發新話題

[砌版討論] [求教]唔知呢d組合如何?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

[求教]唔知呢d組合如何?

板:stiga offensive carbon FL
正:donic F1 hs
反:xiom 銀V

板:stiga offensive carbon FL
正:donic S1 turbo
反:xiom 銀V
-------------------------------------------------------------
反手要銀V定紅V好用d?邊隻對於推擋借力會好用?反手拉弧又係銀V定紅V較好?邊隻吃球會比較深?
正手F1 hs同S1 T有咩分別?市面上無晒F1 hs用F1會唔會差少少?

謝謝咁多位師兄

主拍 - nittaku rutis C 75g
         - nittaku ludeack CS 88g (半收藏)
練習 - stiga ac carbon CS 85g

揀得 Acuda S1T 就唔好揀 F1/ -HS, F1 已經係 10 年前嘅產物,要渣膠水先好用,又冇新嘅 Tensor 咁禁用

反手撥、快帶借力好,又要弧線嘅,揀 Vega Asia

引用:
原帖由 zeio 於 2012-9-12 23:40 發表
揀得 Acuda S1T 就唔好揀 F1/ -HS, F1 已經係 10 年前嘅產物,要渣膠水先好用,又冇新嘅 Tensor 咁禁用

反手撥、快帶借力好,又要弧線嘅,揀 Vega Asia
s1t入左手,試左一個鐘,或者我新手,感覺到同f系列兩回事。咬球係深,不過無f1hs咁易透板,或者我應該選擇"donic糟糕",會比較接近f1個種爽快,不過s糸既旋又真係好過f糸既。^^

多謝指教

主拍 - nittaku rutis C 75g
         - nittaku ludeack CS 88g (半收藏)
練習 - stiga ac carbon CS 85g

發新話題
最近訪問的版塊