發新話題

[長膠] Xiom zava 正膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:31 分類
引用:
原帖由 wlwlwl 於 2013-8-25 12:39 發表

如果要似反膠不如打番802,spin pips . ....
其你係咪用過Xiom zava,覺得吾好打呢?
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

應該唔會無力,因為都是新海綿可能好彈

我用過Dr Neubauer的Leopard 正膠, 快同好沉, 可以一試

引用:
原帖由 sorry 於 2013-8-25 17:24 發表
NITTAKU FA都唔錯
FA 我都打過一年,速度相當快,但控制一般,經常打滑,無謂失誤相當多
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

我打過MD Spin, 799, Andro Logo
覺得用邪膠控制麻麻,好多無謂失誤,所以都係死死氣用返802-40 配40度海綿
上枱成功率高左好多

依家有幾個目標想試下...Butterfly Speedy,紅雙喜龍影,大維388-B同Joola Ultra Express

不如攪個交流球局,,試試大家的板同膠比較下

回復 28# 的帖子

但係龍影可以提供既海綿硬度唔夠多,無得揀40度海綿
驚海綿太淋打出去個波慢

雞泡魚這塊膠真係不錯.可打還可拉夠全面

引用:
原帖由 fly1983 於 2013-8-25 20:30 發表
不如攪個交流球局,,試試大家的板同膠比較下
好喎,每人帶兩塊,都十塊八塊試

引用:
原帖由 kei_swift 於 2013-8-25 17:43 發表
我用過Dr Neubauer的Leopard 正膠, 快同好沉, 可以一試
在那有得賣?

引用:
原帖由 old-cake 於 2013-8-25 21:01 發表

好喎,每人帶兩塊,都十塊八塊試
都好good

咁大家表下態,睇下有無人有興趣呢個粒仔試膠球局

9 - 11pm 我冇問題的,,,,地方九龍區

但我水平不高,,,大家唔好介意

引用:
原帖由 陰柔小子 於 2013-8-25 22:00 發表

在那有得賣?
深水埗

我有塊雞泡魚,反而我覺得此膠唔咸唔淡,拉唔及反膠轉,撞擊波又不太快。反而802.40價廉物美。:
Bty innerforce 兩面反膠

雞泡我都打過,我覺得速度一般,旋轉一般,穩定性都係一般,比spectol沉,試左二星期就放棄左

今日終於貼左塊xiom zava max 正貼係塊pf4-08上面,明天試試性能如何

可以預埋我嗎
引用:
原帖由 old-cake 於 2013-9-1 23:51 發表
今日終於貼左塊xiom zava max 正貼係塊pf4-08上面,明天試試性能如何

發新話題