21 12
發新話題

【網友分享】: 第一次北上練波去了'實利和'的報告

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:39 移動

【網友分享】: 第一次北上練波去了'實利和'的報告

小弟第一次去練波,所以不能和其他深圳場地比較,只能講出自己觀感

實利和球館是較近皇崗的一間,所以我乘巴士過關後就選呢間,車費剛好20人仔,位置不算難找但在巷仔內的,去過一次就會識,未去過就難D,一般都會認住振華路的真功夫快餐,再直入,大廈是士必達大廈二棟二樓

去到先找教練,第一次去就選了一位會白話,的廣西教練蒙剛強,每小時50人仔,是比較平的一位,有少少名氣例如屬省隊的,贏過第一的會是90人仔一小時

整個過程,我練熟了正反手,因為我七八年無打過啦,教練無偷懶,完全滿足到我,最緊要講得明,兩小時就俾佢100人仔,不用俾小費

場租我就覺得幾貴,25人仔一小時,夜晚同星期六,日都要35人仔,我早上去,一共我學兩小時就俾150啦

有無人去過呢 ? 呢個場貴唔貴呢

liness" />

引用:
原帖由 worldmix 於 2008-9-8 13:30 發表
小弟第一次去練波,所以不能和其他深圳場地比較,只能講出自己觀感

實利和球館是較近皇崗的一間,所以我乘巴士過關後就選呢間,車費剛好20人仔,位置不算難找但在巷仔內的,去過一次就會識,未去過就難D,一般都會 ...
覺得近來老深球館係咁上下價錢!

謝版主回覆,那我去就要盡情打啦,費事浪費了車錢

實利和價錢ok既, 埋單時記得要打折,
教綀可試一試鄧林, 80一個鐘, 比較下不同教綀既技術分野. 不過記得預約, 星期六. 日都會好忙

引用:
原帖由 日本叔叔 於 2008-9-8 18:43 發表

鄧林超正,有技術,有心機講解易明,實利和台柱教練
原來日本叔叔都搵佢打,   鄧林呢排逢假日都俾我拉左去友傳 -- 個度空調好D

oh ! 我找到鄧林的資料,右手橫板,兩面反膠,和我一樣,可以試下

記得先同佢預約

蒙剛強都勁架......
佢係低價陪練/教練中最價廉物美既一個.......((((我覺得))))
因為我打直板  
之前有段時間都係搵佢.....
有佢電話號碼........可打比佢直接約~

佢大佬重勁呀 , 係羅佳佳師兄.....
明白什麼都總有限期

引用:
原帖由 skyer 於 2008-9-8 19:25 發表
蒙剛強都勁架......
佢係低價陪練/教練中最價廉物美既一個.......((((我覺得))))
因為我打直板  
之前有段時間都係搵佢.....
有佢電話號碼........可打比佢直接約~
還有找過其他教練嗎 ?

引用:
原帖由 worldmix 於 2008-9-8 22:35 發表

還有找過其他教練嗎 ?
我搵趙海星, 除左一般技術指導,重有在實戰中的技術的運用 $70

引用:
原帖由 bartender 於 2008-9-9 00:15 發表

我搵趙海星, 除左一般技術指導,重有在實戰中的技術的運用 $70
唔怪之得昨日見你與別不同喇

引用:
原帖由 輝Sir 於 2008-9-8 20:56 發表

BTD直情好pro.

引用:
原帖由 輝Sir 於 2008-9-9 00:26 發表

但佢冇教接發球,所以對住你依然係咁食西,差d第二曰早餐都食唔落,下次約定你去打麻雀,等我同樣係咁食...........................糊

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-9-9 09:11 發表

BTD直情好pro.
pro鬼咩, 你做旁"術"重pro啦, 你不溫不火而帶有磁性的聲線,加上獨到0既眼光,我以為tvb鐘仔黎左

引用:
原帖由 章魚零 於 2008-9-9 13:34 發表
有冇人約埋一齊上去呢?

很想練波﹗有冇?星期六或日﹗
嘩!你都上去練波,下次比你數硬了

引用:
原帖由 bartender 於 2008-9-9 19:57 發表

嘩!你都上去練波,下次比你數硬了
放心, 章魚零份人都好溫馴o既!

hi

21 12
發新話題