38 12
發新話題

[砌版討論] 這膠皮能打比賽嗎?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

這膠皮能打比賽嗎?

請問這膠皮能打比賽嗎?

即使答案是能或不能,都請提供証明(因本人聽過兩方面的聲音:一些強調能;一些又說不能)

答案最詳細者,將獲10分獎勵

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

你呢塊係長膠王定普通388D-1 先?

回kanlok:不清楚,應該是長膠王,別人給我的,聽說東邪黃建彊正在使用這同式同樣的膠皮
(問題:黃老邪都是用這打比賽,難道他有特權?)

回hkjc:請問有沒有根據,或請加以一兩句補充以加強說服力

我覺得要你上左板先知,如果你用膠水LIM 住起左個D位,整得平就得,唔平就唔得啦
LIM左後用D書/其他野去壓住佢,再睇睇

(不過單膠388-D1 好平姐,真係打比賽就無謂博啦 )
主板:流星直拍  流星套膠(隨木附送)
副板:盾牌直拍  盾牌套膠(隨木附送)
練習板:雙魚直拍  雙魚套膠(隨木附送)

回復 7# 的帖子

嘉靜:點先可以check到過唔過2.0mm,你有冇打過比賽,佢地check板係咪用左好耐時間?

同埋,你有冇佐證令我信服,謝你了

回復 6# 的帖子

fonglongyin:這不是普通的388D-1,這是東邪黃建彊特制的,我託洪大哥替我帶下來的。

樓主你的a/c級別根本就不能加10分的,你要請教別人沒有問題但不要搞呢D所謂分數獎勵!!!

本帖最近評分記錄
  • crazyvin +2 非常贊同 2012-4-11 21:26

Wilson,請到站務區談這事,我會找管理員釋法。謝你

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-8 21:36 發表
嘉靜:點先可以check到過唔過2.0mm,你有冇打過比賽,佢地check板係咪用左好耐時間?

同埋,你有冇佐證令我信服,謝你了
你問嘢問到好似欠咗你咁嘅,人哋好心答你,你不信不特止,還要人哋提供證據去令你信服!
自己查吓國際乒網啦。388D-1之前應有JTTAA嘅Logo(右下位)同冇依個Logo,依家得番一隻,
意味著咩呢?奇怪!
其次係里類膠或超過單膠厚度限制,你先上板,聽日拎去比賽場自願檢測吧。好似有比賽呀!
http://www.ittf.com/_front_page/ittf1.asp?category=rubber
本帖最近評分記錄
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

回復 12# 的帖子

謝你了
其實我不是問到人家欠了我似的
只是想弄清楚
若對論壇任何人士做成誤會
還請見諒

那麼我想問一問是不是加了海綿便沒有了單膠厚度限制?

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-8 22:01 發表
謝你了
只是想弄清楚
還請見諒

如加了海綿,則總厚度規定在4mm以下
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

回復 15# 的帖子

係咪幾時去都得嫁?我呢排唔得閑

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-8 22:19 發表
係咪幾時去都得嫁?我呢排唔得閑
No,tmr有比賽去你可以去check

回復 17# 的帖子

咁如果呢排唔得閑,幾時先再有得check?

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-8 22:01 發表
謝你了
只是想弄清楚
還請見諒

加了海綿當然不受單膠皮2mm限制啦!但係就受4mm套膠限制了!
我等你嗰十分獎勵∞"
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

回復 19# 的帖子

問埋先,解釋好晒先
即係海綿加膠皮4mm
咁我係咪可以膠皮3mm,海綿0.3mm

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-8 22:25 發表
問埋先,解釋好晒先
即係海綿加膠皮4mm
咁我係咪可以膠皮3mm,海綿0.3mm
我好有興趣見識下0.3 MM 厚的海綿

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-8 22:22 發表
咁如果呢排唔得閑,幾時先再有得check?
咁咪得閒先再+去以下網址睇吓乒總幾時再有比賽囉
www.hktta.org.hk

本帖最近評分記錄

回復 21# 的帖子

呢D係分開買嫁
萬達,華星都有

38 12
發新話題
最近訪問的版塊