68 1234
發新話題

[是非] 學校教練偏心><

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

唔。。。

奇怪囉 我會覺得。

引用:
原帖由 hkw2010 於 2011-4-19 01:45 PM 發表
奇怪囉 我會覺得。
所以到了學界就可見到教練真面目了

引用:
原帖由 dannyyslhk 於 2011-4-19 02:32 發表
在下大部分認同cgwc在#58&59所說的話 .  但如我說若然我兒/女的學校不是一般學校呢? , 他們是否有不同呎度及標準? 各下及大家又可否给予中肯意見? ^^.........................還想說的是身為有天份打乒乓球 ...
老實講…第三分都好重要…有時又要睇對手排陣…若果不是一般學校…就應該更容易發展…點都係先打排名賽…真係攞到第三…如果出第四個個的時候…要睇下個教練有乜解釋同佢要接受輸波的風險…我今年lead個c grade學校又係輸第三分…我係排第三個個(冇學私人)…第四個、第五個、第六個都有學…但第三個臨場緊張但係左手+有經驗…第四個冇信心但有實力…第五個冇經驗…第六個欠實力…咁如果個教練冇私心…正常都想贏的話…排三個係优先…但又要睇佢地的狀態、打法、和心理…所以…貴 小兒/女係有天份…遲早都攞第一…咁就不用擔心…都真係第一而又冇得出…我想除了紀律和學業成績問題外…咁就真係要complaint 個教練同埋炒埋佢…唔介意就請我(哈哈)…就算真係做後備…如果學校team攞第一的話…個cert都唔會寫你個仔/女係後備…都係寫champion!所以努力練習!為港爭光!

Re #65 cgwc

非常多謝cgwc提供的個人經驗及分析 , 很認同你說的話...............反正路還長 ; 希堅明年有機會被重用成為必然正選 , 再戰學界

引用:
原帖由 Crocotai 於 2011-4-18 20:58 發表
其實由始至終我也沒有說話教練沒有做錯,我之前說過我說話直接,都知會有人不高興的了。對於本帖我最後回應如下

第一:可以的話,盡量給人改過機會
由讀書到做野,我一直有這樣的感覺
做學生時,我無比人踢出校 ...
Crocotai老師:
I am really proud to have a friend as you!
Kei

引用:
原帖由 dannyyslhk 於 2011-4-19 15:54 發表
非常多謝cgwc提供的個人經驗及分析 , 很認同你說的話...............反正路還長 ; 希堅明年有機會被重用成為必然正選 , 再戰學界
THX!
黎緊恒生學界要加油啦!

可以打乒總賽,區賽, 不打學界團體,  你乒總有成績個教練搵你飲茶都黎唔切

我以前打學界團體賽, 睇實力之餘仲要打關係先出到賽

關係越好, 對我波路熟才對我有信心麻
If you Want to go Fast, Walk Alone. If you Want to go Far, Walk Together

68 1234
發新話題
最近訪問的版塊