發新話題

[球例] 2015恒生學界 你覺得是不合格發球不夠高嗎?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:10 移動
引用:
原帖由 jlamlam 於 2015-6-7 23:29 發表
2015恒生學界 pleases help!!!
就咁睇呢一球, 我個人認為是拋球不夠高, 既然球証已警告, 就應注意自己發球時有無問題, 我不信球証會對任何一方偏幫, 只是球証在這一刻主觀認為發球違規, 專不專業嘛, 球証主觀判斷一球波有無擦邊擦網擲界成日都有, 她又不是誤判, 被罰的當然心有不甘, 這一刻我不comment

閣下希望我地"help"你什麼呢? 如果是help你知道究竟點解被foul發球, 相信呢度好多師兄都答左, 但如果是"help"你支持個球証判斷錯誤, sorry, 我相信絕大部分人都不覺得球証有錯, 我反而覺得閣下可以learn a lesson, 呢D主觀判斷甚至誤判成日都有, 應該係呢D時候點樣調節自己情緒, 一分一分的打下去, 不要被這一分影響下面的發揮.

讓你睇下馬龍被球証未有警告而直判foul的一球

https://www.youtube.com/watch?v=tRMLUtA2lxc
本帖最近評分記錄
  • ttman +1 非常贊同 2015-6-9 03:45

2.06.06
It is the responsibility of the player to serve so that the umpire or the assistant umpire can be satisfied that he or she complies with the requirements of the Laws, and either may decide that a service is incorrect.

所以, 球証如果睇唔到發球是否合法, 真係有權foul的

引用:
原帖由 drawdraw11 於 2015-6-8 11:15 發表
説實話,根據上圖及影片,球証角度一定看不清楚

球例有無一條係球員有責任將發球過程俾球證睇?

社會風氣  少做少錯  唔做唔錯
有, 2.06.06

引用:
原帖由 jlamlam 於 2015-6-8 13:14 發表
其它不說, 據說昨天還有前港隊和現港青都有被罰發球不合格, 是不是什麼地方出間題?
我相信不是出什麼問題, 而是大家都在試底線, 作為球員的, 我可以

我相信不是出什麼問題, 而是大家都在試底線, 作為球員的,
我可以去到幾盡, 作為裁判的, 又可以接受到幾盡

發新話題