發新話題

【何文田球局】: 12月1日(星期一) 9:00-11:00pm 何文田体育館

引用:
原帖由 bartender 於 2008-11-25 19:55 發表
係喎, 晨早報名有冇優惠呢? 什麼什麼early bird price?

如果係給james送33隻蛋比我就唔要了,多謝
Yes. 大渣落十次光顧, 送免費餐一份.
上次輸左好多汽水, 今次要搬D汽水俾班uncles潤喉

引用:
原帖由 jack 於 2008-11-25 22:30 發表

我雙打都係香晒, 單打都係 WIN 過一場咋
對住長膠慢搓, 要有氣有力, 波熟 D 先有得贏
打多D就習慣la. Myron仔初初都唔慣架, 而家對住D長膠, 粒仔都唔怕la

引用:
原帖由 Myron 於 2008-11-25 23:06 發表

打多D就習慣la. Myron仔初初都唔慣架, 而家對住D長膠, 粒仔都唔怕la
其實我都唔係好怕長膠, 我應對係上旋就抽擊, 下旋就拉, 沖不同落點, 不過依家無左 <實力>, 搓又唔夠 "UNCLES" 專心
以前中學時期 (nxn 年前), 有人打長膠, 生膠, 防弧, 基本上日日對戰

長膠:

1. 下旋球擋回來會變上旋
2. 左側旋回過來還是左側旋
3. 回過來旋轉減弱了一些
4. 回球過來無咁有力, 借力無咁易
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

引用:
原帖由 Myron 於 2008-11-25 23:01 發表

今次唔同佢地打雙打. 要諗諗計
唔打雙打 打 3 打 ar....or we can play with just wooden blades with no rubber.....haha

引用:
原帖由 james007 於 2008-11-26 15:20 發表

唔打雙打 打 3 打 ar....or we can play with just wooden blades with no rubber.....haha
Play with hands only.   No blade, no rubber

Play with shoe....

我建議和james 打,大家只用長膠,

引用:
原帖由 bartender 於 2008-11-26 17:05 發表
我建議和james 打,大家只用長膠,
But I am quite good against 長膠 wor !!!  

引用:
原帖由 hohon622 於 2008-11-26 17:08 發表
名額 4個  先來先得  滿額即止

條件  :  好波高手 即 甲 , 乙組猛人
請另開post

引用:
原帖由 james007 於 2008-11-26 17:41 發表

But I am quite good against 長膠 wor !!!  liness" />
只用長膠喎

引用:
原帖由 james007 於 2008-11-26 17:41 發表

But I am quite good against 長膠 wor !!!  liness" />
建議喎日有興趣的都用長膠作主力玩番轉

引用:

不怕你的長膠,只怕我呢兩星期冇打過波

另因好多uncle用橫板,如對佢地小弟要求可以用橫打

大鑊 剛醒起自己所用的只係價值$4x 的837, 質量上難與如 bamboo等高質量長膠比較, ,

引用:
原帖由 james007 於 2008-11-26 15:20 發表

好似大陸訓練咁,連埋兩張枱打,年青力壯走得快 D 既應該有 SO 一 D
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

引用:
原帖由 jack 於 2008-11-27 15:41 發表

好似大陸訓練咁,連埋兩張枱打,年青力壯走得快 D 既應該有 SO 一 D
Jack, 你係咪去過高禮x? River Yellow 至愛拍埋兩張檯綀魔鬼步法

我頂 ~~~~

如果冇人打, 我地拍埋三張檯打三打

引用:
原帖由 Myron 於 2008-11-27 18:41 發表

Jack, 你係咪去過高禮x? River Yellow 至愛拍埋兩張檯綀魔鬼步法
無呀, 有就唔駛咁屎波喇, 你有無資料呀, 佢有無 D 幾日既 TRAINING (FRI-SUN) 呀?

發新話題
最近訪問的版塊