發新話題

恭喜黃鎮廷世界排名第 11

引用:
原帖由 jacky1021 於 2015-11-4 10:59 發表
唔知有冇人又話黃同學世界排名唔值11呢, 中國大把人可以贏到佢啦, 黃只不過打得多公開賽姐..........
閰安,samsonov, 梅兹,fegerl 的確D波係高過佢,雖然wong 排名高D。
你唔啱聽可以用返人身攻呢招,我已經見識過

引用:
原帖由 cv-k 於 2015-11-4 18:17 發表

邊有Top50 起碼200  某人同鄉都贏chun ting wor
排名高等於實力高。

引用:

邊有Top50 起碼200  某人同鄉都贏chun ting wor
Henzell 巳經贏3你所謂的宇宙最強 4:2
看來令你自尊嚴重受損

引用:

成日提上年 Henzell 贏
wong 呢埸波,看來你真係心靈重創。
我已經淡忘咗。

引用:
原帖由 道山才子 於 2015-11-4 12:11 發表

好屎波啊!
十年前邊個邊個都數佢啊!
Henzell 2014 贏 wong 呀,大作家

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2015-11-4 21:04 發表

邊個話係Henzell?
你話某人同鄉? 咁係邊個?

引用:
原帖由 jaws 於 2015-11-4 20:59 發表
只要努力比賽,令港人看得開心,為土生土長乒乓球員爭一口氣,証明乒總多給機會本土球員也ok,排名值不值,見人見智
無錯。

引用:
原帖由 阿舜 於 2015-11-4 11:54 發表
回復 14# 的帖子

睇返ITTF既世界男子排名紀錄:

http://www.ittf.com/museum/consolidatedrankings.pdf

1952 薛緒初 排名第10

1985-1986 盧傳松 排名第7
勁。

引用:
原帖由 s081186 於 2015-11-4 21:31 發表
大洋洲乒乓當然唔係垃圾,係估唔到出左個咁嘅垃圾球迷姐
Very nice manner

引用:
原帖由 jacky1021 於 2015-11-5 00:22 發表
鎮廷排名11當然可以輸俾任何人, 不過排得11就唔該尊重下個排名, 或者叫你同鄉試下贏水谷隼, 丹羽孝希, 吉村真晴

波係圓既, 總有輸贏, 中立D就好
又如何?人地 Fegerl 排四十幾 但 短短幾天在波蘭公開赛已經
贏了世界 4, 8,15。 wtc 都要一年半載先贏一個頭 20 球員。
Fegerl 打法,實力已經對中國球員有很大威脅。 Wtc 現時
同中國球員仲係無得打。呢個就係 wct 同 fegerl 嘅差距。
個人意見,不喜勿插。

引用:
原帖由 jacky1021 於 2015-11-5 01:26 發表
請問你有冇見過 Fegerl練波, 知5知佢係邊度練波?

又如何?人地 Fegerl 排四十幾 但 短短幾天在波蘭公開赛已經
贏了世界 4, 8,15。
人地打法,實力已經對中國球員有很大威脅。 Wtc 現時
同中國球員 ...
你為何咁問?

引用:
原帖由 jacky1021 於 2015-11-5 01:32 發表
8掛下姐`, 我上年係北京隊見識左1日, 就係見呢位球員係北京隊練習, 我好朋友侯XX還介紹FEGERL俾我識, 佢一口流利普通話, 應該在北京浸左好耐,

Fegerl 的確好波。相信巳經被中國隊列入黑名單了去研究了。
佢外父就是中國教練李曉東。

Fegerl 老婆係 Li Qianbing, 都是代表
Austria
引用:
原帖由 jacky1021 於 2015-11-5 01:32 發表
8掛下姐`, 我上年有幸係北京隊見識左1日, 就係見呢位球員係北京隊練習, 我好朋友侯XX還介紹FEGERL俾我識, 佢一口流利普通話, 應該在北京浸左好耐,

引用:
原帖由 jacky1021 於 2015-11-5 01:40 發表
而且我都冇話FEGERL唔好波, 只不過係你唔認為黃鎮廷好波, 不斷以佢輸俾澳洲1號做例子, 我地各網友都只不過澄清下, 黃鎮廷參加得多公開賽有機會搶得多D世界排名積分, 而且咁好彩又俾佢羸到D排名高既球員, 咁有幸排到第 ...
我只是認為ittf 排名不能完全反映實力。
比wtc 排名低的球員好多同佢實力不相伯仲,甚至高少許,
如閰安,samsonov,Fegerl, 梅兹。
唔知你同唔同意? 這只是我個人觀點。如果因為你地係黄生fans 令你地不快,
好抱歉。

引用:
原帖由 jacky1021 於 2015-11-5 01:41 發表
呢個事情我一早知, 唔係早幾日公佈先知
咁你知5知佢係北京隊練習?

唔知

發新話題
最近訪問的版塊