22 12
發新話題

[長膠] 長膠教練

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:30 下沉

長膠教練

我問下深圳球會現有沒有直板長膠教練,最好是攻擊型長膠.......
有麻煩提供一下,THX!!!!

我唸多過香港囉

又多一位邪人了。。。當有很多邪人時,就已經不邪了

引用:
原帖由 bond 於 2009-8-11 23:38 發表
哈~i agree with u

我不邪的
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
原帖由 BrianDD 於 2009-8-11 23:43 發表
我不邪的
哈哈~~~~~~哈哈~~~~~~~~~
其實你都講得岩~~~~~你塊長膠都唔邪既~~~~飄者~~~~同埋可以攻者~~~~唔邪唔邪~~~

引用:
原帖由 skyer 於 2009-8-11 23:54 發表

其實你都講得岩~~~~~你塊長膠都唔邪既~~~~飄者~~~~同埋可以攻者~~~~唔邪唔邪~~~
講得好
o( ^ (00) ^ )o

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-8-12 00:03 發表

講得好
咁你鍾意邪d定飄d?

引用:
原帖由 skyer 於 2009-8-11 23:54 發表

某高手說
把長膠用到似反貼才成功
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
原帖由 BrianDD 於 2009-8-12 01:31 發表

某高手說
把長膠用到似反貼才成功
I think it's even better if one can 把反貼用到似長膠  

引用:
原帖由 bond 於 2009-8-11 23:38 發表
一睇到呢句...................對呢個論壇D人好反感

引用:
原帖由 atvb 於 2009-8-12 13:38 發表

一睇到呢句...................對呢個論壇D人好反感
why呢??????多人用~先可以進步
如果長膠咁受唔起考驗~一早就比人out左啦~~~~
你睇連ITTF都要禁"無摩擦力"長膠~~~~
就知長膠既威力可以有多強~~~~
可惜我都仲未用得好純熟~
唯有同其他人打多D~進步快D啦~

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-8-12 00:04 發表

咁你鍾意邪d定飄d?
我兩個都咁like woo~~~~

引用:
原帖由 atvb 於 2009-8-12 13:38 發表

你同佢哋唔熟啫!(雖然我都同佢哋唔係好熟!)但總算有一面或幾面之緣,如果呢個論壇啲人令你反感的話,我諗你好難喺香港嘅其他論壇揾到一班對乒乓球充滿熱誠嘅朋友!或者你試吓報名打呢個論壇嘅比賽玩吓!你就知乜嘢事gala!
本帖最近評分記錄
  • 小閒 +20 多謝分享 2010-6-9 12:52
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

引用:
原帖由 skyer 於 2009-8-12 23:59 發表

某程度上同意你的講法, 其實如果有時間及閒錢去找教練學波,我還是建議學反貼好些, 長膠去到某些地方有一定的樽頸位,對某些實力本身不強的對手,有時不明不白地被食住來打....
我曾嘗試去戒邪, 但入魔太深了.註定一邪魔附板. 我玩長膠是因為我發覺的potential是應該要用長膠的, 我自學兩年長貼比我打了十年反貼好得多

長膠very more is 自學,not easy to find 教練 la......because more 教練 not use 長膠 to 教波

引用:
原帖由 skyer 於 2009-8-12 23:59 發表

可能我敏感
精神病又發作了

引用:
原帖由 chowyiumo 於 2009-8-14 02:19 發表
長膠very more is 自學,not easy to find 教練 la......because more 教練 not use 長膠 to 教波
說的也是............我之前都系睇片學
thx!

哈哈...此論壇邪人特別多. 有時間一齊玩,
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-8-14 13:41 發表
哈哈...此論壇邪人特別多. 有時間一齊玩,
你和 skyer 也是其中之高手

22 12
發新話題
最近訪問的版塊