標題: 國慶盃 - 賽后吐真言之貓書 [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 00:49     標題: 國慶盃 - 賽后吐真言之貓書

首先多謝各位再一次參考我們比賽的朋友, 2 [6 G9 L$ l) [9 G: U0 h! c
亦多謝一些首次參與我們比賽的朋友% c' v7 ~; |7 V7 L: Q
今天真的好熱鬧, 我想可能有 120-150人. 平均每組6人, 有 20組, 加上一些觀眾& K7 {* O) d+ t' l& u! c0 {
而我們包場十張枱由1:00pm 至 7:00pm, 及后雖然未能包場, 但我們還有足夠的空
" l: c+ ^. A9 p& }. b枱完成餘下比賽.   M5 W* I6 C7 C5 ^

) O2 L1 K8 b' J! A4 x今次是我們首次舉辦團體賽, 而團體賽的難度在於時間控制, 我曾經在最近香港杯
3 M& _9 ~' J; X( [一場比賽打足三小時. 所以今天實在好趕. 以俊一A為例,
. w: ?5 J) X7 p$ r/ v他們要打三塲小組賽, 再加四塲複賽才能把奬杯拿走, 一點也不容易.  
- ?" f  A3 z& ~% M# U: Q$ h9 ~( u( F所以今天沒有給你們足夠的時間熱身,
* ], V: G6 g$ @又經常同時開兩塲給三張枱一同作賽. 2 m# v# D/ p  ~5 N
很多波友也沒有時間吃飯, 抱歉. 不過我也只吃了半件三文治
; C( q# x0 W. g
* r2 R5 i; B8 b6 |& t' t; j今次要多 謝的人太多, 為以免遺漏, 算我不一一在此致謝.  
0 G1 t9 A8 o# N  u今次有很多不完善的地方, 我們日后會努力改善, 務求做到更好.  : F4 ?. ^3 q7 u! _

$ L6 W& R( y3 ^6 NThank you
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 00:53

辛苦你啦, 貓兄
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 00:55

辛苦晒呢.......
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 00:56

多謝你們支持...今日有人同我講 青屯 (是青屯, 不是屯青) 個個都咁 Nice....
6 G" ?( D7 b% ~我補左一 句, 仲個個都咁好波.
作者: 廠長    時間: 2008-10-2 00:56

衰貓!! 仲有好多地方我地要好好改進一下,但今日的確係一個好寶貴的經驗,希望往後我地搞到一d能更盡善盡美的比賽啦
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 00:58

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 00:56 發表
6 x# D+ o) k# R; C- e$ o多謝你們支持...今日有人同我講 青屯 (是青屯, 不是屯青) 個個都咁 Nice....
6 D6 Y# M8 Z+ p( x. K我補左一 句, 仲個個都咁好波.
  C( G+ ?8 [0 @$ K& B/ _! a8 F8 ]3 s* ^( i& l
有D噤既樹
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 00:58

今日好彩有新舊論壇之草幫手...無草點成事
作者: 廠長    時間: 2008-10-2 01:01

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 00:58 發表 2 v6 \3 I, {5 Z- ~
今日好彩有新舊論壇之草幫手...無草點成事
0 _+ r# _( E# Q; K/ ^" m3 m" r
4 d; \" m* O( Q+ x; f7 S3 n0 s7 r7 P/ |9 P
無你就成唔到事!!
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:01

草哥....
作者: 廠長    時間: 2008-10-2 01:02

引用:
原帖由 太陽之子 於 2008-10-2 01:01 發表 1 b- D% z& d: |+ z# }* H
草哥....
  U0 t' P; b# z8 \4 w
' Z1 H) ~- t& A+ X1 u% \9 _- Q
! d" J& b, q: A
你叫44 66??
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:03

引用:
原帖由 廠長 於 2008-10-2 01:02 發表 & u0 Y& X  c/ z+ ~$ y, r

, @1 u& `2 x0 f
% j5 z- x5 H: U1 F9 }' c7 P/ i2 \: X' ^; y; h, j- q' T
你叫44 66??
haa...係呀
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 01:04

作者: 廠長    時間: 2008-10-2 01:04

引用:
原帖由 太陽之子 於 2008-10-2 01:03 發表
* V" p% b5 S3 p' M4 o* Bhaa...係呀
! P, `4 d8 K  j; _- ^
* J# K. J* P! @呀大聲d啦
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:04

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:04 發表
3 r: H7 Q% D. F9 {; K我已經 盡量吾應呢個post 喇
haha
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 01:05

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:06

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:05 發表
+ V$ T$ F' d. G8 x
# T( \! n/ o9 S9 S. ^7 H# y- k# k
+ a5 @5 N, `) }) w陽陽真人好靚仔
壇草靚d先真
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 01:06

hahahahhahahahhah  草
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 01:08

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:10

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:08 發表 / O- {! k& f8 L8 e4 o. U" x
- _. o1 v& T7 e( }% n) V8 X

1 e* w% M( C$ a: m" R: ^/ B陽陽都係草黎架
ha....太陽草??
作者: 新手上路    時間: 2008-10-2 07:01

舉辦多些這類活動比賽, 就會工多藝熟
作者: Timshek    時間: 2008-10-2 09:32

個比賽搞得好好....鼓勵搞多d同類比賽.
. y$ G. l, \; _" _我地青屯乒室d隊員作日玩得好開心.
- h2 g% d# J4 E" A8 k/ b' E7 P下次你地再搞....我地青屯一定支持
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 09:49

今次真是有很多不足之處. 多謝石 sir 比面出席. 下 次我一定準備多d 牛奶煻及態仔餅給你們.
, ^; X1 {  {( ]6 i其實以你們食力, 絕對有資格入四強. 不過今次的隊伍也真太強. 很多隊都有最少兩個甲組人,' g% w* [( F# Q
真是不容易打. 再次多謝乒粒仔. 你們交出場紙是最有效率的.  tks
作者: eric985281    時間: 2008-10-2 09:52

謝謝貓兄,今次玩得好開心啊^^
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 09:55

Eric 哥哥...不好意思, 昨天也催你們開波...不過不止你一個, 我個個都催....haha ...+ q/ s% g8 t3 P* F& `, k$ O
; Y. Q8 R% R3 v6 \0 ^9 e+ h& {
你與小王子昨天果場好精彩.....
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:04

hkttf 比賽越黎越勁!!! 辛苦晒所有為比賽出過力既波友仔, 呀貓唔在講, 其他幫手都真係做得好好. 最難得係, 好多人都估唔到今次會有咁既氣氛同埋凝聚力......- E9 q( D. ^8 K

. s& K1 s' D" q% g% ]8 }小心冰種妒忌.......
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:06

防守王我對你唔住......幫你抽到條上上簽....否則四強之位應該你們一定有份.....我會好好檢討........我有負於你...............
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:07

我都覺得今次氣氛也可以
作者: Timshek    時間: 2008-10-2 10:18

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 09:49 發表
/ f0 T5 Y2 E5 D1 W: X+ i今次真是有很多不足之處. 多謝石 sir 比面出席. 下 次我一定準備多d 牛奶煻及態仔餅給你們. / z. ^4 h# q  V
其實以你們食力, 絕對有資格入四強. 不過今次的隊伍也真太強. 很多隊都有最少兩個甲組人,
0 l' n1 Z7 q  R+ \真是不容易打. 再次多謝乒粒仔 ...
: _9 ]2 |' l& A' j+ O' d1 c6 q3 g  L阿貓真係好人......昨天請我食態仔餅 !!!
, G# A" E$ I7 Q5 h早知我買定d"醫你"牛奶請你地班搞手飲啦....你今日飲奶未?
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 10:22

作者: 瑤瑤    時間: 2008-10-2 10:22

引用:
原帖由 timshek 於 2008-10-2 10:18 發表 8 k: I# v  n; l- e  ~
4 y6 ?" v4 b; T( u( B
阿貓真係好人......昨天請我食態仔餅 !!!
) S6 ~' j  `1 \6 i& G早知我買定d"醫你"牛奶請你地班搞手飲啦....你今日飲奶未?
- a, m' B4 ~0 B: u- G
  x  l7 _8 S, r: P( o' {唔係 Orero 咩.....
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:23

昨天其實我已比晒熊仔餅陽光...如果我比埋蒙牛他們飲...你們應該會 win 3:0 是我做得不好..抱歉
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:24

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 10:06 發表
, d+ X* G9 p3 S1 V) R3 M防守王我對你唔住......幫你抽到條上上簽....否則四強之位應該你們一定有份.....我會好好檢討........我有負於你...............
  R2 ?% z8 M; ^5 V/ }* h& U& Q( D. W0 c3 Q$ |4 ~4 m
抽簽的事, 相信是公平, 公正, 及公開的. 己方一隊發揮不夠別好, 輸掉比賽也無話可說了.
8 s& y5 ^  A! Y
% i% U5 F  }1 l/ f; O回看昨日比賽隊伍, 所有都是由有質素的球手組成. 所以各組可以出線的, 必定是很強吧.
3 `9 F/ ^, L) [. a) I8 D) S" r$ z' N/ i! A
而且亦看到各組實力都很平均. 只要稍為表演失準, 就會輸掉. 這個就是比賽吧!!
$ ?+ l) W. P, G' i
- T% w' U2 A& T9 }若貓兄有需要檢討, 那就是, 大會下次可安排小食, 飲品, 最好有啤酒......
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:28

Sorry 昨天我們買了很多小食....有 , y% T2 `# X+ m3 U2 b6 D7 Y

+ _, B/ K: u- G7 s$ L9 s2 d! v蛋糕' r5 A2 w% u; C2 [4 u

; Z+ A8 u1 o9 g7 Q# Hnuts
/ I8 S9 c! s# G$ P8 Q# ]仲有樂天熊仔餅.
! T; A1 y  Q1 K3 t, i: ^  h9 X& \1 q% u* b) |/ `
真的有小食, 又真的有樂天熊仔餅.  ha ha
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:29

抽簽真的是公開抽的, 亦公正.  ! y' d4 O- W  I, k+ A: x
而出線安排是昨天早上由其中一隊代表抽的. ' b0 j3 S% v* H- R3 ^
, c1 K( R) c3 ]
所以當進一問我. 點解 俊一A 會在四強對 俊一B. 我只可以說是上天安排.
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:34     標題: 回復 34# 的帖子

哈哈!! 若貓兄再說多幾次去Clarify, 那就真的令人誤會了. 哈哈.' h% ^) m: h9 _% G. G* m7 o' b
0 Y/ u- k' I& @! r" o
抽簽的事不用再說了. 大家都應該當這是遊戲. % R/ J  @) x' ]

# B# W3 }' y7 S# I5 p是一場很精彩, 凝聚力很強的友賽. 大人小朋友都有得玩. 家長也支持.
  Z5 d2 \; m% W/ i- O- p. `: ^7 V# y3 t- |7 B, i* v
我說小食的意思........雞翼, 燒賣, 腸仔..........哈哈.
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:36

如果有這些供應..我唸要每位收 $98 仲要茶介, 加一  ha ha ha
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:37

不過打香港杯賽際, 可以多 d 人一同玩...: ?, ^1 X7 [+ S; Q( U
只是時間緊迫. 如果歌街比到全場我們便可以打得快 d
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 10:51

作者: eric985281    時間: 2008-10-2 10:53

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-2 10:34 發表   c% n7 t) w; R: C0 J; M( X5 C  @+ Q
哈哈!! 若貓兄再說多幾次去Clarify, 那就真的令人誤會了. 哈哈.% |! |8 q. G$ Y( r! T
. @& k5 J( t5 t6 A, n
抽簽的事不用再說了. 大家都應該當這是遊戲. ) o9 B" B  }- }3 s3 b2 ?7 {" @+ ^

& [& m+ e! f; L8 U+ |是一場很精彩, 凝聚力很強的友賽. 大人小朋友都有得玩. 家長也支持.# T  |" {9 y( V

5 @2 t6 h! ~) H4 Q9 `我說小食的意思........雞 ...
# }+ J4 J  G1 N8 T$ ?
- c8 P* S, ~' Y好啊,我都想要小食(仲有排先lunch,而家已經好肚餓tim><")9 ^% N; n# e9 V4 M- \6 D
昨天真係又精彩又好玩啊~~~
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:57

你地當然好玩....冠 & 季都給你們包辨. 好彩你們出兩隊
7 o& _" E" N7 K2 K! _如果你們出三隊, 說不定 1. 2 3 名都是你們
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:57     標題: 回復 39# 的帖子

你咁快肚餓.......小心好似發仔咁, 越黎越肥.......
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:58     標題: 回復 40# 的帖子

近期 hkttf 既比賽都差不比佢地玩晒! 我開似懷疑佢地同貓兄係咪有乜野關係?
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 11:04

作者: eric985281    時間: 2008-10-2 11:08

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-2 10:57 發表 $ M% A5 M9 D. ^* `& R
你咁快肚餓.......小心好似發仔咁, 越黎越肥.......
8 k8 b2 \! U# `8 G3 ~

! L8 Y) }% Z. q- Z0 ?) Q我未食早餐啊.....! h5 {/ t# j0 b/ x
而家都已經越來越肥啦.....
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 11:14     標題: 回復 44# 的帖子

呢期球壇興起肥仔熱......我地呢d肥好吃香嫁!
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 11:18

作者: eric985281    時間: 2008-10-2 11:28

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-2 11:14 發表
( a& ?1 ^) H/ h% A) ?8 \! o: P呢期球壇興起肥仔熱......我地呢d肥好吃香嫁!
/ Q# i$ R! L. A+ r) {" g6 m6 c- l4 t% z2 V
再係咁既話真係走唔郁啦
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 11:30

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 11:30

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 11:18 發表
8 A* ^% u! I4 h: o: B3 l, P% ^% O( }, K2 M- x) Z+ q# b# _
# F  v0 W$ @: ^" M! p
吾要增肥喇 liness" />
吾都要....
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 11:37

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 09:49 發表
7 b  I* M: C' g! p' U  ]今次真是有很多不足之處. 多謝石 sir 比面出席. 下 次我一定準備多d 牛奶煻及態仔餅給你們.
  _2 D+ i; k3 ]3 }9 F% b* j) {其實以你們食力, 絕對有資格入四強. 不過今次的隊伍也真太強. 很多隊都有最少兩個甲組人,
! P8 w4 R# `) o3 T' w9 t/ l真是不容易打. 再次多謝乒粒仔 ...
4 v% _1 y+ f, ?

9 ]' N! q) a; W吾敢當
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 11:39

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 10:28 發表 ! c  @0 G$ Z& n  m% d5 v( `
Sorry 昨天我們買了很多小食....有 " l! H/ m3 V3 o& ~( p

, I: a% R+ N2 b蛋糕4 C' e, [. P; S8 ]3 \6 e8 Q- P
, W) q/ U- k; @) w  V1 G" j
nuts5 q& t+ d0 _2 r- \
仲有樂天熊仔餅.
6 }8 @9 d; w7 O: a8 H: G
$ F. U# j, R) m真的有小食, 又真的有樂天熊仔餅.  ha ha
# ]/ k, V3 G  @: }

" L) t8 Z0 I/ D6 b7 V5 g* x仲有蛋卷, 不過都俾個小朋友食曬LU
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 11:40

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-2 11:14 發表
0 @1 O4 u% Y/ Q8 B# w: J呢期球壇興起肥仔熱......我地呢d肥好吃香嫁!
; q) M3 g8 s, o6 _9 m/ O! x
$ b! u. |# S. t% T' C  G5 |4 p- }9 T
真.....係......
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 11:45

作者: 防守王    時間: 2008-10-2 11:51

引用:
原帖由 乒粒仔 於 2008-10-2 11:40 發表 4 ?9 D7 M$ t, [9 Q* @* X" z
% Z& I- J& i( n" D! n- n
) ]" z6 P: s5 Q6 p5 o7 Q) ?
真.....係......
3 p/ k- T8 y  P$ s$ M( s
3 S0 A4 o; |8 G係嫁.....睇你就知啦. hahahahaa!!!!
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 12:30

作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 12:32

咁的相你都有....
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 12:32

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 12:33

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 12:30 發表
. f5 M- T5 R) }1 e# t, {* D& n: j3 Q: L1 U4 N

2 E$ _( M7 r) x: b7 wd 香蕉干 好好味 liness" /> 6 ^* O2 A! P0 C' o9 R2 \. U
5 n/ B% r5 U+ C9 ]' ?9 s
寫緊字個女仔係邊個黎架?
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 12:34

果個未我的好幫手...所以我送了一盒樂天熊仔餅 給他
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 12:35

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 12:34 發表 & W* s8 n& A: o( e
果個未我的好幫手...所以我送了一盒樂天熊仔餅 給他
我記得佢好似長頭髮..有少少朦珠眼..
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 12:36

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 12:37

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 12:36 發表 / q8 b  }6 P) H+ M+ M

, b2 `; L: {8 J/ k0 T
( M* ~, B  y* B) X+ u! f/ m: t靚女 一名 .... 乙組球員 , 衰貓的好拍拿 ..... 暫時仲係拍許未輸過 .... 好野黎架 liness" />
一睇就知好野
作者: 一燈大師    時間: 2008-10-2 13:05

我謹代表百靈鳥多謝貓兄的努力 , 把這次比賽搞得有聲有色 。( y( Z# F6 O8 }! Y* D
作為一個業餘搞手 , 辦好一塲過百人的比賽真是殊不簡單 。
3 M2 z! R0 e  B0 k5 T) w% f% L我相信在香港的乒乓綱壇界 , 暫時只有你能夠搞到這麼多和大的比賽。  請繼續努力 , 一定支持....
作者: phantasy    時間: 2008-10-2 13:44

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 10:23 發表
, a! ?8 F4 A4 i昨天其實我已比晒熊仔餅陽光...如果我比埋蒙牛他們飲...你們應該會 win 3:0 是我做得不好..抱歉
8 L  C; X8 l2 Y5 e點解我冇熊仔餅食
作者: phantasy    時間: 2008-10-2 13:45

真係要多謝晒一班工作人員.昨天玩得好開心!!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 14:10

熊仔餅無晒...但仲有  m&m 朱古力奶
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 14:11

引用:
原帖由 一燈大師 於 2008-10-2 13:05 發表 0 Q4 i0 y. g0 Z; [4 @7 ]
我謹代表百靈鳥多謝貓兄的努力 , 把這次比賽搞得有聲有色 。
* i7 H. _! V  b9 m( F作為一個業餘搞手 , 辦好一塲過百人的比賽真是殊不簡單 。
5 k1 _0 ?5 `2 W1 b5 N+ d6 @我相信在香港的乒乓綱壇界 , 暫時只有你能夠搞到這麼多和大的比賽。lin ...
! y5 p9 o  P: c: l
# N* B5 n! U# k+ w
其實要多謝大師. 無你比信心我...真是攪不成.5 x" T5 T/ y2 ^) s# K9 y, B% o
多謝你們昨天的忍耐, 因為昨天的時間真是好趕.....無時間比你們掃波.....
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 14:13

這個女仔不簡單...我的好 parnter 是她令我愛上傷打1 k. A6 l! G8 K# M; @+ I" U
她在最近香港杯連 win 三場女子單打....之前她是丙..我估她最少加 150分........
作者: 乒乓達人    時間: 2008-10-2 16:37

辛苦晒呢.......
作者: 乒之仁    時間: 2008-10-2 17:42

唔該晒各位工作人員
作者: Ricky~Moon    時間: 2008-10-3 00:19

由元旦盃~回歸盃~到今次國慶盃, 比賽球員越來越強, hkttf 越攪越勁.
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-3 16:40

保守估計...那天最少有 一打 甲組球員.. [2 a9 H% R3 x+ V! A5 w
而且晚上排名 no.9 的 李觀禮 都來看我們比賽. 6 ]- O/ m% N8 W

# |9 ?; R" Y. }) a& y2 z+ U2 |其中一隊的主力球員之一還是排名前 40 的球員之一
& k  }; t7 m* x2 P. D% C; f很多TEAM 球員的分數總和都超過 1000分.
作者: nicholas    時間: 2008-10-7 23:36

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:05 發表 - N/ ]; i, v( t, Z& W

& p  i4 D6 u3 d
  ?1 m4 [2 E0 e! l: r陽陽真人好靚仔
2 P- f* p3 V6 A0 ]4 P
5 V2 @4 S5 h7 }6 X
" s* P: j6 h" {3 ~& h/ c2 E$ Q  t- G
果然很年青哩!就像都只有18歲。
作者: 44_66    時間: 2008-10-8 00:18

作者: 44_66    時間: 2011-5-30 12:01

作者: 太陽之子    時間: 2011-5-31 00:51

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:05 發表 5 E. C" d5 r  R- `( }$ l
# _. |6 F* X' b+ `9 l2 Q

0 ]9 M( f- D0 R: `1 `# ]1 U陽陽真人好靚仔 1 v, u3 X& W0 o0 q  a8 [% J9 J1 ?/ W
. j; }; B) Z7 ?: o
睇番呢張相,覺得自己依家殘左好多

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0