57 123
發新話題

昨天,你拎到第一面獎牌

昨天,你拎到第一面獎牌

你打波巳一年九個月了,
昨天拎到第一面獎牌 (大埔及北區學界乒乓球賽丙組季軍)!
來之不易, 所以我在此一記!

但我感覺到你冇乜特別開心或興奮(開心當然有的 ),
我也是一樣!

第一次睇你正式的乒乓球賽,
發現你的大弱點,
哈哈哈, 我反而更開心及興奮啊!

恭喜你地!

引用:
原帖由 forest 於 2010-3-14 08:55 發表
恭喜你地!
Thannks forest

引用:
原帖由 成仔仔 於 2010-3-14 09:35 發表
Thanks 成仔仔

正常賽果~
下年努力D,冠軍都應該大有機會~

不感開心 ?! 可能個獎是團體賽,而不是個人賽,所以有此情況吧 ! 下次攞個人獎時,可能開心很多呢 !

引用:
原帖由 文仔 於 2010-3-14 09:54 發表
不感開心 ?! 可能個獎是團體賽,而不是個人賽,所以有此情況吧 ! 下次攞個人獎時,可能開心很多呢 !
開心 / 興奮是有的, 只不過是冇乜特别開心及興奮, 是程度上不同,
與個獎是團體賽或個人賽無關的,
好難講點解!

正如他入唔到青苖, 他又冇乜特别唔開心及失望, 我也是一樣

"鄧"你開心呀, 是努力付出的成果.
這一塊小小的獎牌,
是明天大大的動力,

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-3-14 10:05 發表

開心 / 興奮是有的, 只不過是冇乜特别開心及興奮, 是程度上不同,
與個獎是團體賽或個人賽無關的,
好難講點解!

正如他入唔到青苖, 他又冇乜特别唔開心及失望, 我也是一樣
可能你兒已對勝負不太看重,只著重當中的過程,好好享受 ! 這都表示你兒,已經成長了許多,越來越有大將之風了 !

哇,一年零9個月就拿到獎咁勁,係唔係佢D隊友都好勁呢?

可能係因為季軍戰個場,之前分組賽贏佢地3:0 所以冇咩特別~
冇爆冷亦冇比人爆

引用:
原帖由 kaka061011 於 2010-3-14 10:09 發表
"鄧"你開心呀, 是努力付出的成果.
這一塊小小的獎牌,
是明天大大的動力,
Thanks kaka061011

引用:
原帖由 文仔 於 2010-3-14 10:13 發表

可能你兒已對勝負不太看重,只著重當中的過程,好好享受 ! 這都表示你兒,已經成長了許多,越來越有大將之風了 !
哈哈哈, 他重視過程, 但更看重勝負的, 成長的路漫長啊

引用:
原帖由 風吹雪 於 2010-3-14 10:14 發表
哇,一年零9個月就拿到獎咁勁,係唔係佢D隊友都好勁呢?
Thanks !
他的隊友, 大家水平相約

引用:
原帖由 william011894 於 2010-3-14 10:22 發表
可能係因為季軍戰個場,之前分組賽贏佢地3:0 所以冇咩特別~
冇爆冷亦冇比人爆
Wrong answer,

每 人性格及經歷不同,
哈哈哈,
其實冇乜特别原因的

團體感覺係差d,贏個人賽就會好d,同埋可能仔仔覺得未發揮得最好,所以無特别開心及興奮。但即使發揮得好又未必贏比賽,世事如棋。 但

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-3-14 11:44 發表

Thanks !
他的隊友, 大家水平相約
一年半就咁勁,天才喎,我都成3年啦

引用:
原帖由 forest 於 2010-3-14 12:26 發表
團體感覺係差d,贏個人賽就會好d,同埋可能仔仔覺得未發揮得最好,所以無特别開心及興奮。但即使發揮得好又未必贏比賽,世事如棋。 但
"未發揮得最好,所以無特别開心及興奮。但即使發揮得好又未必贏比賽,世事如棋!" 講得好!

弓起弓起
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

57 123
發新話題