發新話題

病都去打波, 有冇攪錯呀!

病都去打波, 有冇攪錯呀!

病都去打波, 有冇攪呀!

你感冒巳三天又有發燒, 今早咳巳減少, 但發燒成39度。

吃了藥, 休息了一整天,晚上好番D,

你就堅持要去學波。

雖然, 我很不愿意,

但最后都比你去!

打幾球, 你又咳啦,

側多幾次身, 咳得更厲害, 冇氣冇精神!

當時, 我有點後悔:

病未好,我都比你去學波!

算 la, 既來之, 則安之!

一星期冇睇你打波,

今日睇, 好似正手又好咗D 喎!

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-8-30 00:15 發表

你就堅持要去學波。

雖然, 我很不愿意,

但最后都比你去!

打幾球, 你又 ...
身體不適就千祈不要勉強!要爭取休息,身體恢復後才可做劇烈運動呀!
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

引用:
原帖由 borkee 於 2009-8-30 00:46 發表

身體不適就千祈不要勉強!要爭取休息,身體恢復後才可做劇烈運動呀!
Agreed ! 他打完波回家, very tired. 沖涼后就去睡

身體至上呀!
o( ^ (00) ^ )o

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-8-30 01:32 發表
身體至上呀!
謝謝關心

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-8-30 00:15 發表

你就堅持要去學波。

雖然, 我很不愿意,

但最后都比你去!

打幾球, 你又咳啦, ...
出一身汗,多飲水, 無事ge
Luban's father.

引用:
原帖由 borkee 於 2009-8-30 00:46 發表

我都係病左 , 我都休息左2日等隻腳好番先再打波架!!

引用:
原帖由 chanpuilok 於 2009-8-30 11:49 發表

我都係病左 , 我都休息左2日等隻腳好番先再打波架!!
扭到隻腳? 休息多D, 好番再打la,

剛剛出汗就好喇, 病時太劇烈運動不太好!

引用:
原帖由 Luban 於 2009-8-30 02:07 發表

出一身汗,多飲水, 無事ge
Luban's father.
Thanks for your advice !

哈哈哈, 他出了一身大汗,
飲了兩支水,
今天一早就出咗去學野,

希望佢快  d 好啦!

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-8-30 12:09 發表
剛剛出汗就好喇, 病時太劇烈運動不太好!
收到, 謝謝

如果是中老年人士更加要注意,比賽、訓練都要量力而為。免生意外。
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

引用:
原帖由 ycfu 於 2009-8-30 12:17 發表
如果是中老年人士更加要注意,比賽、訓練都要量力而為。免生意外。
你說得很對, 好彩唔係我 (中老人士)感冒, 否則, 最少要休息一星期

以前(講緊中學時代), 朋友間流行一句話: 打波能醫百病. 細個時真係幾靈, 而家用就應該真係可以早d抖了.....

引用:
原帖由 葉開 於 2009-8-30 13:58 發表
以前(講緊中學時代), 朋友間流行一句話: 打波能醫百病. 細個時真係幾靈, 而家用就應該真係可以早d抖了.....
'而家用就應該真係可以早d抖了' ! 講得很對

引用:
原帖由 軒仔 於 2009-8-30 14:23 發表
小心,if you are sick,maybe u will fall down
Thanks for your concern!

You are right, If I am sick, I will sure fall down if I  practise Table Tennis!

發新話題
最近訪問的版塊