標題: [膠皮討論] 有冇師兄用過donic bluestorm Z 系列 [打印本頁]

作者: michaelwwk    時間: 2017-7-22 22:21     標題: 有冇師兄用過donic bluestorm Z 系列

作者: super_phoenix    時間: 2017-7-22 22:26

用咗Z1max,好穏,到枱率高,少少轉,球感扎實,比05快但比64慢
作者: michaelwwk    時間: 2017-7-22 22:35

謝謝師兄分享感受
作者: johnli    時間: 2017-7-22 22:39

bluestorm Z1 比起 tibhar mxp, yasaka rakza 9 如何呢?
作者: cfire555555    時間: 2017-7-22 23:23

同埋z1配純木ok嗎?
作者: atcf    時間: 2017-7-23 08:34

最想知快唔快殘,donic近年啲膠好快玩完
作者: super_phoenix    時間: 2017-7-23 08:45

比mxp快少少,小力量下都扎實。Radza 9未試過,比較不了。z1用純木得,但我比較鐘意用碳板。純木只試過朋友貼上支120g左右的友誼(萬x的古董板),冇碳板咁好。至於快唔快殘就真係睇個人同打的次數。

作者: atcf    時間: 2017-7-23 09:28

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2017-7-23 08:45 發表
比mxp快少少,小力量下都扎實。Radha 9未試過,比較不了。z1用純木得,但我比較鐘意用碳板。純木只試過朋友貼上支120g左右的友誼(萬x的古董板),冇碳板咁好。至於快唔快殘就真係睇個人同打的次數。
謝謝super兄意見
作者: Jan-Ove-Waldner    時間: 2017-7-23 12:51

請問邊度有得賣?
作者: super_phoenix    時間: 2017-7-23 13:11

不過要留意,我買之前睇過有啲外國的用家話除兩三次膠後會縮膠,冇咗D內能感覺,不過澎脹返佢便可
作者: nait    時間: 2017-7-29 20:03

d度數好似怪怪地, 一係47.5(z1,z2) 一係42.5(z3), 做反手z3又好似太軟, z2唔知會唔會太硬.
Andro  Rasanter又係一係47一係42
得TIBHAR有45度 (Aurus Select).
作者: 弧圈結合亂打    時間: 2017-7-29 20:22

引用:
原帖由 nait 於 2017-7-29 20:03 發表
d度數好似怪怪地, 一係47.5(z1,z2) 一係42.5(z3), 做反手z3又好似太軟, z2唔知會唔會太硬.
Andro  Rasanter又係一係47一係42
得TIBHAR有45度 (Aurus Select).
還有皮薄厚海綿特徵,加埋一些外國評測,大致Z1=V47,Z2=R47,Z3=R42
作者: nait    時間: 2017-7-29 23:58     標題: 回復 13# 的帖子

嗯, 皮薄應該易d打透打出旋轉, 海綿我見D外國FORUM有D都係選返2.1來用

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0