發新話題

[砌版討論] 直板橫打應該用邊款膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
Yeo 直板我用過 R7, X1 同 S2, 3 塊都易打
R7 轉過彈過 Baracuda, 但都要發力打
X1 最快但唔夠轉
S2 夠轉又唔太硬, 但弱点係中枱相持/對拉會唔夠力

回復 16# 的帖子

係硬左少少,用澎脹劑

引用:
原帖由 pearpang 於 2012-3-12 22:37 發表
係硬左少少,用澎脹劑
咁買soft la

R7 soft香港好難買倒,要從外国網站訂
星仔幫我問過香港代理都冇貨!

r7同r7 soft版除左軟d外仲有無咩不同之處

DONIC X2 SOFT 超正

回復 25# 的帖子

應該冇,但係軟少少可以係磨轉d

x1 turbo,我都配係yeo用緊,各方面都幾平均。
如你覺得橫打技術唔夠的話,可以用2.0c下先!

可以試下729焦點三,幾好用!又襟

引用:
原帖由 alexlamwingchun 於 2012-3-13 11:48 發表
可以試下729焦點三,幾好用!又襟
焦點三會不會好重呢

用過
的確幾重
速度麻麻,旋轉麻麻
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

回復 1# 的帖子

根據網上資料, 馬琳反手膠用Bryce Speed FX, 速度: 14, 旋轉: 8.75, 硬度: 32, 海綿厚度: 2.1 mm.  控球好, 攻撃能力強, 價錢貼近T05!  不過應比T05輕.  個人覺得横打膠必須輕和軟.

JOOLA ENERGY其實不錯

我d fd橫打多數是R7 wor!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

Nittaku 個隻S1

JOOLA ENERGY GREEN POWER 夠軟 夠轉 自己用緊

BARACUDA MAX吧,我係佢既長期反手膠,夠咬球,又有一定速度,控制擺短都好好,依家我仲將佢做埋正手添。

r7已經夠哂軟-,-
soft版太軟啦~

JOOLA ENERGY GREEN POWER

自己覺得narvcross 很不錯的!

發新話題
最近訪問的版塊