發新話題

【乒工廠】各隊員團體賽加油!!!!!!!!!

仲有我們超強的啦啦隊!! 有他們我地先可以打到好波,我都係第一次有咁多啦啦隊!! 好感動

同日見到很多高水平的組別, 相反我地喎組有兩隊係中學生and 小學生, 單是gun哥 d發球已令d 學生哥 飽哂, 加上bing&gun的組合好正, 所以先好彩出線

引用:
原帖由 bartender 於 2008-10-19 00:44 發表
同日見到很多高水平的組別, 相反我地喎組有兩隊係中學生and 小學生, 單是gun哥 d發球已令d 學生哥 飽哂, 加上bing&gun的組合好正, 所以先好彩出線
辛苦晒各位 buddy

恭喜哂乒工一.   複賽必勝

引用:
原帖由 廠長 於 2008-10-19 00:30 發表
首日賽事男丁乒工一隊出線!! 恭喜各位!!!!

男丙乒工廠D小組第二,4466,呀諾打了自己身價波,大家都有收獲呀!!!liness" />

原來我同Honey打雙打係絕配呀
廠長都打得好勁ar. 多的同james007學下deduce未輸過, 嬴埋果兩局咪perfect o羅
同46夾雙打真係好正架, 上次myron仔夾完46後, 球技猛進左

引用:
原帖由 Myron 於 2008-10-19 17:08 發表

廠長都打得好勁ar. 多的同james007學下deduce未輸過, 嬴埋果兩局咪perfect o羅
同46夾雙打真係好正架, 上次myron仔夾完46後, 球技猛進左
我都要夾46!!
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

昨天第一場比賽面對一個中學生小朋友,看得出他很驚,他球技很一般,很害羞,我馬上想起我遠方的孩子,心內充滿思念的心。

比賽時,若球藝相差很多,比分很遠,敗方心內難受(因我試過),但比賽是認真的,不可打假波,打到9:0時,他發一個側旋,我心很開心,我食西輸了這分,看得出,他鬆了一口氣,跟著他打很積極,連取數分。

打公開比賽,本來不是好受,勝敗對我們成年人,習慣了,將快樂建立於小朋友羞辱之上,我做不到。

反之,整場比賽我都是帶笑容作賽,希望他能發揮更好,拾回自信心。

我們推廣乒乓運動,應是快樂的,友誼的,積極向前的。

我同gun哥嘅諗法差唔多。我嗰組都有一隊小朋友,但係我完全無諗過放一分俾佢。我諗佢哋出得嚟打公開賽,都係想感受下乜嘢係真正嘅公開賽實力。我第一局贏個小朋友11比1,見到佢真係好唔開心;但係佢第二局攞到兩分,第三局佢聽教練教路仲攞到5分,嗰時我見佢真係對自己充滿希望。

你的情況不太一樣,你對的小朋友有小妖(鄧麗恩)做教練指導,有人支持。

我對的小朋友就可年多了。

個男教練叫鄧麗恩?

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-10-19 21:11 發表
個男教練叫鄧麗恩?
網名!!

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-10-19 19:46 發表
我同gun哥嘅諗法差唔多。我嗰組都有一隊小朋友,但係我完全無諗過放一分俾佢。我諗佢哋出得嚟打公開賽,都係想感受下乜嘢係真正嘅公開賽實力。我第一局贏個小朋友11比1,見到佢 ...
始終個句, 打波既野, 最緊要全力以赴, 勝負反而其次. 輸左既咪諗下輸既原因, 自已加倍努力o羅. 其實輸11:0 或12:10, 結果都係一樣, 只要打球者放下勝負之心, 全心全意去享受比賽, 必有所得. Gun哥請不要再慬慬於心. 小朋友會好快忘記, 又會好快投入比賽

引用:
原帖由 Myron 於 2008-10-19 17:08 發表

Today 007 deuce 輸 side ar.......

引用:
原帖由 james007 於 2008-10-19 22:43 發表

Today 007 deuce 輸 side ar.......
下, 比人爆左.

引用:
原帖由 james007 於 2008-10-19 22:43 發表

我地同病相憐呀

引用:
原帖由 Topgun 於 2008-10-19 19:35 發表
昨天第一場比賽面對一個中學生小朋友,看得出他很驚,他球技很一般,很害羞,我馬上想起我遠方的孩子,心內充滿思念的心。

比賽時,若球藝相差很多,比分很遠,敗方心內難受(因我試過),但比賽是認真的,不可打 ...
SUPPORT!
我很多時都盡量唔令小朋友(好細個嗰D)輸得太難睇。

乒一加油(加火)!!!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 Myron 於 2008-10-19 22:45 發表

下, 比人爆左.
Lost in the 5th game lor...not exactly 爆左 gei....

引用:
原帖由 廠長 於 2008-10-19 22:46 發表

我地同病相憐呀
yeah, now my name should be changed to deuce never win.....

發新話題