39 12
發新話題

(辯論) 教練廣告咨詢

我認為個教練有冇牌,都唔係最近要,市場自然會識決定 . 最重要係個教練所登出嚟嘅是否真確 . 希望hkttf能好好把關啦 !

乒總已經是小圈子活動,如果有牌先可以就更加小圈子,

引用:
原帖由 keung 於 2013-7-21 22:57 發表
乒總已經是小圈子活動,如果有牌先可以就更加小圈子,
真係一針見血,唔想講嘅都比你講咗,頂一下。

Market is king!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

其實有牌無牌都唔緊要,最緊要唔好誇大自己實力就得啦
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 willhunting000 於 2013-7-22 13:04 發表

有其他地方比乒總更加小圈子不過唔可以係度講姐!
有人的地方便有圈子,多人的圈便叫大圈子,小人的圈便叫小圈子
我們討論區絕對是小圈子,因為只有數千會員
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 cyrilsiu2 於 2013-7-22 04:12 發表
Market is king!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
market price is on Demond and Supply basis
不要說 FREE 廣告,便要器材售賣我們也嚴格審查
曾有國內及香港器材公司想在 HKTTF 出廣告,我們也否決了,因為我們對他們的品質有懷疑
你說不好的教練,市場會淘汰
但事实上有多少人會懂怎去評估誰是好教練
而現实生活中最多波教的教練, 不一定是教波好而是講波好
香港乒乓網

引用:
原帖由 blsky 於 2013-7-21 01:14 發表
好多有牌的.......特別係早期都不太好(水平)
AGREE
香港乒乓網

引用:
原帖由 mym 於 2013-7-21 11:08 發表
教練註册能不能確保教練質素, 還是留給乒總處理. 不用有註册先可登廣告,
論壇作為媒體, 可要求列明為註册教練, 还是非註册教練 (甚至要求列明其它資料), 好樣我們能獲更多資料, 然後 ...
正確
所以若無牌,但若有乒總排名,或區賽成績,或論壇比賽資料
都可借鏡參考
香港乒乓網

但如果只係比註冊教練or甲乙組,咁我地又會少左d選擇喇喎~~

某程度上,教練冇話好唔好,只有適唔適合~~~
如果只有甲乙組or註冊教練,
咁我地通過呢個論壇搵適合自己嘅教練嘅機會就會減少

引用:
原帖由 willhunting000 於 22-7-2013 05:24 PM 發表

人人心中的標準都唔同,點去評估好教練留番比消費者(學生)吧,論壇只要確保廣告既內容無跨大失實就已經可以了!
totally agree with you

引用:
原帖由 Uncle Mao 於 2013-7-22 14:07 發表

正確
所以若無牌,但若有乒總排名,或區賽成績,或論壇比賽資料
都可借鏡參考
有牌無牌有比賽成績沒成績的都唔代表識得教及教得好,我諗就算乒總自己都唔會站出來說他們所有有牌的教練都100%識教晒所有學生,就像以前所認識的人,有人讀書考試每次都名列前茅,但有人每每在教人的時候就不太敢恭維了,本已明白的人更明白,不明白的人聽完就更加混亂一頭霧水。狀元師傅不一定出狀元徒弟,落第書生也不代表出不了狀元學生。現在論壇好心為我們加了道閘以能力去選教練,那是不是意味到論壇也有義務為我們去懲罰那被學生投訴的教練呢?
另外我看到這張貼,心裏一直覺得是多餘的。論壇既然開了這欄給有志願做教練的人一個途徑,只要提供的不是有誤導騙人假資料,為何不將希望帶給別人及提供多一個選擇給學生呢?由學生,教練決定是否繼續下去?如果在這裏登廣告對論壇有利益沖突的我沒話說,就算報章雜誌要收錢的媒體,只要內容不觸及法律所不容許的都會登出來。

在這如我所說的有使到別人不快的先說聲 對不起,這只是我個人的意見
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 willhunting000 於 2013-7-22 17:24 發表

人人心中的標準都唔同,點去評估好教練留番比消費者(學生)吧,論壇只要確保廣告既內容無跨大失實就已經可以了!
借問聲 如何確保呢?
香港乒乓網

引用:
原帖由 willhunting000 於 2013-7-22 17:16 發表

明白 多謝版主賜教,版主同梁掁英一樣,答野好似好流利滔滔不絕,但係完全唔知佢答乜!
可能理解每人的理解力不同
香港乒乓網

到我理解能力 理解唔到閣下的言論 抱歉
香港乒乓網

終於有點正面點的意見了
香港乒乓網