發新話題

乒乓男教練用女更衣室﹕我無得揀

引用:
原帖由 ﹏°中文C..× 於 2011-9-10 03:47 發表
其實我之前係女廁都撞過佢
咁你又唔報警咪即係助長佢?

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2011-9-10 23:36 發表

咁你又唔報警咪即係助長佢?
可能果陣唔知原來唔係F係M..

如果事情屬實而又有証據加埋佢既口供..都好大獲下!!

引用:
原帖由 ta40gt 於 2011-9-10 23:27 發表
她真的设有選擇,她會問,為何不還我女兒身!
各位朋友,她沒有傷害過任何人,希望給她多些空問吧!
請你看樓上青見人的見解,知你是他的朋友,但佢的而且確是男性,現在亦犯了法!其實他可不可以找一些專業人士去幫一幫他,今次的事件發生後,我諗場館及女網友會特別留意,請你叫他不要再入女厠�更衣室喇!
屎波怪

引用:
原帖由 魚腩 於 2011-9-11 00:37 發表

請你看樓上青見人的見解,知你是他的朋友,但佢的而且確是男性,現在亦犯了法!其實他可不可以找一些專業人士去幫一幫他,今次的事件發生後,我諗場館及女網友會特別留意,請你叫他不要再入女厠�更衣室喇!
同意~雖然大家還是會給予適當既尊重
但係係實際層面上係好難~

引用:
原帖由 ta40gt 於 2011-9-10 23:27 發表
Again, I don't agree with your comment that "她沒有傷害過任何人".  Now that he has admitted himself he is a man, he had already hurt many of our fellow female table tennis players who had unknowingly exposed themselves in front of him in the female changing rooms.  And by reporting the truth about him, we can prevent other female table tennis players from getting hurt in the future.

引用:
原帖由 james007 於 2011-9-11 02:07 發表

Again, I don't agree with your comment that "她沒有傷害過任何人".  Now that he has admitted himself he is a man, he had already hurt many of our fellow female table tennis players who had unknowin ...
我再從新講一次, 討論絕對冇歧視成份! 如果他日佢唔嫌我咋搵我打波, 我也樂意奉陪!
我只想講, 佢本來就是男性這點是肯定的! 如果各位覺得一個男性走入女更衣室是沒問題的話, 我冇野可以再講, 不論佢自己本身有沒有問題, 當佢裝扮成女性走入女更衣室或女廁咁佢就已經觸犯法例! 就像中文c波友, 她不知佢係男性的情況下如果在更衣室換3, 那她是否受到傷害呢?
都係果一句, 你們會讓自己的妻子, 女朋友, 女兒和她一起如廁或在更衣室一起換3嗎?
在性取向方面或衣著方面每個人也有自由權, 我亦不會歧視, 也會尊重佢! 但係佢這個行為是沒法得到認同! 試諗下個個逆服走入女更衣室會點.. 不敢想像吧! 如果你的親人在女更衣室大叫, 然後有個男子從女更衣室走出黎, 你會若無其事嗎?
曾經在屯門大興體育館就試過了! 當時係有乒乓球賽, 突然女更衣室有位女子尖叫, 繼而有個男的走出黎, 場地的阿姐好神勇拼命咁捉住個變態佬, 加埋幾位聞風而至既波友才合力把這人捉住, 最後就報警拉人了! 這個就是逆服人了! 當然我重提這事不是在比較亦不是在影射, 更當然當日的逆服人不是今天的主角, 我只想講.. 為何警察要拉這逆服人嗎? 波友們你們明白嗎?
jame兄講得岩, post不應刪, 讓更多女波友知曉是貴 論壇作溝通既渠道, 讓她們懂得去保護自己更重要吧!
本帖最近評分記錄
  • 魚腩 +10 非常贊同 2011-9-11 10:39

易服者入殘厠或照入男厠便無這麻煩了
Bty innerforce 兩面反膠

引用:
若果我問為何不還我女兒身,而我又沒傷害任何人,那麼代表我能入女廁嗎?

但是不合法,不合情理的!

即使他沒有傷害任何人,在女廁/更衣室難免對各女波友造成恐懼,畢竟他是男兒身吧!
本帖最近評分記錄
  • 魚腩 +10 非常贊同 2011-9-11 10:40

引用:
原帖由 artin 於 2011-9-11 10:25 發表

若果我問為何不還我女兒身,而我又沒傷害任何人,那麼代表我能入女廁嗎?

但是不合法,不合情理的!

即使他沒有傷害任何人,在女廁/更衣室難免對各女波友造成恐懼,畢竟他是男兒身吧!
相當有同感 ! 這不歧視的問題 ! 你嘅有人權及自由,但其他人同樣都有 ! 既不能單為你的人權及自由,而可打擊或損害其他人的人權及自由媽 ! 這都係受法律的保障 !

引用:
原帖由 文仔 於 2011-9-11 12:31 發表

相當有同感 ! 這不歧視的問題 ! 你嘅有人權及自由,但其他人同樣都有 ! 既不能單為你的人權及自由,而可打擊或損害其他人的人權及自由媽 ! 這都係受法律的保障 !
相當有同感 ! 這不是歧視的問題 ! 你嘅有人權及自由,但其他人同樣都有 ! 既不能單為你的人權及自由,而可打擊或損害其他人的人權及自由媽 ! 這都係受法律的保障 !

我個人立場是不能刪除/關閉POST,這個POST能夠讓一眾女波友/女士作警剔及提醒的作用,避免有任何王愉快事情發生!另外亦能讓該事主明白事情對於他人的影響性,相信網友都是希望他不要重蹈覆切,而不是想歧視什麼!

另外,有很多事情都不是順來順受的,即使你不喜歡自己的性別,都不能怨天尤人,這是與生俱來的,有很多事情即使是逆來亦要順受!你朋友說得很對,沒有傷害任何人的情況下,大家都面給予你空間,可是在女廁/更衣室難免對各女波友造成恐懼!

純粹己見,絕無針對任何人

我個人立場是不能刪除/關閉POST,這個POST能夠讓一眾女波友/女士作警剔及提醒的作用,避免有任何不愉快事情發生!另外亦能讓該事主明白事情對於他人的影響性,相信網友都是希望他不要重蹈覆切,而不是想歧視什麼!

另外,有很多事情都不是順來順受的,即使你不喜歡自己的性別,都不能怨天尤人,這是與生俱來的,有很多事情即使是逆來亦要順受!你朋友說得很對,沒有傷害任何人的情況下,大家都面給予你空間,可是在女廁/更衣室難免對各女波友造成恐懼!

純粹己見,絕無針對任何人
本帖最近評分記錄
  • 魚腩 +10 非常贊同 2011-9-12 08:48

我絕對冇歧視成份! 如果佢唔嫌我打波咋搵我打波, 我都絕對樂意奉陪!

乒乓論壇係公開嘅, 大家都可以公開,

但法律程序進行中, 請各界自律, 不要張案情在於此復習化.
Timothy

乜同按呈有關咩?
有的話,有乜關?
如何影響到公眾魚卵同判決結果?
如何溫習化?

論壇是私人地方, 等同會所之類一樣, 是會員制度,
而在論壇討論, 只屬於私人發表, 不會被視為跟傳播媒體相提並論,
亦不會視為對法律程序構成任何抵觸或影響.

(但根據個別論壇的條款, 管理員是有權保留最終決定)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

按呈似乎係對事件的事實經過作出描述...
會唔會因為呢度的言論而變得溫習化....呢陳真係要請教於高明啦

引用:
原帖由 Riccardo 於 2011-9-12 17:51 發表
按呈似乎係對事件的事實經過作出描述...
會唔會因為呢度的言論而變得溫習化....呢陳真係要請教於高明啦
其實是次案件不算是嚴重罪行, 有別於高等法院之類般的涉及刑事案例,
就算當事人提出要求禁制傳媒或論壇之廣泛報導或討論,
相信最終都不會獲得受理.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-9-12 18:04 發表

其實是次案件不算是嚴重罪行, 有別於高等法院之類般的涉及刑事案例,
就算當事人提出要求禁制傳媒或論壇之廣泛報導或討論,
相信最終都不會獲得受理.
明明就是刑事

依單野..最高都係坐14天

發新話題