24 12
發新話題

馬琳初賽被人KO左....(2011 Harmony China Open )

馬琳初賽被人KO左....(2011 Harmony China Open )

本帖最近評分記錄
  • Yin=] +5 . 2012-2-10 18:45
不求輸贏,只求鑽研.

馬琳俾人ko左

好少可囉
好似佢咁有經驗既球員...
不過對面既選手打得幾好

回復 3# 的帖子

感覺上ma lin 好似沒咩心機去打
頭2-3局直情有d唔願追波

而家投機咗好多喇, 早角郵票又炒, 舊鈔又少, 有d幾十年用剩支跌打酒都可能當古董咁放出街賣; 如果有'暗盤'呢樣嘢, 個運動就唔多使太認真睇... ...

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-9-1 23:48 發表
而家投機咗好多喇, 早角郵票又炒, 舊鈔又少, 有d幾十年用剩支跌打酒都可能當古董咁放出街賣; 如果有'暗盤'呢樣嘢, 個運動就唔多使太認真睇... ...
呢樣野比較難講

正手空擋大平賣。
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

佢唔係咁認真!!!!!!!

那位洋人力爭主動發力, 拳拳到肉, 反手尤為厲害; 相反馬琳全程以小球和反手橫打應對, 側身發力甚少, 正手又出現大空檔, 步法又不及當年勇, 正手少沖多吊(或拉側旋), 此消彼長, 輸是理所當然的....總之, 直拍要勝利, 正手殺傷力必不可少!

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-9-1 20:21 發表

呢樣野比較難講
或者係'陣'嚟, 俾'後浪'實習下, 又唔想到稍後對'後浪時刻意自行了斷, 早d會無咁覺

呢個俄國球手  LIVENTSOV Alexey  係歐洲一線中球手,現世界排名95,趁你狀態唔好 爆你馬林都唔係太意外

<-->
.

好明顯今塲係輸步法啦..完全無反應, 兩個原因, 一係無心機打, 一係患上厭波症..當然對方主動出擊再快打打兩邊最致命啦.

cccccccccccccccccccccc

一字寄之曰“慢”。

我覺得馬林係輸波win money lor.

wooo my god

呢埸係我睇馬琳打得最差既一埸
無正手,無反手,無步法,無戰術,拉波無質量又不隱,反應又慢
對手一打佢無正手位,佢就失啦
其實個對手唔係好強只係琳打得差啫
重幾乎比人大炒添
唔知佢係無心機打定係傷病啦

tigerone is the strongest

馬琳打得最差既一埸

tigerone is the strongest

so bad

24 12