51 123
發新話題

【何文田球局】: 2月9日(星期一) 9-11pm何文田體育館

引用:
原帖由 memorlok 於 2009-2-9 16:48 發表
剛剛先知今晚有事, 過唔到黎, 真唔巧意思
冇問題ar. 下次再玩過

你地好似有四張台, 得九個人打, 仲要打埋雙打, 好多波打~~可惜我打唔到
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-9 18:27 發表
你地好似有四張台, 得九個人打, 仲要打埋雙打, 好多波打~~可惜我打唔到
做乜打唔到呢?
今日james007應該係度既, 12人/4tables

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-9 18:31 發表

做乜打唔到呢?
今日james007應該係度既, 12人/4tables
手未好, 打一日, 要抖幾日 ~~ 等我又觀摩下準甲組 james 打波, 偷下師先
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-9 18:41 發表

手未好, 打一日, 要抖幾日 ~~ 等我又觀摩下準甲組 james 打波, 偷下師先
如果郭大俠又打, 你先發覺佢的降龍十八掌巳經大成
話說上星期六郭大俠去實記挑機, 同個70人仔教綀打到難分難解, 局局deuce, 睇到我地 , 拍爛手掌...
兩次練波已經咁犀利, 練多幾次, 出年絕對有力爆夾, 各位鴨早要小心

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-9 18:52 發表

如果郭大俠又打, 你先發覺佢的降龍十八掌巳經大成
話說上星期六郭大俠去實記挑機, 同個70人仔教綀打到難分難解, 局局deuce, 睇到我地 , 拍爛手掌...
兩次練波已經咁犀利, 練多幾次, 出年 ...
降龍十八掌 <--- 郭大俠獨門武功
實利和, 邊個教練呀? 出年佢咪又準甲組囉

今晚球局完滿結束, 首先由myron/alvin 先對兩位uncles chung/fong, 難分難解, alvin仔對住長膠uncle冇哂辨法, 力戰下以0:2先負, 其後myron仔再遇鍾uncle, 長膠打長膠, 追番一局, 以1:1進入雙打階段, 兩位小朋友左拉右拉, 差D拉到冇氣下以2:1險勝. 以4戰4勝挑戰大熱球痴/嘉靜組, 先由myron仔力拼球痴, 先以4:0領先, 球痴回一回氣, 立刻追平, 雙方首局拉拉割割, 最後球痴以11:9先取一局, myron仔第二局打出氣勢, 扳成平手, 進入最後決戰, 雙方都打出非常精彩拉割戰, 你拉我一扳, 我反拉, 你又反拉.... 間中又用長膠回一板, ....最後球痴技勝兩籌, 以2:1取得一分, 之後由alvin仔對住嘉靜, 嘉靜手長反倒板, 快如輪轉, alvin仔始終唔多適應長膠, 以0:2見負, 最後兩位小朋友以熟練雙打技巧, 2:1取回一分, 都算有所交待.

是晚冠軍 : 球痴 + 嘉靜
        亞軍 : Alvin + Myron
        季軍 : Uncle Chung + Uncle Fong

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-9 18:59 發表

降龍十八掌  
是晚郭大俠夾bing哥, 以百歲高齡挑戰是晚盟主, 在一雙喜力妹下, 郭bing組力挑球嘉組, 以2:1屈機成功, 郭大俠可以啤酒送鮑魚做宵夜 , bing哥表現勇猛非常, 勁

恭喜 myron 同 alvin 越來越勁

引用:
原帖由 Augustmoon 於 2009-2-10 00:28 發表
Myron 仔好勁, 依家佢板拉波好穩, 起親手實到枱

引用:
原帖由 Augustmoon 於 2009-2-10 00:28 發表
下次要同alvin操下點打的怪膠. 三月份比賽快到了, 希望操起佢地狀態

51 123
發新話題
最近訪問的版塊