發新話題

唯快不破

2. 中國制的喜紅雙器材是給中國隊特制的:這些器材是國家機密,你不是國家隊球員,不可能獲得最頂級的器材供應,只能買到市場版(不穩定)質量的次等器材。

唔通紅雙喜贊助D普狂咩
國狂自己都唔夠分,
外套質量穩定,唔會塊塊唔同

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2018-5-7 21:37 發表

普狂是用普通的工㙯制作的,國狂卻是用另外的鑪去制作的,配方成份也不同,粘性比較持久,膠皮海綿接合牢固,不易起泡,海綿雖然是硬質,但是特别彈,回彈能力快速,不是發死硬的,由於是供應國家隊球 ...
當真?我就打過幾塊國家隊狂飆,仲易爆過普狂
一般市埸板套膠,一定耐用,不過唔好打
專業隊膠換得密,耐用係其次

我的國家隊狂飆唔係買既;
專業隊用膠,一星期內報廢係正常

本帖最近評分記錄
  • q9450 +1 非常贊同 2018-5-8 08:41

回復 41# 的帖子

你試下成塊撕出黎
海綿起碼縮2至4MM
海綿係硫化成形時用太多油
又唔等佢收水就貼膠,以制做高彈,內能效果
紅雙喜套膠海綿出廠時可能有油殘留,貼唔實
用家再用膨脹油後期加工,脫膠在所難免.

有機膠水年代,搽3,4遍膠,都唔會開膠,
最多都係斷粒扯爆海綿,
狂飆唔搽膨脹油,根本唔係果回事
不能同德,日套膠既內能概念混為一談

以訛傳訛,全部都係聽返黎,有幾多人真係正式用過專業隊或世界級球員既膠,

許盺係香港打完比賽,比左幾塊膠某教練,包括攪冠軍果塊膠,縮水縮左4至6MM我搽三浸膨脹劑都膨唔到同板型原大,你估塊膠咁樣可以挨幾耐.

馬龍係喇叭小學訪問,都送左幾塊膠比教練,佢用緊果塊都比埋

李曉霞係香港打比賽,我託一前山東教練,問佢攞塊狂3,打左3日爆左,起晒泡。

張肉一年有60塊膠贊助,正手大巴,反手sriver fx打唔晒有D送比人,同市場板比,更快收檔
某敎練問華哥係體院攞左塊05,not for sale
全新的,輾轉到我手,冇乜特別,係輕D,淋D

有朋友係沖繩打比賽,有幸同日本隊同場練習 水谷貼新膠,都係乜都冇攪,貼完一樣打到膨膨聲
技術重要過器材,有乜咁機密。

回復 54# 的帖子

Tenegy 改左配方好耐
而家冇乜縮水
講縮水,最勁mxp m1果D

[quote]原帖由 青見人 於 2018-5-9 21:17 發表

錯了,外國套膠應該冇灌油。 [/quote

[email=https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%A1%AB%E5%8C%96]https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%A1%AB%E5%8C%96[/email]

發新話題