22 12
發新話題

今日丁組賽,一次很好的經驗

今日丁組賽,一次很好的經驗

冇乜花時間, Blueskyson 第 一場就比對手 3:0 勝 !超快可回家繼續温書, 準備明天考試!

對手哥哥好強, 正反手拉前衝,小兒擋到出晒界, 再加埋那下同樣好的直板横打, 小兒輸得心服口服! 他說第一次接那麽快及衝的球!

我回家在網上search  那位對手哥哥的資料,
他有打
乒乓球超級聯賽 2009 秋季賽事(甲組) 的!

哈哈哈, 真謝謝他, 兒子可得一次寶貴的比賽經驗;又可超快回家繼續温書!  

P.S : 那位哥哥巳入64強了

Blueskyson,上了寶貴一課後,要繼續努力讀書呀,年中團體賽及單打再嚟過喇!
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

我知blueskyson打邊個;但係~~乒超甲組唔見
君子不奪人所好? 廿年前咩...
世界上冇先到先得,只有價高者得?haha

好野!可以早D返屋企溫書!

引用:
原帖由 大吉 於 2010-1-3 20:51 發表
我知blueskyson打邊個;但係~~乒超甲組唔見
把他的姓名, 在 google , search 下就見

引用:
原帖由 borkee 於 2010-1-3 20:51 發表
Blueskyson,上了寶貴一課後,要繼續努力讀書呀,年中團體賽及單打再嚟過喇!
謝謝對小兒的鼓勵

引用:
原帖由 bond 於 2010-1-3 20:53 發表
好野!可以早D返屋企溫書!
Agreed

我1月5日開始考試,直到1月18日,考十日,每天的放學時間都是12:30

引用:
原帖由 風吹雪 於 2010-1-3 21:01 發表
我1月5日開始考試,直到1月18日,考十日,每天的放學時間都是12:30
風吹雪:

你比心機溫書 la, 用拿東區分齡賽冠軍的决心去考好今次考試

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-1-3 21:05 發表

風吹雪:

你比心機溫書 la, 用拿東區分齡賽冠軍的决心去考好今次考試
多謝你 ,我真係沒有想過竟然會有人和我說這番說話

咁都好呀!
可以打比賽之餘又可以早d溫書,
佢今次一定會有好回報嘅!
o( ^ (00) ^ )o

今晚你兒不會去打乒村球局嗎? (準備考試)

引用:
原帖由 野田妹 於 2010-1-3 21:31 發表
咁都好呀!
可以打比賽之餘又可以早d溫書,
佢今次一定會有好回報嘅!
Yes, 一次寶貴的比賽經驗 (好回報)!

引用:
原帖由 文仔 於 2010-1-3 21:37 發表
今晚你兒不會去打乒村球局嗎? (準備考試)
Yes, 不會去la

甲組球手走黎打丁組賽事,擺明哈細佬姐

你 仔仔 vs 果個, 是否 "福水"
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

So happy that he had a good experience la!

So?  Any negative effect on Exam today?

I think you made the right choice to let him go for the match la!

Good chance for EQ and AQ practice!

Of cause it would not be recommended for "important" Exams, such as HKCEE or something.
But exam was NEVER a last minute thing anyway and multiple important events happen at the same time is a common fact of life, why not practice handling it early wor!

I once had a big fight with my GF right before a final exam but I still got an A.  Not recommended for everyone but your son might face similar situation sooner or later and sooner is ALWAYS easier IMHO

我只可以講

失敗乃成功之母
亞洲乒乓

那位哥哥巳入64強!

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-1-4 13:37 發表
你 仔仔 vs 果個, 是否 "福水"
不是福永, 還有其它選擇嗎?

巳 PM 你!

22 12
發新話題