發新話題

【本站通告】同一個 IP Address

【本站通告】同一個 IP Address

最近發現一些交易, 一些球局 或 一些比賽
有網友用同一個 IP 註冊不同賬號, 去達到某一些目的.
我們唔想 賣樓手法註入 HKTTF.com 的活動
有心人應該知我說什麼, 請各位自律  
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 cityboy 於 2010-7-27 12:50 發表
球局同比賽都有?咁奇既!
真係好好奇

促銷球局?造市

同一人用多個身份,管理員應該全數ban ip,免得有人玩分身,發表不負責任的言論。
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

引用:
原帖由 ycfu 於 2010-7-27 13:42 發表
同一人用多個身份,管理員應該全數ban ip,免得有人玩分身,發表不負責任的言論。
同一個ip有幾個人同時上唔出奇, 因為好多時一間屋/球館只係得一個ip俾所有人分享, 無理由要ban貓貓同貓仔架
同一個人用幾個身份都唔出奇, 以我所知, 好多人係呢個論壇都有幾個身份
問題係, 用同一ip上網或同一人用幾個身份上網既原因係乜野. 如果係因為要貓貓所例出既原因就應該要ban
你用一把菜刀去切生果冇乜問題, 但係用來殺人就有問題

用戶名        UID        性別        註冊日期        上次訪問        帖子        積分       
風吹雪        8845                11/17/2009        7/26/2010 23:31        1288        2286       
風吹雪.        11696                7/21/2010        7/21/2010 18:29        0        0       
風吹雪‘        11705                7/22/2010        7/23/2010 12:54        0        0       
風吹雪’        11718                7/23/2010        7/23/2010 12:46        0        0       
風吹雪'        11725                7/23/2010        7/23/2010 22:19        7        7       
多啦a夢        11726                7/23/2010        7/23/2010 20:51        0        0       
多啦★a夢        11731                7/24/2010        7/24/2010 8:46        17        317       
keroro軍曹11757                7/27/2010        7/27/2010 9:01        14        314       

已 PM 風吹雪, 請解釋

引用:
原帖由 阿舜 於 2010-7-27 13:59 發表

同一個ip有幾個人同時上唔出奇, 因為好多時一間屋/球館只係得一個ip俾所有人分享, 無理由要ban貓貓同貓仔架
同一個人用幾個身份都唔出奇, 以我所知, 好多人係呢個論壇都有幾個身份
問題係, 用同一ip上網或同一人 ...
有道理!
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

引用:

同意, 這是一個中肯, 有質素的回應
據我所知, hkttf有不少親子網友
如果有活動, 爸爸和仔仔用同一個ip, 但不同網名報名, 沒問題吧
但如果用同一個ip, 不斷push, 推高某post, administrator當然要採取行動吧

我都有兩個網名啦

估中有獎
最新乒器...........................................
蔣彭龍 9mm + Andro / Roxon 450

引用:
原帖由 小過童 於 2010-7-27 14:52 發表
我都有兩個網名啦

估中有獎
另一網名極少用,因為無特別目的和歧途 ,所以你地唔好學我啦!
最新乒器...........................................
蔣彭龍 9mm + Andro / Roxon 450

引用:

講得好wo,只要不用其他身份去達到某些利益或目的就可以
自由的論譠米由佢玩羅,心水清自然話佢無聊啦
如果真的影响其他人或論譠正常運作則另作別論
有D人有易服引,或雙重性格,佢要2個身份又OK wo

用網上行,每日開機唔同ip點查

~超級榮譽~

發新話題