發新話題

[砌版討論] cc7同hybrid wood配膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

cc7同hybrid wood配膠

小弟自己買左塊cc7(正反反長) 有個fd就買在hybrid wood(兩面反)
咁就當然一個打快攻,一個打弧圈啦
想問問配咩膠較好

唔該晒大家
直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

wow......101g既CC7   重心唔好就好聚手了

回復 1# 的帖子

101g

回復 1# 的帖子

星期5同您練波正手用天極2都.ok
轉同衝,不要三心兩意了

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2012-4-3 15:14 發表
轉同衝,不要三心兩意了
我老了...總重超過190g, 打1小時左右, 隻手開始...痛.... (現在, 我手上最重果快總重都只係175g)

如果板都有101g加兩面反貼的話, 正手是但加一快中國膠, 反手都乜膠都好, 已經超過190g...功力深厚丫~~~~

< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-4-3 03:38 PM 發表

我老了...總重超過190g, 打1小時左右, 隻手開始...痛.... (現在最重果快總重都只係175g)

如果板都有101g加兩面反貼的話, 正手是但加一快中國膠, 反手都乜膠都好, 已經超過190g...功力深厚丫~~~~
教練講得對,愈重重好拉
我正手藍綿天極3,爸喇cool打
果然真有其事 (個人感覺)

~超級榮譽~

橫板 101g 唔算是重
何況你仲係反手長膠, 點會重呢
(我打緊塊CC7 都 97g + 2塊重膠) !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-4-3 03:38 PM 發表

我老了...總重超過190g, 打1小時左右, 隻手開始...痛.... (現在, 我手上最重果快總重都只係175g)

如果板都有101g加兩面反貼的話, 正手是但加一快中國膠, 反手都乜膠都好, 已經超過190g...功力深厚丫~~~ ...
反手長膠
正手果然大陸膠較好??

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

引用:
原帖由 閃人 於 2012-4-3 03:14 PM 發表
轉同衝,不要三心兩意了
我都係想問下有冇再好d既配搭je

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-4-3 04:19 PM 發表
橫板 101g 唔算是重
何況你仲係反手長膠, 點會重呢
(我打緊塊CC7 都 97g + 2塊重膠) !
cc7真係好好用
雖然我直板既 但係個重心好好 唔覺重

引用:
原帖由 asd123111 於 2012-4-3 04:45 PM 發表

我都係想問下有冇再好d既配搭je
t64

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2012-4-3 04:53 PM 發表

t64
唔夠錢買
雖然出恆生都可能會試下tenergy

引用:
原帖由 asd123111 於 2012-4-3 04:56 PM 發表

唔夠錢買
雖然出恆生都可能會試下tenergy
紅鑽石都ok.有64feel 發力唔夠快

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2012-4-3 04:58 PM 發表

紅鑽石都ok.有64feel 發力唔夠快
紅鑽應該冇咁咬波??

引用:
原帖由 asd123111 於 2012-4-3 04:59 PM 發表

紅鑽應該冇咁咬波??
搽4次膠水,都咬,

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2012-4-3 17:01 發表

搽4次膠水,都咬,
請海錦灌煤油, 面膠用TRF澎漲劑搽10次, 之後用有機膠水搽20次打底!!!!! 打個波出來的時候可能變炮彈~~~一分打爆一個乒乓波, 一場唔見11個乒乓波~~~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-4-3 05:15 PM 發表

請海錦灌煤油, 面膠用TRF澎漲劑搽10次, 之後用有機膠水搽20次打底!!!!! 打個波出來的時候可能變炮彈~~~一分打爆一個乒乓波, 一場唔見11個乒乓波~~~~~~
炮彈噤利害,星期5搽定試試,爆到十一彩

~超級榮譽~

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2012-4-3 07:29 PM 發表
http://www.bokett.com/tt/dispbbs ... p;page=0&star=1
唔該晒

發新話題
最近訪問的版塊