37 12
發新話題

[膠皮討論] 我想問NEO天極2同埋NITTAKU版天極2有咩分別?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

我想問NEO天極2同埋NITTAKU版天極2有咩分別?

自己用YEO轉左用天極2就愛上了,我而家個種系120蚊NITTAKU版個種好似貴D,其實有咩分別?

唔明

價錢上既分別

咁嫁咋= =貴好多下WO

質量好d吧  應該有省天2的質量

同志 都係打左天極2配yeo就愛不釋手
nittaku 天極2林d
你係用neo天極2定天極2
基本上最平果隻都夠打
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

系咪嫁= =我想試下WO,有冇藍綿嫁?如果有藍綿同橙棉有咩分別?

引用:
原帖由 chanka1305 於 2012-3-6 21:48 發表
咁嫁咋= =貴好多下WO
講笑ja  
膠面唔同d囉

我用NEO天極之前對大陸膠有偏見,但打落又幾好打= =如果YEO打藍鯨2又好吾好打呢?

林D姐系打波出黎會快D?

會吾會好打D?我好想試下

引用:
原帖由 chanka1305 於 2012-3-6 22:06 發表
會吾會好打D?我好想試下
好唔好打見人見智
有人中意打藍綿
同樣有人唔中意
最好就出手買番塊
咁就知道岩唔岩自己

120蚊有NITTAKU版天2?

咁藍棉同橙棉有冇分別?

藍綿咬波好好多

NITTAKU版天2應該是用日本海綿,,所以海綿林d,也較彈

咁可以試下WO!!!我都想快番小小

引用:
原帖由 鍾少 於 2012-3-6 22:20 發表
NITTAKU版天2應該是用日本海綿,,所以海綿林d,也較彈
不是呀 !

Nittaku 天極2/3 都不是用日本海綿的.

Nittaku 狂飆就有一兩塊是用日本海綿.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

咁有咩分別??????

引用:
原帖由 chanka1305 於 2012-3-7 07:59 發表
咁有咩分別??????
Nittaku 的分別都是主要在塊海綿,
如果紅雙喜的是天極2 / 咁Nittaku 版的就可看成為(省天極2)了.
質量真是好一點的(不止是說套膠/海綿), 是指出球的質量.
普通的天極要$100, Nittaku 天極就要$300, 都是有原因的.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

37 12
發新話題
最近訪問的版塊