發新話題

[砌版討論] 女仔新手 求直板配置 ~!!

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

女仔新手 求直板配置 ~!!

1x 歲女仔新手 求配置

技術水平 : 正練習 基本正手攻球 , 反手推擋 (未識拉 , 未識橫打)

要求: 板只要stiga , 膠唔要國產膠
budget < $1000

我比既意見 :
板 : stiga nano oc  / 橙水晶
正手 : baracuda
反手: jo gold

請各位巴打比 d 意見, tks!

"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

正手可以用銀V喎
冇baracuda咁彈
容易練習好發力的技巧
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

典解唔到國産膠,而家葛加隊好似正手清一色用狂三噃。

Nano oc 拉球好 但擊球力水差少少  v1 會好少少  但難控點
膠正手  攻多 omega iv  pro  反手 joola  green power  輕一些
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

引用:
原帖由 于子朗 於 2012-4-30 18:26 發表
典解唔到國産膠,而家葛加隊好似正手清一色用狂三噃。
可能人地唔係打中國既打法呢

板 : CL
正反手: Jo 白金
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

好多女仔都鐘意用橙晶 樓主不妨試試
直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

引用:
原帖由 asd123111 於 2012-4-30 19:40 發表
好多女仔都鐘意用橙晶 樓主不妨試試
我校隊幾個女仔都係用橙晶

底板橙晶/Nano OC  一係7.6carbon都唔錯
正手 銀V/baracuda
反手 hexer duro /green power enery 呢兩隻膠打橫打 幾易上手

馬琳硬碳
正:銀v
反:baracuda  or
          omega 4 pro

回復 10# 的帖子

佢底板只係要stiga

發新話題
最近訪問的版塊