發新話題

回歸盃 - 第九回 ( 種籽提名 )

其實定種籽的方法會很頭痛. 唔定又唔得. 哈哈!!9 v# ^. l8 i8 h, E# c
究竟以出面乒總排名, 定係以hkttf 排名呢? 兩者邊個公平一D呢?!% L, i/ Q3 D- ~# g: w/ S/ b

0 B  e* f$ W6 B  _- 以乒總排名計算, 表面上較公平, 因為呢個排名較清楚知道各人實力. 一般打得之人會打公開賽, 所以呢個排名就有指標既作用.
, r% {* r! e! h5 \" N- Y  b, ^6 a9 T& S+ L7 z" i+ M
- 以乒超排名計算, 較有說服力. 因為呢個比賽就係以hkfff 會員為主. 而本身hkttf 亦已有月賽或者攪過一次盃賽. 無記錯, 曾經講過話hkttf 排名會用作日後比賽的種籽分配. 所以以呢個準則又無可口非.) ^. M. P8 N& X8 R# m* ^

6 K# B1 O& Q! N* q( `提議一: 個人覺得. 咁多名參賽者. 定出十六位種籽不算多! 主辦單位可考慮首八名種籽乃hkttf 排名為主, 後八名以乒總排名, 大家都開心. 起碼乒總排高的球手唔會因為無得做種籽而無癮! 八加八呢個種分配比例亦可以由主辦單位自行衡量. 9 d8 ^- e3 j4 |. j& _

& I$ O5 c  w+ U7 }7 Q提議二: 唔理三七二十一, 總之就跟據返hkttf 既排名. 要做種籽就要經常參加月賽及取得好成績. 亦可解釋到, hkttf 係唔會因為想引入球星而忽略月賽捧場客.
, A! \1 U1 D2 b
) L3 k) N6 ?% f; ]希望少少意見幫到貓貓手!!!! 唔o岩使當我無講過!!
本帖最近評分記錄
  • (=^x^=) +10 多謝你的 Po 貴 E 見 !! 2008-6-4 10:05

補充:
1 t" R4 V1 D4 G% u) A1 n" e# ?; X' r! ?; I
可能我hkttf 又無分, 又低乒總排名, 所以唔介意無種籽做. 打比賽亦一早預左送死.....哈哈哈!

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 09:40 發表 4 t- r% C3 R, q% V9 a9 s
幫你地汁下波還可以 liness" />
9 `8 s8 a7 h" g4 s& Y
6 K  t# h4 P& l0 Z8 f
你次次都幫我執波啦!! 食晒你西......食到飛去你果邊.....

種籽?

新黎...唔知你地邊個勁=]. z9 ^; U- W3 y. Y4 K/ a& F
不過4466好似真係好勁...

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-6-4 12:22 發表
# Q2 K* s; D  ]# p- V2 N4 a' L新黎...唔知你地邊個勁=]
4 J5 b3 ?: d* H- X. ]不過4466好似真係好勁...
/ |( v# W4 N7 ~+ x* N9 f% `/ L2 T; E0 T' w" t% Z/ {6 e7 N
六爺係呢個網最勁既人!!

唔該晒wo...慢慢睇先=]

是真的 46 開波無手影, 抽波無波影, 最勁是反手彈爆 !!  我從 他手上未取多過3分
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 12:26 發表 + y7 B2 v7 _8 r! L9 ^8 b" c
是真的 46 開波無手影, 抽波無波影, 最勁是反手彈爆 !!  我從 他手上未取多過3分
) N! W/ W% I# `0 f9 o5 _# }3 t3 K: L8 k; ~. \, B7 v
你已是高手了, 三分實在已經難取啦! 我三局加埋得五分.........

咁我多分過你, 上次同他打, 11:1, 11:2 & 11:3
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

其實照乒壇既排名咪得...
8 _! t5 k0 l* ]有d勁人唔打比賽係佢地既事之ma...4 f* ?" n5 P! ~8 v# v) p
可能香港都有d勁人無註冊做球員.... J; h; V5 ?- V* u1 o% X; J
公平起見應用乒壇排名

引用:
原帖由 防守王 於 2008-6-4 12:24 發表
3 N2 U# _6 Z) h) g9 t
6 p) k& b( b  m& p- }& _: s# w: Q+ C6 Z+ v8 J' K
六爺係呢個網最勁既人!!
" Z$ c( {# K4 b, n1 F$ o! sagreed

[quote]原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 12:26 發表 / B. P$ K0 A: u. n/ E- @& {$ V% w, m
是真的 46 開波無手影, 抽波無波影
1 U4 k+ |! z& a8 u8 Q1 {* ]
7 E! p2 _7 _1 J9 U* b" z i even can't see the ball

引用:
原帖由 jlamlam 於 2008-6-4 12:51 發表
( B' n( f. P! z1 }' _
, y! g) f7 Y7 |% A" Uagreed
& ?( a5 p( p' X9 a6 J" D/ P+ P! A0 L7 S% {8 {8 ^. G

$ g2 M" T  v8 j4 b, ]. E+ ~我Honey係最好波GA!!!!!!!

唔使講咁多. 六爺成為首號種籽!!!

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-6-4 12:22 發表
3 q% E! [7 j, D5 s- V7 e/ E新黎...唔知你地邊個勁=]
$ u: X: b9 T* a$ g  ~不過4466好似真係好勁...
8 {5 ~! {# M& k8 I* X如果用好似來形容........我鄙視你 4 i% Y/ x! T8 v. R1 H

1 z) U5 K# ~. M  O: z" Y佢其實真係好全面,遇強越癲越強

我提名yat + 小王子

[
引用:
原帖由 輝Sir 於 2008-6-4 13:39 發表 : K1 f* H- S1 B8 ~5 F
% l2 W; `! C2 A1 H' h( V& q+ ?
如果用好似來形容........我鄙視你 ; k+ @: r) b" m. O) ]
1 l) I# Q4 ~6 Q6 R
佢其實真係好全面,遇強越癲越強
$ y" o5 D+ f+ I% \" K! \! K+ z
對唔住, d3 n9 b' P2 N, E
一時一錯字% p7 s2 D0 h% J
好似=真係

我提名乒之仁!!!

回復 17# 的帖子

好同意防兄既講法^.^

發新話題