發新話題

可牛來了

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-5-5 13:08 發表

不好意思, 搶了可能是最靚仔那支ST, 搶購後當時還剩2支
有成千支wor
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
原帖由 BrianDD 於 2012-5-5 14:50 發表

有成千支wor
嘩 ! 1000 揀 1 ? 咁真係會好頭痛 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

手功好靚woo..原來Brian你前幾日打算比依幾支精品我試~~
木:樓下文具店流星(TM)
正手:盾牌套膠
反手: 紅雙喜C8

如果有試板會, 會令港九新界大塞車
<-->
.

回復 44# 的帖子

坐mtr咪唔塞囉

回復 45# 的帖子

MTR會因太多乘客要有特別安排, 分段上落.
<-->
.

回復 46# 的帖子

o甘要坐直升機啦

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-5-6 01:24 發表
o甘要坐直升機啦
GOOD IDEA
<-->
.

直板會唔會小D現貸呢???

聽說玫瑰很好賣
15夾無人問
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

昨天上乒乓球店
惗著幫學生買練習板,見到可牛板好靚,立即被給引注,
試了兩下手感好好,買了一塊玫瑰木,一塊雞翅木
今日上膠試雞翅木,好好打好控,
我既打法係快攻弧圈,
雞翅木揪打有力,拉波穩定,
弧線偏低長,形變底勁足.
如果自身發力好,雞翅木係一塊好有威力既板
本帖最近評分記錄
tigerone is the strongest

回復 3# 的帖子

可牛Gatien Glory 陞威價$599.  重量85 g, 和Stiga Rosewood V差不多, 厚度5.8 mm, 比Rosewood V 還薄一點點.  同是歐洲牌子, 如果Gatien Glory性能上比得上Rosewood V (現價$1,200+), 後者必須/必將大割價.  事實上大多數普及的5夹純木直板都不會超過$500-$600, 較 hot 的有YEO, OC CR, OC Nano, Runlox-5 等.

回復 51# 的帖子

請試用過可牛的Gatien Glory後評價一下; 可以的話, 最好與Stiga Rosewood V (直板)作比較.  Thanks in advance.

引用:
原帖由 KSLiu 於 2012-5-20 17:20 發表
可牛Gatien Glory 陞威價$599.  重量85 g, 和Stiga Rosewood V差不多, 厚度5.8 mm, 比Rosewood V 還薄一點點.  同是歐洲牌子, 如果Gatien Glory性能上比得上Rosewood V (現價$1,200+), 後者必須/必將大割價.  事實上 ...
可牛批發灣仔金X樂也是賣$599
而且貨多
總會找到一支合心水的重量
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

Gatien Glory個大芯係唔係BALSA?
BALSA 係唔係個隻T10林林地個隻?
主板:流星直拍  流星套膠(隨木附送)
副板:盾牌直拍  盾牌套膠(隨木附送)
練習板:雙魚直拍  雙魚套膠(隨木附送)

引用:
原帖由 fonglongyin 於 2012-5-20 17:34 發表
Gatien Glory個大芯係唔係BALSA?
BALSA 係唔係個隻T10林林地個隻?
GG大芯是亞油c
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

回復 56# 的帖子

SORRY
主板:流星直拍  流星套膠(隨木附送)
副板:盾牌直拍  盾牌套膠(隨木附送)
練習板:雙魚直拍  雙魚套膠(隨木附送)

引用:
原帖由 KSLiu 於 2012-5-20 17:20 發表
可牛Gatien Glory 陞威價$599.  重量85 g, 和Stiga Rosewood V差不多, 厚度5.8 mm, 比Rosewood V 還薄一點點.  同是歐洲牌子, 如果Gatien Glory性能上比得上Rosewood V (現價$1,200+), 後者必須/必將大割價.  事實上 ...
唔係話 Stiga Rosewood 5 唔好...不過如果以性價比較的話, 哈哈...聰明既你一定明既 !
之中我就覺得 YEO 比較貨真價實得多 ! (Runlox5 都唔錯, 其他就唔多講)

以往先採用了玫瑰木材做面, 可以賣到咁貴, (Stiga)你都算好野 !

但而家唔同了, 有很多生產商都會一樣做得到 ! 選擇和價錢上可得到平衡, 實是用家之福 !

睇來可牛唔錯, 價格合理, 我都會揀返幾塊適合自己打法的 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-5-20 18:51 發表

唔係話 Stiga Rosewood 5 唔好...不過如果以性價比較的話, 哈哈...聰明既你一定明既 !
之中我就覺得 YEO 比較貨真價實得多 ! (Runlox5 都唔錯, 其他就唔多講)

以往先採用了玫瑰木材做面, 可以賣到咁貴, (Stiga ...
對我們直板球手而言
Stiga現在的板型很差
只有155mm長
而可看的最大賣點就是用上了Yasaka直板原有的板型162mm
本帖最近評分記錄
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

回復 58# 的帖子

Stiga Rosewood V 已飲了頭啖湯.  未買而想買玫瑰木面材5夹直板者現在多了選擇.  銀河也有一塊NR50 玫瑰5(古韻) $720.

發新話題