發新話題

[球板討論] 有銀河底板的師兄妹嗎?感覺如何呢?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
350 years age 日檜 is worth for 3000 HK.dollars in 2008

An economical choice, particular comparing with DHS.

有冇見過呢塊双喜?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
mc 2直板
正手 DHS 天3
反手 729 08es

給我感覺是面材偏硬, 脱板較快, 感覺控制困難

呢塊係双喜v216,買了六十元,但網上揾吾到呢個型號。
mc 2直板
正手 DHS 天3
反手 729 08es

用緊N5純木,較硬編快,不過打落有透拍感覺

引用:
原帖由 SIUWW 於 2013-9-28 03:55 發表
日直有塊銀河989可以倒板打兩邊
Sorry, 989是不可以倒板打兩邊
只能做到在對手開波前,自己在枱下轉板
不可以在打來回球中轉板,因板柄太厚不而轉板
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

4隻字 彈而無力 無底勁

其實T-2適合打正膠嗎?
mc 2直板
正手 DHS 天3
反手 729 08es

引用:
原帖由 nwa10 於 2013-9-30 13:33 發表
用緊N5純木,較硬編快,不過打落有透拍感覺
師兄你配咩呢?
mc 2直板
正手 DHS 天3
反手 729 08es

回復 29# 的帖子

引用:
原帖由 反膠王子 於 2013-10-1 00:15 發表
可以
推檔橫打都可以,但正手抽波經常打失

mc 2直板
正手 DHS 天3
反手 729 08es

性價比高,對初學者是好選擇

引用:
原帖由 SIUWW 於 2013-9-30 23:47 發表
其實T-2適合打正膠嗎?
T2打正胶不太适合,不吃球难控,除非你是高手。银河U1打正胶不错,红双喜劲极7也不错,都是二百蚊楼下。
本帖最近評分記錄
洪华山

有無人打過真空燒

回復 35# 的帖子

打過銀河e1 vb真空燒 FL,覺得真係好好打,物超所值

有無人打過銀河e2,配硬交形變大唔大

引用:
原帖由 hungwahsun 於 2013-10-2 14:44 發表

T2打正胶不太适合,不吃球难控,除非你是高手。银河U1打正胶不错,红双喜劲极7也不错,都是二百蚊楼下。
我有個比左塊銀河Y3我,可以打正膠嗎?
mc 2直板
正手 DHS 天3
反手 729 08es

引用:
原帖由 SIUWW 於 2013-9-30 23:49 發表

師兄你配咩呢?
MC1, 一面好似係藏龍, 一面c-8長膠, 四年前的事了...

引用:
原帖由 nwa10 於 2013-9-30 13:33 發表
用緊N5純木,較硬編快,不過打落有透拍感覺4
師兄,咁你覺得N5可打正膠嗎?
mc 2直板
正手 DHS 天3
反手 729 08es

發新話題
最近訪問的版塊