發新話題

【2008 元旦盃】2008年1月1日 (星期一) 12:00-6:00pm 歌和老街

引用:
原帖由 防守王 於 2007-11-22 09:05 發表

嘩!! 都諗得幾進取, 但唔好忘記, 呢個係小型自發性, 兼業餘人士籌辦之比賽. 64名參賽者對主辦單位已經有壓力. 128名的話, 相信係難handle. 你估book檯話咁易咩?! 況且亦未必會有咁多人. 64名已經係好冒險嫁啦! 好 ...
言之有理:handshake
最新乒器...........................................
蔣彭龍 9mm + Andro / Roxon 450

引用:
原帖由 tabo 於 2007-11-22 09:17 發表

依家都over70個,我可以帶多10幾個都冇問題,但book場係一個大問題,歌街4/F有18張檯,如要book就一定要在3/12mon 7:00a.m.前去排隊!!要帶備足夠ID card副本!!至於handle方面,只要時間安排得好,大家合作既話就no probl ...
哈哈! 要帶, 我帶廿個fd黎都得(唔係串你, 講事實o者). 呢個比賽, 咪當係主辦既Trial先囉! 唔好一開始搞到咁大啦! 七十個位好快Full左. 但到時係咪一定全部到齊先!?! 我唔係話波友放飛機, 不過無人敢擔保一定黎到.

唔講缺席問題. 六七十個波友一齊打就已經夠happy嫁啦! 我諗主辦單位都係諗住以happy為原則. 過一百人的話. 過一百種要求, 唔可以用最ideal既自律想法. 有三幾個玩野, 就令到十幾廿個搞事! 哈哈!! 辦活動通常都係作最懷打算, 多過諗左去最好果方面!!

況且呢六七十個有 "塘水滾塘魚" 既感覺, 都係打氣氛o者! 無為搞到咁大壓力囉! 若果今次搞得好. 咪快D搞個第二次囉! 甚至每季一次都得. 但係要慢慢來, 唔好急!

(以上係好個人既意見)
本帖最近評分記錄
  • 輝Sir +10 聽君一席話,勝讀十年書! 2007-11-29 23:25

新年快樂:lol
最新乒器...........................................

引用:
原帖由 香港乒乓球論壇 於 2007-11-21 12:07 發表
suggest 買一快空白大波板用來簽到
:victory:

引用:
原帖由 香港乒乓球論壇 於 2007-11-22 11:31 發表
過年攪比賽好大 "獲架" .....每年過年都是失踪的時候, 見下小過童無防, 但要見 Tabo 的隊員便不好啦 .......弓起發財 !
歡迎各波友新年到,我一定會比利是的.......( 印有利是字樣的乒乓波 ):lol

有左離個波逢打必..........輸:'(

意見

引用:
原帖由 tabo 於 2007-11-22 11:23 發表

好多謝防兄給我和大家既意見,大家都係熱愛乒乓.千萬唔好為少少意見來令大家不歡:) ,我亦很同意你既說法,搞一次比賽既背後係需要準備很多事情,到了比賽當日又驚d人唔來,又驚有人搞事,最怕超時.所以主辨單位所受既壓 ...
若我地回覆令你覺得有不快, 我都要說sorry!! 哈哈!
可能我習慣企嚮攪手方面去想.
以前我都試過好理想咁諗好多idea出黎. 希望個個人都happy. 但最後個個人都有意見!
所以我既諗法就係, 少一點人, 少一點意外!
同埋, 只要有心搞好波, 慢慢黎搞, 一定好過一次過搞大!:)
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 香港乒乓球論壇 於 2007-11-22 11:27 發表
謝謝各方好友意見.
96 or 128 是我們的目標.  
但兩天前我們 五個委員開會都一致決定不會加至 96 or 128.
因為這次比賽我們想拿一點經驗,
不過我們只計劃好短時間內攪另外的比賽,
但不是團體, 亦不是個人單打 ...
我估到少少啦! 你都講到咁明, 除左以上幾樣, 得一樣o者!

引用:
原帖由 香港乒乓球論壇 於 2007-11-22 11:29 發表
Anyway Tabo & 防兄都是想我們的比賽更好玩, 多謝兩位的支持及意見.  :loveliness:
大家都係出意見咋!! 一定, 絕對無惡意....哈哈!

引用:
原帖由 香港乒乓球論壇 於 2007-11-22 12:09 發表

咁都比你估到....... :L
其實可能是羽毛球比賽, 或者是乒乓球 wii 比賽....都未定  !!

唔知其它網友估不估到...不過都是計劃中.....我最多鬼主意, 但諗完出來便要勞煩 Topgun 哥及一眾兄弟安排 :lol

其實 ...
好一個鬼馬 ( XX )剎手壇主:lol

ps :古中有分加 ( 問壇主撂 ):lol

引用:
原帖由 香港乒乓球論壇 於 2007-11-22 12:09 發表

咁都比你估到....... :L
其實可能是羽毛球比賽, 或者是乒乓球 wii 比賽....都未定  !!

唔知其它網友估不估到...不過都是計劃中.....我最多鬼主意, 但諗完出來便要勞煩 Topgun 哥及一眾兄弟安排 :lol

其實 ...
其實我真係估wii....哈哈!
有少少提意, 不過離左呢次比賽個題. 講一次就算.
好似打網球既 American style tournament比賽咁.
即係分左唔同Grade. A, B, C, D, and E.
然後大抽亂: A 同 E 一隊, B 同 D 一隊, c 同 c 一隊.
玩隊制又得, 兩個單對勻再加一個雙打亦得. 好鬼過癮!

引用:
原帖由 tabo 於 2007-11-22 12:38 發表

當然唔會la!!有意見才有進步,在你身上我學到唔少野,令我啓發更多,Thank You!!我相信將來大家有合作既機會ga:)
你們真客氣:handshake 做個好朋友:lol

引用:
原帖由 tabo 於 2007-11-22 12:38 發表

當然唔會la!!有意見才有進步,在你身上我學到唔少野,令我啓發更多,Thank You!!我相信將來大家有合作既機會ga:)
我地咁樣講幾句, 嚇得佢地以為我地開拖!! 咁我地真係要開返一場拖至得囉!! 哈哈!!

打完波先至講. 正所謂以球會友嘛!

引用:
原帖由 hkttf 於 2007-11-22 12:54 發表

其實我真正的諗法同你這個相差不遠 !
呢個玩法我公司通常愛黎用作打網球比賽多. 因為一個好D, 一個無咁好, 兩夾埋會好過癮! 無咁好既又有得夾好波既人. 取勝機會打D. 好波既又唔會好似比佢地玩晒咁! 所以呢個係有一定既吸引力!
本帖最近評分記錄
  • hkttf +2 十分同意, 咁我可以夾你打. 2007-11-22 13:10

引用:
原帖由 hkttf 於 2007-11-22 13:13 發表
昨天看電郵的參名者....原來最少有一網友是 "夾早"  
真是榮幸, 第一次攪比賽便有 "夾早" 來參加.

不過其實我本身都是 "夾早波", 不過是打 Wii Table Tennis
你的努力是不會白費. 希望這次比賽能帶動更佳既乒乓球氣氛同埋士氣!:)

引用:
原帖由 hkttf 於 2007-11-22 13:09 發表
路邊社消息......
最近防守王輸左比一個小朋友, 所以若防兄可以來參加 HKTTF 的比賽, 一定不會對小朋友再留手.  Tabo....小心小心...ha ha ha
呢個都唔係路邊社消息. 而係全世界都知. 哈哈.......不過個小朋友真係打得好穩. 講真, 我一向, 亦從來無對小朋友留手嫁! 不過佢太勁, 我自己又EQ 低. 受周圍影響....哈哈!!

我等緊你地搞果個新玩法, 可能仲happy!! heeeeeeeee!!!

發新話題