發新話題

藍田持界刀丈夫被兩警員開3搶打死,是否用了過高武力呢?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 nwa10 於 2014-5-7 19:48 發表
我只覺得有咁多警察在場,搞1個人都唔點,要搞到開搶,是不是現在的警察咁set身,而我所知以前的police好勇
其實飛身扑底佢都得姐咁係學堂學什麼武術呀
飛身撲低佢? 唔係嘛! 把刀拮落黎咪食晒!
你唔好成日幻想啦,現實中無陳家駒架! 唔係你做講乜都得啦..
依家警察救咗人,啲人唔係讚個警察,係話個警察殺咗人唔啱,究竟咩世界?

引用:
原帖由 nwa10 於 2014-5-7 19:37 發表
咁係你渣姐
但我肯定個警察叻過你咯

https://www.youtube.com/watch?v=JUgUu2uPl8M

講就凶狠既人,麻煩睇睇!

引用:
原帖由 nwa10 於 2014-5-7 20:52 發表
都是一個例子姐,佢可以用警棍打佢手,又或者用盾牌撞向佢
我好理解一d警察同警察家屬一定會幫佢地講好說話
果個人係唔對架啦,不過人地都是緊張個老婆,一時衝動姐,21歲仔就比人打死啦
如果你啲親人比人用把刀隊住,而警察冇開槍打個凶手,萬一出意外,你到時咪話個警察做乜唔開槍~

你依家安在家中,緊係講乜都得,往往殺人就係一時衝動,無端端夜晚帶刀出街,脅持保安,隊個老婆,咁都唔開槍,咁警察支槍用黎做乜?

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-5-8 02:20 發表
外國警備之中有用電網,應該適合香港考慮。
依啲事係外國經常發生,根本冇問題!
唔關裝備事,如果有電槍電網,啲人一樣話濫權..
菲律賓事件就係啲警察唔開槍先造成慘劇,總之開槍又唔啱,唔開槍又唔啱...

發新話題