30 12
發新話題

2016日本公開賽

引用:
原帖由 ronald1834633 於 2016-6-14 18:36 發表
何鈞傑跟張本智和咁有緣份,睇來又給何鈞傑一個好好嘅考驗機會,上次對賽分失去不少,今次張本智和有地利,有觀衆,U21 五局三勝賽制,他本身又有一定實力,比赛情绪又高漲,看看能否克服! ...
第一場就係,帶定耳塞睇波

張本智和個進攻好勁

引用:
原帖由 rckw 於 2016-6-15 11:07 發表
HO Kwun Kit 1-3 HARIMOTO Tomokazu

下次加油!
張生個個進攻真頭就係中國選手咁打法,真係唔講得笑

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-6-15 22:13 發表

其實張生係防守勁過進攻, 何生一拉起少少, 就被張生反手一野壓落去, 唔玩相持, 正手都差不多情況

係第三盤, 張生一起板, 失左好多球

最後, 都要講句: 何生的發球無咩變化 . . . 一球長球都冇發過 . . . ...
我意思係個模式好現在中國式打法,其實細路打進攻失波好正常,長大就會少失誤;睇佢下午對台灣個位,好明顯張係有機就搶攻打人兩大角,對方基本功步法弱,就會輸。咁打法,唔到中國隊,一定搵到食  

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-6-17 00:52 發表
Table 1
香港時間 0900 帖雅娜 VS 福原愛
香港時間 0950 杜凱X VS 石川佳純
兩場都應該冇懸念,帖姐同福姐大家鬥邊個狀態最低
最衰冇得睇 "LIU Shiwen CHN vs KIM Kyungah KOR" ,R32 中,lee 場應該得 lee 場最有機爆冷

引用:
原帖由 cv-k 於 2016-6-17 02:16 發表

應該有懸念呀 杜和石川兩次交手 各嬴一次
杜狀態不俗,我覺得杜贏面大過石川少少喎

今個比賽,見捉錯發球,好嚴下

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-6-17 09:14 發表
娜姐都會跑
娜姐贏褔姐場數多好多;不過今年兩位都狀態麻麻,以為真係有得打鬥下。可惜原來褔姐真係狀態咁差

咁睇落日本女乒可能得一、二位出到 R32

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-6-17 09:50 發表
37歲 跑得仲快個 27歲
唔關跑事;格食格;中國乒乓球手點會怕粒仔 ;娜姐一向贏二、三場先輸一場比褔姐;係估唔到褔姐個態咁弱,係完全回曬塘個種

杜姐努力頂住,石姐個狀態唔講得笑

引用:
原帖由 sorry 於 2016-6-17 10:12 發表
力量高下立見
睇咁耐都攪唔清係杜姐個波過高定係石姐勁到可打出冇孤線既波,石姐好多球都係抽擊取分

奇特,咁都叫暫停

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-6-17 10:49 發表
如果主動D 就好打d
頭個兩局好似未準備咁,尾打返水準都太遲

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-17 11:03 發表
早田希娜繼續當削球殺手
澳洲個次連續打贏4位球殺手,馮姐要好好向佢學習

有冇人知張繼科 (佢打一號台) 隔離係邊個打繄,開波前係咁望住,開波後,佢係一得閒又超下,頻頻睇住

回復 49# 的帖子

唔該曬,麼該係睇 table 2 既 ITO Mima vs ZENG Jian ,table 3 係馬龍,但唔係放毛巾個面

二號檯,重打繄男單32強:一、二檯男雙打又打唔到,其他檯都就來打完曬雙打,打翻女單16強

引用:
原帖由 zeio 於 2016-6-17 13:36 發表

可能入選里約之後,心態上一下子調節唔來,帶住壓力上場,打唔出狀態
咁都好,有得攪;最怕係好似福姐咁沖排位,沖完,跌 watt 跌到冇影 .

雙打乜事,HO Kwan Kit 定 TANG Peng 唔玩

30 12
發新話題