!!....(代賣波板的人講的)
討厭輸波,但無奈已成習慣!

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-10-12 01:35 發表
如果真的是新手上路的話
最好都係 整塊純木底板 正手 中國膠 練下發力同手感較好
我都係咁諗, 所以已經買左acoustic(雖然已經買落好多塊加料板...), 不過中國膠就唔打la...好臭...有陣死魚味

引用:
原帖由 kenny 於 2011-10-12 01:16 發表
Innerfiorce Zlf , 05 n haifu 3
Is quite a gd combination
呢塊我都有買, 不過配hexer HD + R7

引用:
原帖由 poon 於 2011-10-12 02:00 發表
$2000整塊板 ...
多謝多謝!!....(代賣波板的人講的)
$2000砌板好誇張咩?!$60既CJ8000 同 $500既T系 點解要係市場出現, 就係有唔同需求既人之ma, 自己預算有幾多咪用幾多lor~
倒轉如果你預算多d 都想砌靚d la, 將心比己

$2000 , I PREFER BUY A TT TABLE / SOFA / BED... ...
<-->
.

$2000 BUY NEW USER' RACKETS, WASH BRAIN' POST. NO NEED TO PAY RENT, PAY TUITION, BUY FOOD

<-->
.

二千蚊唔算貴,如果玩單車,只可以買到兩條外加內肽。

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-10-12 11:17 發表
$2000 , I PREFER BUY A TT TABLE / SOFA / BED... ...
$200你都可以focus 係買白飯同公仔麵
而家既topic 係乒乓球拍

引用:
原帖由 速鳥 於 2011-10-12 11:24 發表
二千蚊唔算貴,如果玩單車,只可以買到兩條外加內肽。
NO ONE TELL YOU PLAY CYCLING
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-10-12 11:21 發表
$2000 BUY NEW USER' RACKETS, WASH BRAIN' POST. NO NEED TO PAY RENT, PAY TUITION, BUY FOOD
如果飯都無得食, 仲講咩嗜好ar...去積極搵錢好過la.

引用:
原帖由 neku 於 2011-10-12 11:29 發表

如果飯都無得食, 仲講咩嗜好ar...去積極搵錢好過la.
FEVER
<-->
.

引用:
原帖由 neku 於 2011-10-12 00:08 發表

講真,如果唔係真係打得好,買T泥把鬼...
塊膠仲大力過個人, 練唔好技術
變左打器材, 唔係打乒乓球
技術唔好, 睇都唔好睇...
(點解乒乓球比其他sport吸引唔到觀眾?)
(難打好? 難得好睇?)
(難睇=唔好睇=無人睇?)
我係呢到個大學球會in charge,
我對自己既要求係 "打得好睇"
你技術正常自然個動作都靚D
打得好睇自然多D人會對呢樣運動有興趣
(以上係作為一個全心推廣乒乓球既人既心態, 不喜請插)

引用:
原帖由 virtuososiu 於 2011-10-12 11:40 發表

講真,如果唔係真係打得好,買T泥把鬼...
塊膠仲大力過個人, 練唔好技術
變左打器材, 唔係打乒乓球
技術唔好, 睇都唔好睇...
(點解乒乓球比其他sport吸引唔到觀眾?)
(難打好? 難得好睇?)
(難睇=唔好睇=無人 ...
啱!要打好睇,球手都要好睇,球女都要

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-10-12 11:28 發表

NO ONE TELL YOU PLAY CYCLING
運動係咁,其實呢 d 都係商家唸的計仔,大把一百幾拾的好板,不過商家就出 d 好小小,但價錢就 double。如果市場食得起,蝴蝶一定有度身定做的馬龍板,萬幾蚊姐…

引用:
原帖由 速鳥 於 2011-10-12 12:41 發表

啱!要打好睇,球手都要好睇,球女都要
要有趣

平有平打,貴有貴打.各有所需,最緊要打得好心呢!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

發新話題
最近訪問的版塊