發新話題

[是非] 懷疑大專打假波事件

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動
引用:
原帖由 shlam6 於 2014-1-27 18:02 發表
你下下都針對住城大,似乎你對人不對事,事件都係發生左兩日,兩日既事,要用20年前黎做比喻,誇張
唔好咁傻,咁天真啦, 得一間院校同學係度咩

回復 88# 的帖子

小弟當日在場的,第一場冇留意,第二場好像是1:3,第三場2:3,第五局刁時

不認真沒盡全力比賽,有無違背香港大學精神。如果是不認真沒盡全力比賽,違背奧運精神,有足夠証據奥運會取消資格的,理得你乜嘢走線。

公道D講句,
第二場HKU的伍同學排名的確低於對手,輸都不足為奇,未必係打假!

不過無錄像, 又真係好難告得入 有圖有真相. 我收工啦.

引用:
原帖由 shlam6 於 2014-1-27 16:14 發表
我仲未有咁深,你高人黎既,以你既說法葉繼歡都唔應該坐牢
其實shlam6兄點解到現在都唔願意提供所有有關比賽的詳細資料, 對賽成績及細節???法律的事留待法律專家處理。

引用:
原帖由 shlam6 於 2014-1-27 18:02 發表
你下下都針對住城大,似乎你對人不對事,事件都係發生左兩日,兩日既事,要用20年前黎做比喻,誇張
我同兩間大學無任何關係
我攞二十年前來講係想話如果後生既我都唔知可以點様反應

wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

之前玫瑰木兄唔係話港大輸三個3:0, 直輸9隻蛋? 重要係場場排名比對方高? 邊個先係講大話?

如果蔡頭講既野係真, 我諗除左第一場比賽外, 第二同第三場既賽果都係正常賽果

引用:
原帖由 lmichael 於 2014-1-27 18:02 發表

老實講, 件事搞大o左, 有無獎杯都係事小, 隨時人頭落地 邊個決定打假波? 教練定球員? 定幕後黑手? 呢件事,可以搞到好大.
我不是當事人,不會搞大件事
wlwlwl

咁其實係細局輸零比九定?:?, 1:3,2:3???

咁點解唔列舉埋港大對城大的詳細資料??

及城大對專教院的詳細資料???

我覺得這個可以是一個好好的教材, 讓教練員及學生們如何佈局排陣及如何在比賽時調整心理???

咁其實係細局輸零比九定?:?, 1:3,2:3???

咁點解唔列舉埋港大對城大的詳細資料??

及城大對專教院的詳細資料???

我覺得這個可以是一個好好的教材, 讓教練員及學生們如何佈局排陣及如何在比賽時調整心理???

原本聽完玫瑰木兄講到咁誇張, 我都覺得事件可能有問題. 但既然有人講大話, 感覺上事件嚴重程度大打折扣, 令我感到原本覺得既憤慨有點傻

既然第二同第三場既賽果係正常, 咁第一場都有可能係因為趙入左港大後要日日溫書考律師, 無時間練波, 話晒對手都應該係頭甲掛, 咁輸都唔出奇.

另外我自己都試過嬴緊8:0俾人追返輸左, 比伍同學既9:4更加誇張, 咁唔通我又係打假波?

但都係果句, 我都無係現場睇過, 一切都只係假切. 希望有現場睇既或者有錄影既可以放上網, 俾大家討論一下.

同埋唔好講大話.

回復 102# 的帖子

趙只出了第三場雙打.

引用:
原帖由 蔡頭 於 2014-1-27 18:36 發表
趙只出了第三場雙打.
唔該晒, 咁即係港大其實只係出副手打兩場單打, 而唔係出主力? 咁既話, 只可以代表港大肯定出線後, 俾副手出場練波, 好難話佢地打假波喎

引用:
原帖由 阿舜 於 2014-1-27 18:34 發表
原本聽完玫瑰木兄講到咁誇張, 我都覺得事件可能有問題. 但既然有人講大話, 感覺上事件嚴重程度大打折扣, 令我感到原本覺得既憤慨有點傻

既然第二同第三場既賽果係正常, 咁第一場都有可能係因為趙入左港大後要 ...

引用:
原帖由 阿舜 於 2014-1-27 18:34 發表

既然第二同第三場既賽果係正常, 咁第一場都有可能係因為趙入左港大後要 ...
專教院有邊D球員係甲頭?城大就有好多甲組。

第一二場分別係李忠x甲組和郭世×乙組冠軍,李隻腳好似有傷紮住了,郭贏,另一場單打乙組對乙組,邊個贏都正常,双打就趙仔夾乙組球員輸3-2。從賽果來講除了双打有點奇外,另外兩場正常。因港大出線第一的話對中大四強,中大有謝加俊,無人想對,咁港大呢場用後備好正常了。

李小練波而郭就好熟波,郭Win一D都唔出奇
wlwlwl

引用:
原帖由 金擇魚 於 2014-1-27 18:49 發表

專教院有邊D球員係甲頭?城大就有好多甲組。
我原本都以為係甲頭, 點知原來趙都無打到單打, 咁唔駛甲頭都有機會可以嬴到

引用:
原帖由 happyben 於 2014-1-27 18:51 發表
第一二場分別係李忠x甲組和郭世×乙組冠軍,李隻腳好似有傷紮住了,郭贏,另一場單打乙組對乙組,邊個贏都正常,双打就趙仔夾乙組球員輸3-2。從賽果來講除了双打有點奇外,另外兩場正常。因港大出線第一 ...
咁是否要改標題??? 輸2:3, 即冇講到咁誇0:9??? 咁城大對專教院 及港大對城大呢????

發新話題
最近訪問的版塊