發新話題

[球板討論] 銀河T2, T4配膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

銀河T2, T4配膠

小女用緊銀河T2s和T4s橫板配普狂+超能量pro xp打左年幾
入左校隊有機會出賽,感覺塊球拍唔夠力,想upgrsde下,換了2塊膠,請問應該點配膠?
最好性價比高d,出得下場,輕d,因為小女唔多夠力……
換省狂好嗎?
謝謝!

最簡單就換外國套,本身球拍可能輸出不足,然後普狂要自己發力,小朋友就顯得力量不足……

然後是到底是弧圈、快攻還是快攻結合孤圈打法?還有預算?
退役啦!

回復 2# 的帖子

謝謝回覆,小女6歲半,我估以快攻為主,預$500內,
正反手配咩膠好呢?

donic z1,有舖頭賣250一塊。

而家好多小朋友同青年都用,好處係無乜缺憾,樣樣好平均。不過因為用蛋糕海綿,感覺同狂飈俾啲力出去唔同,會好容易彈出去。同埋膠面無咁黏,不過唔影響旋轉。

我覺得比mxp易控好多,應該唔難適應。
退役啦!

6岁半小朋友用T2、T4s我觉得太硬、太重,尤其是配狂飚,如果唔灌油好难打得透。銀河T系列T11应该较适合。板身只有大约75克,巴沙木大心较食波,容易培养手感。如果习惯打狂飚正手可用NE0狂3,反手TibharAurus soft,3样加埋都唔超过500蚊。
洪华山

回復 5# 的帖子

謝謝c兄回復。
再想問下如果用stiga紅黑碳,配省狂3好唔好?
省狂3和省狂neo哪塊較好較適合呢?謝謝!

個人覺得小朋友適應力強,如在赛季空檔期,可以试下外国膠,比较大路せ選擇較多。
易筋経 > 九陽真経 > 笑傲江湖 > 養魚

引用:
原帖由 sliverx 於 2018-2-18 15:41 發表
謝謝c兄回復。
再想問下如果用stiga紅黑碳,配省狂3好唔好?
省狂3和省狂neo哪塊較好較適合呢?謝謝!
不灌油就NEO好D.
洪华山

回復 7# 的帖子

c兄不仿推介下,小弟只係做人老豆外行人,見旘少……比d組合看看,謝謝!

回復 8# 的帖子

謝謝回覆,奧得又有咩板適合呢?

细路女用世奧得依块唔錯,纤维内置不会太硬,二百另蚊性价比高。配胶也容易。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
洪华山

我自己覺得底板銀河N 10正手普狂反手紅/銀V不錯
價格大概400-450不等。
我個人配置係VPS藍省銀V,算係升級版

引用:
原帖由 sliverx 於 2018/2/19 01:27 發表
c兄不仿推介下,小弟只係做人老豆外行人,見旘少……比d組合看看,謝謝!
太客氣了。 只系 在下 自己打球吳夠力,所以覚得外国膠好似易打啲。例如 Baracuda, 2 百幾文,容易控制。 小朋友都可能会覺得快せ旋せ易打。
易筋経 > 九陽真経 > 笑傲江湖 > 養魚

內置碳冇咁爽,細路未必打得透。

引用:
原帖由 范少伯 於 2018-2-19 11:00 發表

太客氣了。 只系 在下 自己打球吳夠力,所以覚得外国膠好似易打啲。例如 Baracuda, 2 百幾文,容易控制。 小朋友都可能会覺得快せ旋せ易打。
Baracuda 好重

發新話題