發新話題

[其它討論] 有冇試過在淘宝買40+球

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動
引用:
原帖由 明哥 於 2015-8-23 16:51 發表
Butterfly 40+球 New HK$25,球的質量  very poor

In one day broken)))))))))))
講到球的彈跳(特別係2跳)同軌跡, 最正常就係蝴蝶40+ 同Nittaku MIJ 40+果隻, 其他(特別紅雙喜3星同KINSON 1星3星)都係好飄
但蝴蝶好講運氣, 用左20筒左右,試過有隻第一局11分就爆左, 有隻打一星期先爆

銀河40+ 打左好耐都未爆

回復 20# 的帖子

係咪張抬多地雷?..

乒壇友誼, 強身健體.

日版nittaku貴D但耐用,波重小小

駿X牌超平,係完全唔得定牌子問題
有冇人試過,因為一個唔冼4蚊好平
kinson的又如何,見朋友個教練入左批
龍版張繼科, 正MXP, 反baracuda
YES,正MXP,反R7(借友用
Power Defense, 正狂3, 反d. tecs
CL, 正neo狂3, 反superblock
一位不自量力的新手

回復 26# 的帖子

得!買了72個@$180練多球。球感似双魚,球沉但没有双鱼那麽重和易爛,用得過。

引用:
原帖由 kthc 於 2015-9-24 19:33 發表
得!買了72個@$180練多球。球感似双魚,球沉但没有双鱼那麽重和易爛,用得過。
感謝回復
揾日買野順便買少少先
一位不自量力的新手

唔計假野,其實 MIC 既40+波得三間廠做,二間 seam,一間 seamless,所以唔洗點簡
想耐用就打 seamless,乜牌子都得(銀河 、xsf、palio ...),重耐用過舊波;seam 既,唔論乜牌子,基本上連抽幾板就要換波,只打拉波或你撞正一個厚身既波就可能耐用少少   。
kinson 個 1* 波,我一出就用來打多球練習,基本上耐用度同 3* 40+ 既雙魚、 DHS 差唔多
如果打 seam 又想耐用,只有打日製或德製個 d 40+ 波 ,但個價錢真係

引用:
原帖由 egghead1969 於 2015-9-25 00:49 發表
唔計假野,其實 MIC 既40+波得三間廠做,二間 seam,一間 seamless,所以唔洗點簡
想耐用就打 seamless,乜牌子都得(銀河 、xsf、palio ...),重耐用過舊波;seam 既,唔論乜牌子,基本上連抽幾板就要換波 ...
請問seamless有冇边隻好D?想買几个試下
一位不自量力的新手

引用:
原帖由 Penguin 於 2015-9-25 12:51 發表

請問seamless有冇邊隻好D?想買幾個試下
只要係中國製,乜牌子都一樣,打 xsf 同銀河冇分別

無縫試過xsf3星,彈跳好似舊球,易打好爽,但有旋轉不足的問題。在香港難買,走過幾間樓上店也没有,真的只有去淘

引用:
原帖由 kthc 於 2015-9-26 10:18 發表
無縫試過xsf3星,彈跳好似舊球,易打好爽,但有旋轉不足的問題。在香港難買,走過幾間樓上店也没有,真的只有去淘
咁攪野,我都係起一個香港既乒乓網買(t t n p p.com ),你係咪講錯名
旋轉不足基本上係 40+通病,人地話 bty 最新個個 MIG 40+ 旋轉似舊球,但未打過

引用:
原帖由 kthc 於 2015-9-24 19:33 發表
請問師兄這是1星球嗎? 它的1星球和3星球打起來分別大嗎?
謝謝
每天進步多一點

引用:
原帖由 kenyy 於 2015-9-26 18:23 發表

謝謝
好似得一隻版本...
一位不自量力的新手

引用:
原帖由 kenyy 於 2015-9-26 18:23 發表

謝謝
的確只有一種,這個價錢就當做1星球用吧,品質也算平均。相比起10元以上一個的3星球,爛了、打失了也不會肉刺。

引用:
原帖由 kthc 於 2015-9-29 10:09 發表

的確只有一種,這個價錢就當做1星球用吧,品質也算平均。相比起10元以上一個的3星球,爛了、打失了也不會肉刺。
$180/72pcs... 最緊要係不肉痛.. 不過我打唔夠半個鐘, 個波就分開左兩邊.

回復 37# 的帖子

我試過15分鐘爆波,好在便宜
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

我係開淘寶yaosir度買開雙魚2星, 16.8rmb/6個...計埋集運..都平出面唔少

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2015-9-23 18:24 發表
日版nittaku貴D但耐用,波重小小
近來發現打日版 nittaku 2* ,最好打又價格比較合理

發新話題