發新話題

回歸盃 - 第九回 ( 種籽提名 )

其實定種籽的方法會很頭痛. 唔定又唔得. 哈哈!!
1 q$ Q7 H2 R5 m7 L- P9 ^7 t究竟以出面乒總排名, 定係以hkttf 排名呢? 兩者邊個公平一D呢?!) M' o& f( l; `6 e$ n
: q4 K, P) Q; b& M) E' v
- 以乒總排名計算, 表面上較公平, 因為呢個排名較清楚知道各人實力. 一般打得之人會打公開賽, 所以呢個排名就有指標既作用." m- x6 s8 X* U3 @( Z- H
# H! t4 G! \' [$ p5 ]4 ~
- 以乒超排名計算, 較有說服力. 因為呢個比賽就係以hkfff 會員為主. 而本身hkttf 亦已有月賽或者攪過一次盃賽. 無記錯, 曾經講過話hkttf 排名會用作日後比賽的種籽分配. 所以以呢個準則又無可口非.! E6 I9 P2 ]" o# _* |( b! O

9 b3 a/ C; A2 H. O5 A6 u% d提議一: 個人覺得. 咁多名參賽者. 定出十六位種籽不算多! 主辦單位可考慮首八名種籽乃hkttf 排名為主, 後八名以乒總排名, 大家都開心. 起碼乒總排高的球手唔會因為無得做種籽而無癮! 八加八呢個種分配比例亦可以由主辦單位自行衡量.
8 C4 H$ Y6 y% {: Q' l. K. z7 }" X. m/ }" t+ ~8 |) z
提議二: 唔理三七二十一, 總之就跟據返hkttf 既排名. 要做種籽就要經常參加月賽及取得好成績. 亦可解釋到, hkttf 係唔會因為想引入球星而忽略月賽捧場客.
0 j* G4 }9 c( i% J$ p9 L. A
8 U, w4 F- B4 l: y7 h" \& _希望少少意見幫到貓貓手!!!! 唔o岩使當我無講過!!
本帖最近評分記錄
  • (=^x^=) +10 多謝你的 Po 貴 E 見 !! 2008-6-4 10:05

補充:  z6 Z9 [9 ]$ U

$ u# B& l( e& |4 }/ c可能我hkttf 又無分, 又低乒總排名, 所以唔介意無種籽做. 打比賽亦一早預左送死.....哈哈哈!

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 09:40 發表
$ k  R! V9 t* z6 n, R6 H" l8 [幫你地汁下波還可以 liness" />
/ U, |' w. i6 s# z) `7 [

5 Y# ^3 L) @& W9 I( P% U$ o: V8 ?& V  L你次次都幫我執波啦!! 食晒你西......食到飛去你果邊.....

種籽?

新黎...唔知你地邊個勁=]
3 z- Z  O/ J/ k. Q1 }' U2 Q不過4466好似真係好勁...

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-6-4 12:22 發表 8 H; y* E4 J7 `0 b9 Z, H
新黎...唔知你地邊個勁=]# V6 m% S9 f( D) g0 E; x
不過4466好似真係好勁...
1 Y) W* e' ?) v5 T; w0 c. B/ b: `  \. X( M
六爺係呢個網最勁既人!!

唔該晒wo...慢慢睇先=]

是真的 46 開波無手影, 抽波無波影, 最勁是反手彈爆 !!  我從 他手上未取多過3分
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 12:26 發表 ; j/ q, o9 b/ i" Z) i
是真的 46 開波無手影, 抽波無波影, 最勁是反手彈爆 !!  我從 他手上未取多過3分
# G* ~. \7 H2 w0 \* c" h

: w+ z! `: F  n$ ^你已是高手了, 三分實在已經難取啦! 我三局加埋得五分.........

咁我多分過你, 上次同他打, 11:1, 11:2 & 11:3
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

其實照乒壇既排名咪得...+ W! s3 S& r2 J3 V
有d勁人唔打比賽係佢地既事之ma...8 @  w5 \7 F  F  I; ?6 q( P) E  O
可能香港都有d勁人無註冊做球員...
% A- B) r4 E5 C* h* [1 ^7 c+ Z公平起見應用乒壇排名

引用:
原帖由 防守王 於 2008-6-4 12:24 發表
' G; C& D5 ]# e7 }9 h: o
+ Q1 Z) l# {6 Y, @. A6 R/ j7 ]" Q8 M" N9 W" s, W0 G
六爺係呢個網最勁既人!!
& D' ]1 w3 a  z% zagreed

[quote]原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 12:26 發表 ! s0 D1 p8 f  A* _
是真的 46 開波無手影, 抽波無波影
9 A. t$ Y  o7 V: n- F3 w
( L6 V- [0 Y! o8 Y: c* a( X i even can't see the ball

引用:
原帖由 jlamlam 於 2008-6-4 12:51 發表
7 e+ r" V  ?' Y% o! M8 E- X. w3 t+ i6 U8 P' R  y( e
agreed
4 W1 w- E, d4 H0 M

: v/ g- y9 A  z! k9 ]
6 V0 j& T' s. A9 a8 l8 y我Honey係最好波GA!!!!!!!

唔使講咁多. 六爺成為首號種籽!!!

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-6-4 12:22 發表 6 c8 k5 j8 Y2 u: J5 Q
新黎...唔知你地邊個勁=]# {. A8 E2 g: y2 F4 ]2 v5 b! B' s
不過4466好似真係好勁...
- |- ]1 {- i+ n7 c& m
如果用好似來形容........我鄙視你 * k( n/ M( q3 C; Z. c+ p3 F
! O& G( H. m  q0 ?& h, M
佢其實真係好全面,遇強越癲越強

我提名yat + 小王子

[
引用:
原帖由 輝Sir 於 2008-6-4 13:39 發表
2 U. l, ^! t5 |7 y  U4 [4 w7 q/ T3 g4 [
如果用好似來形容........我鄙視你
/ d$ U) N, X9 Z3 R& Z3 i6 h# \8 ~! X) p
佢其實真係好全面,遇強越癲越強
3 q+ \  ^7 R7 C; Y3 r3 t0 p對唔住
2 h) p! ]& b) f" x一時一錯字
% n% s1 t- x$ E. }# i好似=真係

我提名乒之仁!!!

回復 17# 的帖子

好同意防兄既講法^.^

發新話題