44 123
發新話題

[綜合技術] 有咩辦法打好基本功?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:20 下沉

有咩辦法打好基本功?

有咩辦法打好基本功

每個星期打5次波

搵教練執動作, 然後多多練習!!

唔係ar我無錢 一星期打五次       我係學校係校隊都係一星期一次仲要得2小時(雖有教練) 我都好想打五次 功課又多

引用:
原帖由 vickyw288 於 2009-5-3 13:15 發表
唔係ar我無錢 一星期打五次       我係學校係校隊都係一星期一次仲要得2小時(雖有教練) 我都好想打五次 功課又多
小朋友, 唔付出又邊會好波呀!!!!

我真係無錢一個小朋友可以有幾多錢 如果只係買板可能都無曬錢

你可以用朋友夾錢的嘛
比如一日打二小時..都只系21.學生有半價嘛
你同朋友夾一日都只系10.5..5日都只是54啊

學生成日都無野做咩 仲要mother比    係咪13-15years old先同人夾呢  你應該係大人??

我吾算系大人啦
我系一個會考生-0-
咁就算吾一期打五日
你可以平時得閒放假打都得既姐我諗你媽媽比既
再吾系平時落下d社區中心囉.社區中心免費架嘛

搵教練

回復 9# 的帖子

問題係我係觀塘 觀塘 有社區中心= =

我對觀塘吾太認識-0-

咁仲有咩辦法= =

打多D比賽.............

引用:
原帖由 小閒 於 2009-5-4 11:03 發表
打多D比賽.............
呢個我有所保留. 比賽係練戰術運用及臨場應變, 不是練好基本功的最佳方法. 老實說,我基本功都十分差, 對攻做唔到連續十板

要做好一件事一定花時間和心機,正所謂工多藝熟`熟能生巧. 如果你只有熱誠但沒有時間, 我想你都係當作一種健康運動, 打吓快樂乒乓好喇, 無謂強求吖.
ps:我都想打好啲波同基本功呀, 不過我都係一樣冇時間練波.
     所以我都係諗住打吓快樂乒乓好喇

日打夜打
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

練好基本功,一定要踏踏實實的去練,不要想著走捷徑.....
勤練便會有進步
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

44 123
發新話題