發新話題

他發覺打波唔夠氣!

引用:
原帖由 raymondsir 於 2009-7-14 12:40 發表
體能和氣力都是比賽一個好重要的因素!!
體能和氣力比賽時要,平時打分都需要!,

之外, 體能不好, 運動受傷機會都大D

他有自知之明, 都好的!

引用:
原帖由 brian1115 於 2009-7-14 13:37 發表

.........
本人博老命都係跟到我DADDY 3 K 炸.......
哈哈哈, 掉返轉呀, 一年前,我搏老命都跟唔到兒子 3 K!

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2009-7-14 13:38 發表
無理由wor, 仔仔係跆拳高手, 點會唔夠氣?
不過而家比賽頻繁, 一日閒閒地打5-6場比賽, 真係少d體能都唔掂
愛上小白球後已冇玩跆拳,

冇時間, 不能樣樣都玩,

他有自知之明, 知要操體能, 我都幾開心!

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2009-7-14 13:39 發表

好彩小弟自細踢波打籃球游水大, 仲可以食下老本
哈哈哈, 你寫漏左, 除了打籃球游水外, 你還有玩跆拳, 是一名高手!

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-7-14 13:46 發表
http://hkttf.com/viewthread.php?tid=15962&extra=page%3D1

根據貓書 第三十七章第2.3 是咁寫的...打波要氣 ga
跑步可練氣, 那怎樣才可有 “貓書 第三十七章第2.3 所講的 “氣” 呢?

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-7-14 13:57 發表
跑鞋可以買New Balance(最好係made in England)呀!
謝謝介紹, 但兒子和我一樣, 都係 Mizuno 的粉絲,

將買 Mizuno跑鞋,

哈哈哈, 最好係made in Japan 呀!

引用:
原帖由 牙龜 於 2009-7-14 14:46 發表
其實我想知..跑步係咪一定要著跑步鞋?
冇咁易受傷, 睇過一D 文章 話跑步時,

每一次隻腳著地, 膝關會承受身體3 倍的重量,

Eg .跑 3km , 可能走 4千步, 若鞋避震不好,

對身體傷害可想而知!

引用:
原帖由 lingbbbb 於 2009-7-14 15:39 發表

-__-做咩串我 哈哈xDDD

我第時有仔可能會買對白飯魚比佢算-.-  
或者好D買對羽毛球鞋xDD
哈哈哈, 我都係著白飯魚大的,

兒子現有一對行街布鞋,

一對乒乓球鞋,

他肯定不願著他們來跑步,

跑石屎單車徑, 每次幾公里,

跑多幾次, 對鞋好快就蝕哂,

所以才買對跑鞋比佢!

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-7-14 13:57 發表
跑鞋可以買New Balance(最好係made in England)呀!
我覺得米樽奴比新平衡好

引用:
原帖由 kelvin 於 2009-7-15 16:24 發表

我覺得米樽奴比新平衡好
我覺得美記鞋頭舒服d
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

哈哈哈, 原來論壇好多 Mizuno 粉絲

我都覺得體能好重要,
因為好多比賽都要打好多場,
需要好多好多既體力,
所以一定要keep 住練體能

引用:
原帖由 乒之仁 於 2009-7-15 22:13 發表
我都覺得體能好重要,
因為好多比賽都要打好多場,
需要好多好多既體力,
所以一定要keep 住練體能
恭喜你得月賽冠軍, 真係英雄出少年, 勁呀

引用:
原帖由 肥邦 於 2009-7-15 23:57 發表
很偑服偉大的daddy!!
我也是偑服偉大的daddy

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-7-15 23:48 發表

恭喜你得月賽冠軍, 真係英雄出少年, 勁呀
多謝!!!
不過都係好采姐

引用:
原帖由 ncc321 於 2009-7-16 22:43 發表
兒子真有辨法.又有新鞋哦
哈哈哈, 新鞋是有代價的,跑鞋要用' 公里數' 換回來

上星期, 囡囡參加過馬拉松盃, 短時間內對三人, 好明顯睇到, 打乒乓球真系需要氣; 無氣! 真系連波也跟不上

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-7-14 20:28 發表

冇咁易受傷, 睇過一D 文章 話跑步時,

每一次隻腳著地, 膝關會承受身體3 倍的重量,

Eg .跑 3km , 可能走 4千步, 若鞋避震不好,

對身體傷害可想而知!
我最近呢幾日開始有跑步既習慣,,不過跑左4,5日只有一日係跑街=P

我跑呢幾次時都係著乒乓波鞋..

Bluesky有冇咩意見可贈一贈我?

引用:
原帖由 kaka061011 於 2009-7-18 13:35 發表
上星期, 囡囡參加過馬拉松盃, 短時間內對三人, 好明顯睇到, 打乒乓球真系需要氣; 無氣! 真系連波也跟不上
哈哈哈, 你這位慈父要帶囡囡去練跑 la

引用:
原帖由 234683034 於 2009-7-18 13:44 發表
打比賽的體力一定要好啊!
如果到左決賽個場,就算有技術,
體力唔夠,走不動,會輸得好唔低∼
十分同意

發新話題
最近訪問的版塊