發新話題

藍田持界刀丈夫被兩警員開3搶打死,是否用了過高武力呢?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

藍田持界刀丈夫被兩警員開3搶打死,是否用了過高武力呢?

其實打身都可以姐,洗麥打頭呀,仲要有成3位警員係度,1個人都搞唔掂 (今次用搶射頭我以為佢地係度打喪屍tim)
之前有單偷樹,d贼人用石頭掉警,都要開搶,現在d警員是否太豆腐,以前果d好勇果禾

回復 4# 的帖子

咁點解佢有可以打中死者頭部既

回復 4# 的帖子

咁係你渣姐

回復 5# 的帖子

我只覺得有咁多警察在場,搞1個人都唔點,要搞到開搶,是不是現在的警察咁set身,而我所知以前的police好勇
其實飛身扑底佢都得姐咁係學堂學什麼武術呀

回復 9# 的帖子

我無睇tvb
不過真係見過有police好勇,另我覺得有比較

回復 11# 的帖子

咁7米都唔中咁真係死得

回復 14# 的帖子

都是一個例子姐,佢可以用警棍打佢手,又或者用盾牌撞向佢
我好理解一d警察同警察家屬一定會幫佢地講好說話
果個人係唔對架啦,不過人地都是緊張個老婆,一時衝動姐,21歲仔就比人打死啦

回復 15# 的帖子

叻過我無用,要EQ好先得

回復 16# 的帖子

agree

回復 23# 的帖子

可能佢做裝修掛
不過又有個一個版本是佢家姐話佢只是想扶起佢老婆,點知警方開搶tim

回復 25# 的帖子

但警察是接受過尊業實彈訓練,而不是玩槍性質,是不可相比個禾,什麼後坐力應會估計得到,會有所調節

回復 27# 的帖子

但果單是警員查身份證,賊人突然拿界刀界警員頸部,之前毫無精紹,不可以相提
不過非常尊敬果位受傷仍狂追賊人既警員,非常尊業,應受市民讚賞,也是現在既警員既學習典範

回復 29# 的帖子

agree可能第日賊人用ak47,警察要用大炮先得
其實有時不一定要用最高武力,如果下下都驚傷,唔用其他方法,咁真係唔好做警察,食得咸魚底得渴,你地有無見過火場有火,消防員唔入火場呀 ,如果有麥野事都開搶,我都得啦

回復 14# 的帖子

昨日也發生婦人拿菜刀斬家翁事件,婦人揮舞菜刀,警員渴令拔搶,婦人被分散,另一位警員撲跌婦人將佢制服,e d米機警,有智有謀 人地果個婦人仲要渣菜刀,而不是界刀,仲可以和平解決相比果單就 ..........

回復 39# 的帖子

有d人就覺得批評警察既人係不分清紅皂白,講就天下無敵,反過來有d人會覺得幫警察既人係幫警察做得不好而找借口,又或者是警察或警察家屬,感覺今次是一半一半,政客抽水我就真係感覺唔到,唔好意思 你諗太多了
討論我覺得是好事,等下次警方可以做好d

發新話題