48 123
發新話題

【本站通告】有問題的 IP

【本站通告】有問題的 IP

(主要 Checked 仍然在活躍之會員當中 - 在2012年有登陸上過 HKTTF)

以下之會員, 所使用的 IP 是有存在著問題的 : 請所有管理團隊留意 (暫時不能使用二手區)

不過也歡迎以下之會員可以作出一些自我更新, 或向論壇提出平反

adamn (註冊IP:Unknown / 使用IP:ARIN)

s022347 (註冊IP:美國 / 使用IP:Unknown)

stiga (註冊IP:加拿大 / 使用IP:美國)

正邪大決戰 (註冊IP:n.a / 註冊日期:1970)

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

THANKS
<-->
.

其實不是香港就一定係有問題??
我現在用電腦上HKTTF, IP地址顯示係香港,
不過1分鐘前做過測試用電話上, IP顯示就話我IP 係美國,
所以IP不是香港有咩咁出奇??
難度不能用電話上HKTTF嗎?
不是香港IP 都要被標籤的話, 是不是有點過分緊張呢?

引用:
原帖由 henrytam 於 2012-6-8 15:25 發表
其實不是香港就一定係有問題??
我現在用電腦上HKTTF, IP地址顯示係香港,
不過1分鐘前做過測試用電話上, IP顯示就話我IP 係美國,
所以IP不是香港有咩咁出奇??
難度不能用電話上HKTTF嗎?
是不是有點過分緊張呢?
有個看法, 用電話上HKTTF都有點緊張
<-->
.

申布
我每兩年就會有三個月回加國
下年會回
請到時不要列我入名單
thx
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-6-8 15:28 發表

有個看法, 用電話上HKTTF都有點緊張
I MEAN JCCLEE 的CHECK IP 行動係咪過分緊張

引用:
原帖由 BrianDD 於 2012-6-8 15:31 發表
申布
我每兩年就會有三個月回加國
下年會回
請到時不要列我入名單
thx
你可以放心, 你是一等良民 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 henrytam 於 2012-6-8 15:31 發表

I MEAN JCCLEE 的CHECK IP 行動係咪過分緊張
知道了, 我意思是有時用手機追着上HKTTF都幾緊張<因網站消閒成份挺大, 用數據網絡或無線網絡都上本似有點目的>

<-->
.

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-6-8 15:46 發表

無問題吖, 我check 到你有香港 IP (起碼證明到有一個真的 IP)
其他顯示出來的, 我知道是怎樣運作....
BONDI 係我阿媽之開的AC,
我用緊同一部電腦註冊, 她經常都會用電話上HKTTF, 為何她的IP 有問題呢?

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-6-8 16:08 發表

咁請問是你媽媽 join 了球局 ? 還是你本人 join 了球局呢 ?

http://www.hkttf.com/viewthread. ... mp;page=1#pid697398
(#16 的回覆)

可以解釋到為何你家的電腦會顯示 ?
(1)註冊 IP = 美國
(2)最後 ...
我都是用同一部電腦註冊的, 而我都不知道為何連她的註冊IP 都顯示係美國,
球局是我叫她JOIN 的, 而發那個回復帖的電腦正是我家中其中一部, 所以我都不知道為何會顯示為美國,
可能因為NOTEBOOK 用ROUTER 上網的關係, 因而改變了IP地址, 不過香港大部分人家中都有用無線ROUTER 上網, 咁樣標籤D會員好容易令其他會員誤會佢地真係以假IP 左欺騙行為

引用:
原帖由 henrytam 於 2012-6-8 16:47 發表

我都是用同一部電腦註冊的, 而我都不知道為何連她的註冊IP 都顯示係美國,
球局是我叫她JOIN 的, 而發那個回復帖的電腦正是我家中其中一部, 所以我都不知道為何會顯示為美國,
可能因為NOTEBOOK 用ROUTER 上網的關 ...
吾大多數用有線上網
<-->
.

現在香港大部份年青人及成年人都用智能手機上網, 我完全不覺得用手機上HKTTF係太緊張

另外, 在公司上網, 或者用家中電腦, 有時會因為某些安全原因或需要連到某些外國資源, 要set proxy server為外國proxy server, 結果可能亦會顯示為外國IP
這個有很多時都無法控制的

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-6-8 18:08 發表

如果只是用手機上網, 那就簡單, 我們是分得出的.

但問題可能是另類....(類似 eg.用133 來隱藏來電顯示) 甚至可能顯示一個虛構的 IP
咁就好啦
我成日見到太陽教波都會用手機上HKTTF, 如果佢因為咁俾人BAN左IP就慘啦

引用:
原帖由 阿舜 於 2012-6-8 18:12 發表

咁就好啦
我成日見到太陽教波都會用手機上HKTTF, 如果佢因為咁俾人BAN左IP就慘啦
太陽,小心d呀
一陣比人話你有目的咁追住HKTTF黎上阿
君子不奪人所好? 廿年前咩...
世界上冇先到先得,只有價高者得?haha

引用:
原帖由 henrytam 於 2012-6-8 16:47 發表

可能因為NOTEBOOK 用ROUTER 上網的關 ...
供應商是用CTI 上網嗎 ?
我再check 了 bondi 的 IP, 應該是沒有問題.

General IP Information
Decimal: 247873114
Hostname: 014198062090.ctinets.com
ISP: City Telecom (H.K.) Ltd.
Organization: City Telecom (H.K.) Ltd.
Services: None detected
Type: Broadband
Assignment: Static IP

Stiga 的 IP 是最有問題的

(註冊登記)IP: 76.73.108.105
Decimal: 1279880297
Hostname: 105-108-73-76.e6.protectedgroup.com
ISP: FDCservers.net
Organization: FDCservers.net
Services: Suspected network sharing device
Type: Corporate
Assignment: Static IP
=======================
(上網時用)IP:67.159.44.96
Decimal:1134505056
Hostname:67.159.44.96
ISP:FDCservers.net
Organization:FDCservers.net
Services:Suspected network sharing device
Type:Corporate
Assignment:Static IP
Blacklist:

Geolocation Information
Country:United States
State/Region:Illinois
City:Chicago
Latitude:41.8776
Longitude:-87.6272
Area Code:312
Postal Code:60604

引用:
原帖由 阿舜 於 2012-6-8 18:12 發表

咁就好啦
唔緊要,我會復活既
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 大吉 於 2012-6-8 19:18 發表

太陽,小心d呀
一陣比人話你有目的咁追住HKTTF黎上阿
哈,我
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-6-8 19:50 發表

供應商是用CTI 上網嗎 ?
我再check 了 bondi 的 IP, 應該是沒有問題.

Decimal: 247873114
Hostname: 014198062090.ctinets.com
ISP: City Telecom (H.K.) L ...
即係HKBN 的問題??

48 123
發新話題